Facebook

Megvan a véleményük

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Elborult az agya a csepeli bíróságon, repült a pulpitus. Mi lesz ebből?

2017.04.29. 05:55 csú

pulpitust_dobalt_a_csepeli_birosagon.PNGIzgulhat D. Gábor, ugyanis egy  szakértő éppen azt számolgatja, hogy mekkora erővel csapódott a falnak az a pulpitus, amivel a férfi ítélethirdetés közben dobálózott a csepeli bíróságon.

A számítás eredménye sorsdöntő Gábor szempontjából, hisz gyakorlatilag ettől függ, hogy rács mögé kerül-e vagy enyhébb büntetéssel megússza? A férfit, aki, mint megírtuk, félrehallotta az ítéletet és mérgében a tárgyalóterem falához vágta a tanúknak felállított könyöklőt, majdnem eltalálva az ügyésznőt, most hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Ezért a bűncselekményért

tovább »

Újra gyilkolna a csepeli mészáros, aki elégetett egy négytagú családot

2017.04.29. 05:07 csú

eperfoldi_gyilkos.jpegNem bánt meg semmit a kegyetlen csepeli gyilkos, aki öt ember megölése miatt tölti életfogytig tartó börtönbüntetését.

A Tényeknek adott interjút Dragan Bajic, az szerb származású gyilkos bandavezér, aki csapatával többek között azzal vált hírhedté, hogy elégetetett egy négytagú családot és élve eltemetett egy hajléktalant. Az utóbbi férfi végül nem halt meg és lebuktatta az életére törő bandát.

Szerbiából szökött meg az egyik börtönből és Budapesten, a Boráros téren egy hajléktalan csoporthoz csapódott. A csepeli eperföldek közelében táboroztak le, marihuánát termesztettek és kisebb bűncselekményekből tartották fenn magukat és gyilkoltak.

Egy diósdi férfinek azért kellett meghalnia, mert

Pánikra semmi ok

2017.04.29. 03:45 csú

csepelyi_adrienn-2.PNGNézem a képet, és próbálom elképzelni a fekete foltot belülről. Szinte teljesen kerek, mintha kiradíroztak volna a felvételből egy borsószemnyi darabot. Öt milliméterszer hat milliméter, mutatja a szaggatott vonal – „echoszegény, körülírt, szolid képlet a jobb mell külső-alsó kvadránsának szélén”.

Ez áll a papíromon, amit remegő, jéghideg ujjakkal szorongatok a rendelő előtt, aztán begyűrök a táskámba, mintha azzal legalábbis semmissé tehetném. A telefonban összefüggéstelenül, el-elcsukló hangon beszélek, hogy vért fognak még venni meg tumormarkereket néznek, de pánikra semmi ok, bármi is ez, még időben elkapták. Csak azt a furcsa villanást az orvos szemében, amikor egy pillanatra megállapodott az ultrahang vizsgálófeje, azt tudnám feledni, gondolom, miközben a lecsorgó könnyeim langyos, alapozószínű mázzal vonják be a telefonom kijelzőjét.

Pánikreakcióként berohanok az első drogériába, és veszek egy vörös rúzst. Korábban sosem viseltem ilyesmit, de most valahogy ez tűnik az egyetlen racionális megoldásnak: egyszerűen nem halhatok meg anélkül, hogy lenne egy vörös rúzsom meg egy

Újabb átverés Németh Szilárdtól, amit a Fidesz nem enged kommentelni

2017.04.28. 05:23 csú

nemeth_szilard_sztarfoto-2.PNGNémeth Szilárd nagy mestere a szájába adott ostobaságok, néphülyítések felolvasásának. Élethű alakítása kiérdemelné az Orbán-szócső Oszkárját. Sajtó előtt mesélt arról, hogy mennyire remek, hogy nem a tudás a legnagyobb érték...

Ezt a jövőt szánják Magyarországnak, hiszen, ha a képzés fókusza a minél kiműveltebb emberfő lenne, akkor a felsőoktatást fejlesztenék, nem a csak az egyetlen munkafolyamatot ismerők táborát. Németh Rémusz Szilárd, legutóbb a Szakmák éjszakája névre keresztelt eseményen lépett fel a Weiss Manfréd Szakközépiskolában:

„2010-ben, amikor megalakult az új kormány, akkor a jövőépítés egyik sarokpontjának azt ajánlotta Magyarországnak és a magyar embereknek, hogy a gazdaság a munkán fog alapulni, és ezt a munkát az egész társadalom megbecsüli.”

