Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

december 2016
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

A siralmas állapotok gyógyítása helyett mire folyik el a csepeliek pénze?

2016.12.07. 05:46 csú

kerdojel-mas-255_9.pngHolttestet találtak a Dél-pesti kórház mosdójában. Az egészségügyi ellátás a dél-pesti régióban is egyre rosszabb. A csepeli polgármester szemlélete is mutatja, hogy a Fidesz-hatalom magára hagyja, kivérezteti az egészségügyet. Mindenhová adja a közpénzt, de ide a legkevesebbet.

A sürgősségi részleg, a felvételi osztály állapota évtizedek óta siralmas, pedig a csepeli betegek itt fordulnak meg a legtöbbször. Mégis, csak Csepelről az évi sok milliók forinttal nem a Jahn Ferenc kórházat segíti, hanem a határon kívüli szervezeteket támogatja, migráns-ellenes propagandát finanszíroz, közterület felügyeletre, rendőrségre, katasztrófa védelemre, mentőkocsi vásárlásra költ, ami nem dolga! A csepeli lakosok egészséghez való jogának valóságos biztosításához, - ami dolga lenne - alig tesz hozzá!

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

Hányan rokkannak bele még az Orbán-féle jótékonykodásba?

2016.12.07. 03:21 csú

gulyas_erika_5.PNGA magyar miniszterelnököknek van érzékük az ajándékozáshoz. Ne tagadjuk, a baloldalon is értettek ehhez, de Orbán eheti pitiáner tízezer forintos Erzsébet utalványához képest sokkal magasabban szárnyalt például Horn Gyula fantáziája, amikor úgy gondolta, elérkezett a választási csomagküldés ideje. Ki ne emlékezne a nagy bejelentésre, hogy ’98 januártól a 65 év fölöttiek ingyen utazhatnak a MÁV összes vonalán, sőt az év kis forgalmú öt hónapjában a MALÉV járatain is. Jó, ez utóbbiból nem lett semmi, de mondjuk abból az orbáni ígéretből sem, hogy megőrzi a nyugdíjak értékállóságát és nem nyúl a kötelező magánpénztárakban összegyűlt pénzecskénkhez. Ezt szépen eltüntették, az értékállósággal meg épp most kezdenek egyre nagyobb bajok lenni.

Amikor az utóbbi években egyszer sem tudta eltalálni a nemzetgazdasági tárca, hogy mekkora infláció várható jövőre, de a túltervezés miatt az idősek jól jártak, senki nem háborgott. Csakhogy jövőre váratlanul alultervezték az áremelkedések mértékét, a bejelentett januári 0,9 százalékos nyugdíjemelés pedig a béketűrővé nevelt magyar öregeknél is kiverte a biztosítékot. Na pláne, mert

Vérlázító, lélekromboló hazugságok felkent magyar vezetőktől

2016.12.06. 05:59 csú

orban_es_nemeth_2016_december.pngÚj rezsiharcot indítanak, pedig az eddigi eredménye, hogy az átlag magyar családnak 20-25 százalékkal többet kell fizetnie a gázért, mint amennyibe az érdemben kerülne

Változatlanul sorjáznak a botrányos hírek, a hazugságok, a valóságot elhallgató vagy azt nem is ismerő kijelentések.  Rogán megint hazudott, most a 700 ezres luxustáskájáról. Mészáros Lőrinc, a nagy „Lölö”, hirtelen megtudta, hogy az ECHO TV mellett már komplett szállodaláncot is felvásárolt. Lázár, a nagy mesemondó, az egyik nap kijelenti, hogy a legjobb iskolák a kereszt(y)ény iskolák, mert hithű kereszt(y)ényeket és jó magyarokat nevel a hazának, a másik nap bejelenti, hogy a posta helyett a kormányhivatalok dolgozóival viteti ki a Kedves Vezető 10.000 forintos karácsonyi „ajándékát” a nyugdíjasoknak, a harmadik nap ezt a döntést visszavonja, hogy a posta legyen a postása a tízezres utalványnak. Az államnak, mivel így már nem nyugdíj kiegészítés, hanem adóköteles a juttatás, 15 ezer forintjába kerül egy 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány ‑ az egyéb költségeket nem is számolva.

Rétvári Bence az emberminisztérium parlamenti államtitkára rezzenés nélkül belemondja a képünkbe, hogy

Ki fúrta meg az őrült ötletet ? Keresd a nőt! - Csepel szomszédságában!

2016.12.06. 03:53 csú

erzsebet-utalvany.PNGKövér László fúrta meg, hogy a kormányhivatalnokok postások legyenek karácsony előtt, illetve a két ünnep között – tudta meg az atv.hu. Kormány közeli források elmondása szerint a házelnök „nonszensznek” nevezte az ötletet, hogy a kormányhivatalok dolgozói kézbesítsék az Erzsébet utalványt a nyugdíjasoknak. Kövér László ezt a meglátását megosztotta „a megfelelő helyen is” – mondta egyik befolyásos forrásunk, nyilvánvalóan a miniszterelnökre utalva.

A házelnök, aki a Fidesz országos választmányának az elnöke is, informátorunk tudomása szerint azért fogalmazott ilyen végletesen, mert a felesége kormányhivatalban dolgozik, a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetője, és nyilván az ő tapasztalata alapján fogalmazott ilyen sarkosan.

De más fideszes politikusok is „őrültségnek” nevezték Lázár János bejelentését: a miniszter a drága postaköltségre hivatkozva beszélt arról múlt csütörtökön a kormányinfó sajtótájékoztatón, hogy

Juhász Péter fóruma csütörtökön este hatkor a Csepeli Munkásotthonban

2016.12.06. 02:03 csú

December 8-án 18 órakor kezdődik Juhász Péternek, az Együtt Párt alelnökének lakossági fóruma a Csepeli Munkásotthonban. A politikus beszél majd a korrupcióellenes harcról és a Fidesz leváltásának lehetőségéről:juhasz_peter_foruma_csmo-ban.jpg

Borbély Lénárd csepeli polgármester zsonglőrködése számokkal, tényekkel

2016.12.05. 05:59 csú

zsonglor_bohoc.PNGÚj csepeli fejlesztésekről döntöttek a képviselők címmel cikk jelent meg a csepel.hu-n. http://csepel.hu/hireink/kozelet/item/9530-uj-csepeli-fejlesztesekrol-dontottek-a-kepviselok

Az írás a helyi adók emelését is kiemeli. Az adóemeléssel kapcsolatos polgármesteri javaslatról szóló bekezdésében meg „arányos közteherviselés” – ről ír, mintha a javaslattevő, Borbély Lénárd polgármester ennek megvalósítását tekintette volna céljának.

A szerző vagy nem ismeri, vagy nem szereti a tényeket. A polgármester által kezdeményezett adóemelésben szó sincs arányosságról, a helyi kisfőnök az adóemelés okaiként az inflációra és „az önkormányzat gazdálkodási feladataihoz szükséges források” – ra hivatkozik. Az arányos közteherviselés megvalósítása tehát nem érdekelte Borbélyt. A jelek szerint az újságírót sem, ezért  megpróbálta a számára szebben hangzó arányos közteherviselést „eladni” a nagyérdeműnek. Hátha megeszik.

Nem eszik meg. Egyrészt az adóemelést általában nem szeretik az emberek. Másrészt

Ki a meghívó? Közmeghallgatás lesz december 15-én reggel a csepeli polgármesteri hivatalban

2016.12.05. 04:24 csú

kerdojel-mas-255_9.pngAz alábbiakban szó szerint közöljük a Borbély Lénárd csepeli polgármester irányításával működő szervezet közleményét:

"Csepel Képviselő-testülete közmeghallgatást tart 2016.12.15-én
Kategória: Közérdekű 2016. december 01., csütörtök 08:53

Tisztelettel meghívom Önt Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. évben esedékes KÖZMEGHALLGATÁSÁRA, melynek időpontja: 2016. december 15. (csütörtök) (a 09:00 órai kezdettel megtartásra kerülő Testületi ülést követően).