Ha már említi, hogy szerintük a munka alapvetés fontos számukra, akkor talán ezzel kellene kelniük reggelenként, és nem azért ténykedni, hogy estére mindig több legyen a zsebükben, de térjünk vissza a mi Rémusz bácsinkhoz:

Elmebetegek vesenye

2017.04.28. 02:43 csú

balog_zoltan_karatezik_jaky_chan-nal.PNGAzt kell gondolnom, Trump egyáltalán nem készítette elő ezt az elnökséget, azt hitte, hogy megválasztják az amerikaiak, aztán csak lecsócsapkodás és habos torta. Ez annyira… annyira amatőr.

Nálunk figyelnek a részletekre. Is!

Balog Zoltán emberminiszter (képünkön) a napokban fogadta Jackie Chant, méghozzá kizárólag a neve miatt. Azt hitte kínaiul is ugyanazt jelenti, mint magyarul, és szövetségest látott benne, míg el nem magyarázta neki valaki, hogy a Jackie a ragadványnév és nem a Chan. Rendkívül csalódott volt, de meghívta Jennifer Lopezt, hátha.

Trump a saját embereivel is gonoszul és ostobán bánik. Nálunk, ha kiderül valakiről, hogy orosz kém, akkor először is vodkával kínálják, zdrasztvujtye, nazdarovije!, aztán megkérdezik tőle, mi Putyin kedvenc színe, mert átfestenék a Parlamentet, ha

Több lett a garázda és a fosztogató Csepelen; romlik a közbiztonság? Kisemmizik a kisembereket? Kinek dől a lé? Elnémítják az ellenzéket?

2017.04.27. 05:59 csú

vida-borbely-nemeth-777_1.pngIdei negyedik ülését tarja ma délután öt órai kezdettel a csepeli önkormányzat képviselő-testülete a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. A tanácskozás nyilvános, azon a 14 év feletti érdeklődők korlátozás nélkül részt vehetnek. A korlátozottan, csak némi keresgélés és ügyeskedés után látható  - többször módosított  ‑ meghívó szerint várhatóan több mint 20 napirendről tárgyalnak a képviselők.

Az előterjesztések közül az alábbi, a csepelieket is jobban érdeklő napirendekkel kapcsolatosan tesszük fel kérdéseinket a mellébeszélés nélküli, konkrét válaszok reményében:

Napirend-tervezet 1. pontja: (75. sz. előterjesztés)

Beszámoló a XXI. Kerület Rendőrkapitányság 2016. évben végzett munkájáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

Kemény brüsszeli válasz az Orbán-féle hazug nemzeti konzultációra

2017.04.27. 04:24 csú

box-1-777_2.pngA magyar kormány által indított nemzeti konzultációban számos olyan állítás szerepel, amely nem felel meg a tényeknek, illetve rendkívül megtévesztő.

„A magyar kormány 2017 áprilisában „Állítsuk meg Brüsszelt!” címmel indított hat kérdést érintő nemzeti konzultációt, amelyet valamennyi magyarországi háztartásba eljuttatott. A konzultációban számos olyan állítás szerepel, amely nem felel meg a tényeknek, illetve rendkívül megtévesztő. Az Európai Bizottság szilárd tények alapján kívánja tisztázni a szóban forgó kérdéseket.

Részletek:

Meghátrált a kormány: visszavonták a „rabszolgatörvényt”

2017.04.26. 05:52 csú

osszefogas-777_1.pngEgyértelmű szakszervezeti sikernek tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), hogy az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága tegnap visszavonta a munka törvénykönyvét érintő munkaidőkeret-módosító javaslatát, amely ellen szinte kivétel nélkül minden szakszervezet tiltakozott.

A MASZSZ a munkavállalókat minden eddiginél kiszolgáltatottabb helyzetbe taszító tervezet módszerét az első pillanattól „sunyinak és alattomosnak” a tartalmat pedig „aljasnak” minősítette, mert 

A csepeli CSINI SE véradást szervez 18 és 60 év közöttieknek

2017.04.26. 02:34 csú

csini_veradas.jpgÁprilis 27-én, csütörtökön 14 és 18 óra között a Vöröskereszt közreműködésével a Csepeli Női Sportegyesület véradást szervez a Curves Csepel női edzőteremben.

A Csepeli Női Sportegyesület, rövidített nevén CSINI SE már több mint nyolc éve működik a II. Rákóczi Ferenc út 69-es szám alatt, a Szent Imre tér közelében. Küldetésük, hogy megmozgassanak minden korosztályt, és kikapcsolódást nyújtsanak az elfoglalt családanyák, dolgozó nők és sokunokás nagymamák számára. Az egyesület elsősorban a nők mozgás iránti érdeklődését és elköteleződését hivatott szolgálni, de szem előtt tartják a közös programok értékteremtő erejét is. Évente számos alkalommal szerveznek közhasznú jótékonysági eseményeket, a véradás pedig rendszeres tavaszi programjaik egyike. Egy véradással három emberi életet lehet megmenteni, ezért szeretnék arra biztatni a csepeli és Csepel környéki lakosokat hogy jöjjenek el vért adni - természetesen nem csak a

A mentőst késelő, drogtól agresszív csepeli fiatalt négy év börtönre ítélték

2017.04.25. 13:12 csú

justiciaok-255_5.pngMegtörten érkezett a Fővárosi Törvényszékre az a fiatal fiú, akit emberölés bűntettének kísérletében nem jogerősen bűnösnek találtak, és 4 év börtönre ítéltek, amelyet fiatal korúak fogházában kell majd letöltenie. Krisztián a tárgyalás során végig lehorgasztott fejjel ült a vádlottak padján. Édesanyja közvetlen mögötte ült, többször is apró érintésekkel próbálta megnyugtatni a gyermekét.

Ahogy arról a Bors korábban már beszámolt: Krisztián 2015 novemberében kábítószert fogyasztott, amelytől rosszul lett a csepeli otthonában.

A kiérkezett mentők kórházba akarták szállítani. A fiatalember útközben azonban az iskolatáskájából hirtelen előkapott egy

Horváth Gyula: Ki van a csapott célgömb alsó széle közepén?

2017.04.25. 05:43 csú

horvath_gyuszi-5_10.PNGA rendőrség és az ügyészség vizsgálata szerint a Kubatov gorillái, az agresszív, kopasz, "háromajtós szekrények" nem akadályozták Nyakót népszavazási kezdeményezésében! Hiába láthatta ország-világ, hogyan fenyegették, torlaszolták az útját az MSZP-s politikusnak a Választási Irodában, az illetékesek szerint nem történt semmi!

Persze hozzászokhattunk már: 2006-ban amikor a Fidesz felgyújtatta a belvárost, szétverette a rendőrautókat, lábát törtte rendőrök sokaságának, akkor se történt semmi! Balsay addig mesterkedett, hogy a jog ott sem látott semmi kivetnivalót!

Félek tőle, ha tovább erősödne a Fidesz, - azért, hogy az éjjeli mámorukat jobban kialhassák nagy uraik - azt is kimondatnák a seggnyalóikkal, hogy reggelente nem kel fel a nap sem! Lehet persze hülyének nézni a népet!  Ennek azonban szörnyű

Kilakoltatások, árverezések sora jöhet

2017.04.25. 03:05 csú

kilakoltatas.jpegTömegek számára okoz majd hatalmas gondot az árfolyamgát április és június közötti kifutása. Mintegy 170 ezer jelzáloghitel-tulajdonost számára akár 15 százalékkal is megugorhat a havi törlesztőrészlet, sőt az sem kizárt, hogy ezzel párhuzamosan a hitelük futamideje is meghosszabbodik. A probléma a parlamentet is elérte, ahol a Jobbik képviselője azt javasolta: a tartozástömeget "nyeljék le a bankok".

Összesen több mint 170 ezer lakáshitel-tulajdonos számára igen szomorú időszak vette kezdetét a hónap elején, esetükben az öt évvel ezelőtt igénybe vett árfolyamgát védelme - a belépés idejétől függően - valamikor idén április és június között lejár. Az érintett adósoknak a lakáskölcsönük után fizetendő havi törlesztőrészlet mostantól kezdve akár 15 százalékkal is emelkedhet. Lesz olyan, akinek ez is kevés lesz az üdvösséghez, s a tehernövekedés miatt még

Miért irtózik a csepeliek véleményétől a közpénzt nyelő Csepel Hírmondó?

2017.04.24. 05:59 csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 20-án megjelent 8. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

kisbiro-kicsi_14.pngA CSH szerkesztősége most – egy kis sorosozás kedvéért –, helyt adott, Orbán Viktornak, Pontának, a volt román miniszterelnöknek, a Jobbik volt kabinetvezetőjének, s természetesen a kedvencnek, Németh Szilárdnak.

Nem hírmondó a Hírmondó Németh nélkül. Nem maradhattak ki a kormányellenes tüntetést szervező civil ügynökszervezetek sem, amelyek célja, hogy „kikényszerítsék az illegális bevándorlók szabad bejutását”, de a hazaárulás vádja, a szocialisták lejáratása vagy a 4-es metró beruházása körüli, bizonyítékok nélküli vádaskodás is rendszeres témája már a lapnak.

Magától értetődően nem maradt ki a miniszterelnök fenyegetése sem: „Akkor mutatjuk meg az erőnket, amikor erre szükség van,…lépünk, amikor szükség lesz rá.” 

Kimaradt viszont például a CEU és a civilek ellen indított kormánytámadás hazai és nemzetközi visszhangja, a többnapos, az ország több városában lezajlott, tízezreket megmozgató tűntetés-sorozat bemutatása, a CEU-ellenes törvény ellen fellépő európai uniós és amerikai kormányzati álláspontok ismertetése is. A csepeli olvasók ismét nem olvashatnak mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket, sem az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról. Továbbra sem tudják meg a szócsőből, vagyis a CSH-ból, hogy mi lesz

Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását!

2017.04.24. 03:45 csú

Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért! Aki erről családját és barátait is meggyőzi, még sokkal többet!

kiraly_miklos_akademikus.PNGAggódó Levél Barátaimhoz (Dr. Király Miklós egyetemi tanár)

Sajnos egyre több hír érkezik arról, hogy az „Állítsuk meg Brüsszelt” kampány és nemzeti konzultáció pusztító hatással van Magyarország megítélésére az Európai Unióban, és ma még nehezen felmérhető diplomáciai károkat okoz.

A kérdőív állításai és válaszai többségükben megtévesztőek, bántó féligazságokra vagy hamis állításokra épülnek.

Ráadásul megszövegezőjük azt feltételezi, hogy elemi ismeretekkel sem rendelkezünk az Európai Unió céljairól, működéséről és értékeiről. Ez méltatlan!

A nemzeti érdekeket barbarizmus nélkül is lehet védeni! Sőt, sokkal jobban és hatékonyabban, mint így!
Hogyan tudjuk ezek után

Ehunyt Földi Imre olimpiai bajnok, húsz világcsúcs tulajdonosa

2017.04.23. 11:52 csú

foldi_imre_elhunyt.jpgElhunyt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 éves – tájékoztattott a család vasárnap.

Földi Imre Kecskeméten született 1938. május 8-án. Három olimpián is érmet nyert az 56 kilogrammos kategóriában: 1964-ben Tokióban és 1968-ban Mexikóvárosban ezüstöt, majd pályafutása csúcseredményeként 1972-ben Münchenben aranyat, világcsúccsal. Világbajnokságon hatszor, Európa-bajnokságon 10 alkalommal állhatott a dobogó tetején. A sportág egyik legeredményesebb magyar képviselőjeként tizennyolc éven át tartozott a világ élvonalába. Magyar egyéni bajnoki címet 13-szor szerzett. Edzőként is sikeres volt, irányításával

A kormány suttyomban elvenné a dolgozók pihenőidejét

2017.04.23. 05:52 csú

orban_a_savanyu.PNGOrbán Viktor most is szavakban harcol a Nyugattal. Meg Soros Györggyel, meg a nagytőkével, meg mindenkivel. Mindeközben suttyomban benyújtanak egy olyan törvénytervezetet, amellyel három évre nő a munkaidőkeret számítás, így a cégek ennyi időközben sakkozhatnak a felhasznált és fel nem használt munkaórákkal, amely lényegében eltörölné a túlórapénzt a hajtósabb időszakokra (ha a kollektív szerződésben ez benne van, de tudjuk, mennyit ér ma Magyarországon a kollektív szerződés és a munkavállalók érdekképviselete.)

De a megszakítás nélküli, a többműszakos vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalók számára is elegendő lenne havonta heti egy pihenőnapot beosztani. A kormány ezzel a tervezettel lényegében odadobja a munkavállalók pihenőidejét, normális beosztását a

Itt van minden idők leghihetetlenebb videója Rezsi Szilárdról

2017.04.23. 04:24 csú

Rezsibiztos + májkrém + húskrém = ?

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke tegnap a magyar–szerb határon járt, nyilván, hogy lásson is végre menekülteket, ha már hónapok óta róluk beszél. Erről többek között az MTI is beszámolt, ám a legjobb jelenet persze kimaradt a tudósításból – ezt a Hír TV felvételén kellett kiszúrnunk.

A rezsibiztos elvitte a határra a menekültek hidegcsomagját, és művészi igényességgel rögtön elemezte is azt a sajtótájékoztatóan, ahol természetesen beszélt Soros György ügynökszervezeteiről és arról is, hogy a magyar kormány megvédi a határokat. Mondhatni, a szokásos.

Forrás: (mancs.hu)

 

Miért kell megállítani?

2017.04.23. 03:42 csú

Azt még nem tudjuk, hogy kinek jó, ha megállítjuk Brüsszelt. Kalocsai Imre grafikus azonban sokak kérésének tesz eleget, amikor karikatúrájával választ ad arra az égető kérdésre, hogy MIÉRT kell megállítani Brüsszelt.kalocsai_imretol-2017-04-20.jpg

Kalocsai Imre karikatúrája

Rendszerváltó batyubál lesz ma délután kettőtől az Erzsébet hídnál

2017.04.23. 02:34 csú

batyu_es_bal.PNGA vasárnapra szervezett "Rendszerváltó batyubál" ma délután 2-kor kezdődik. A kormány ellen tiltakozók az Erzsébet híd pesti hídfőjénél gyülekeznek majd. 

A felhívásban azt írják: az elmúlt napokban egyértelművé vált, hogy a demokrata tömeg nem adja meg azt a kegyet a kormánynak, hogy randalírozó csőcseléknek lehessen nevezni! Békés eszközökkel, de kitartó határozottsággal egyre nagyobb tömegek követelik a kormány távozását! A Szabadság téri TÜNTIFESZT egy új stílust mutatott ebben a harcban! Ezért most mi is egy békés tüntetésre hívunk mindenkit, aki elkötelezett híve a demokráciának, aki elfogadhatatlannak tartja a CEU önkényes és diktatórikus bezárását, a civilek vegzálását, a szabadságjogaink egyre brutálisabb korlátozását, a korrupció féktelen kiterjedését! Az Európai Unió tagjai vagyunk és azok is fogunk maradni!" - írják

Ma élután kettőkor indul az Oktogonról a Kétfarkúék békemenete

2017.04.22. 11:39 csú

ketfarku_kampany.PNG"Illiberal Pride" címmel szervez tüntetést Budapesten szombat délutánra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A rendezvény kettőkor kezdődik az Oktogonnál, és a tervek szerint körülbelül négyig tart. A tüntetés alcíme:

Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen.

A viccpárt beharangozója szerint elegük van már magukból és a hozzájuk hasonló külföldi ügynökökből, akik naponta többször is elárulják a hazát, "a belvárosi drogos liberálkommunistaanarchista csőcselékből", "soros külföldről utaztatott álcivil bajkeverőiből", "mindenkiből, aki nem fideszes!", a szólásszabadságból, a megmaradt ellenzéki médiumokból, abból, hogy "még mindig tartunk választásokat" és hogy "az EU teletömi az országot pénzzel", valamint "ebből az egész demokráciának nevezett hülyeségből".

Azt írják, az Oktogonról induló menet

Orbán rendszere rosszabb a Horthy-korszaknál, szolga helyett embert

2017.04.22. 05:59 csú

robert_bacsi_konyjaja_a_30-as_evekben.jpgRóbert bácsi konyhája a Horthy-korszakban

Ferge Zsuzsa szociológus a HVG-ben árnyalja a kormány sikerpropagandáját szegénység, foglalkoztatottság ügyében. Azt mondja, a mélyszegénységben élők száma papíron azért csökkent, mert van egy ismeretlen létszámú csoport, amely meg sem jelenik a statisztikákban. Róluk már lemondott a kormány.

etelosztas-2012-3_1.PNGÉtelosztás az Orbán-kormány idején a Blaha Lujza téren

Ferge Zsuzsa szerint a legszegényebbek még szegényebbek lettek, hiszen a támogatás – ami általában egyetlen jövedelemforrásuk – 2008 óta nem emelkedett, míg az árak jó 20 százalékkal nőttek. A mélyszegénység ellen érdemben nem hat a közmunka, abból alig van értelmes, az sokkal inkább

arra szocializál, hogy a polgármester talpát kell nyalni, ha valaki munkát szeretne kapni, és még így sem biztos, hogy a jövő hónapban jut neki.Ez a hatalomtól kapott kegy marad az egyetlen lehetőség a megélhetésre a legszegényebbek számára,mert minden olyan jövedelemforrást megtiltanak nekik – a lomizást, a csigagyűjtést –, amivel úgy kereshetnének némi pénzt, hogy a szabadságukat és a méltóságukat sem veszítik el teljesen.

Lenne napszámos, segédmunkás is tisztességes bérért, csak nem szolgát kell keresni, hanem