Helyszíne: Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal, Nagytanácsterme (fsz.5.)

Borbély Lénárd polgármester megbízásából

Utoljára frissítve: 2016. december 01., csütörtök 09:50"
Ennyi. A fenti hír ismeretében vetélkedőt szervezünk olvasóink körében. A kérdés: az ismertetett közlemény szerint ki hívja a csepelieket a közmeghallgatásra? A helyes megfejtők között újabb kérdéseket sorsolunk ki, hogy egyesült erővel kihámozzuk: a hatalma megtartásán kívül mit akar,  miért beszél balgaságokat és miért bujkál a csepeliek elől Csepel polgármestere?

Mikulásváró Csepelen ma délután

2016.12.05. 00:57 csú

Gyereknek, szüleiknek és nagyszüleiknek egyaránt szól az Apacuka együttes ma délutáni-esti zenés programja. Tessék jól felöltözni, mert az előrejelzés szerint hideg lesz az idő a 16 óra 30 perckor kezdődő műsornál:mikulasvaro.jpg

A Budafoki úti híd csak álom marad a csepelieknek? A semmibe futna az olimpiára tervezett új híd Pesten?

2016.12.04. 10:19 csú

Az Albertfalvai (Budafoki úti) híd Pesterzsébet központját kötné össze a csepeli lakótelepeken keresztül az albertfalvai központon át Budafokkal. Az Albertfalvai híd emellett egy régóta tervezett, és hiányzó úthálózati elem, a Körvasútsori körút fontos szakasza lenne az északi Aquincumi híddal. Ennek a két hídnak a megépítése (a körúttal együtt) a Galvani híd előtérbe kerülésével a jövő homályába vész.galvani_hid_terve_terkep.PNG

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázatot írt ki két új Duna-híd tervezésére. A hidakat akkor építik meg a Galvani útnál és a Soroksári útnál, ha Budapest elnyeri jogot az olimpia megrendezésére. A Galvani híd eddig a fővárosi fejlesztési tervekben a 3. helyen állt a tőle délebbre tervezett Albertfalvai és az északi Aquincumi híd mögött. Megépítésével ugyanabba a csapdába léphet a főváros, mint az 1991-ben a tervezett Expo miatt erőltetett Lágymányosi híddal. Részletek:

Elviheti a béremelést az élelmiszerek drágulása

2016.12.04. 05:43 csú

Már tudják, miért nehéz felderíteni a korrupciót...

2016.12.04. 03:07 csú

ujjlenyomat.PNGA Lázárinfón megtudtuk,hogy Pharaont azért nem sikerült azonosítani, mert nincs ujjlenyomata. Lázár bizalmasan elárulta, hogy neki sincs. Amikor ezeket megtudtam mindjárt megvilágosodott előttem, hogy a korrupció elleni küzdelem is azért ilyen nehéz, mert annak sincs ujjlenyomata.

Pintér belügyminiszter egy konferencián a napokban arról beszélt, országunknak a világ korrupciótól legkevésbé fertőzött országai közé kell kerülnie. Domokos ÁSZ elnök szerint nem a korrupció veszélyezteti a demokráciát, hanem akik beszélnek róla. A Transparency Internationál legfrissebb vizsgálata megállapította, hogy a választópolgárok többsége párt szimpátiától függetlenül úgy véli, minden politikus korrupt. Magyarországon a megkérdezettek 57 százaléka szerint a korrupciós helyzet romlott az országban az utóbbi 3-4 évben, a kormány intézkedései hatástalanok, mert a döntéshozók maguk is korruptak.

A korrupciós rendszer a kormány hathatós közreműködésével

Miért lövöldözött a rendőr Csepelen, a Kiss János altábornagy utcai házban?

2016.12.03. 10:03 csú

lovoldozo_rendor_1.PNGNem értik a lakók, mi történhetett az addig segítőkész rendőrrel a csepeli Kis János altábornagy utcában. Először vaktában lövöldözött, aztán célba vette a társasházkezelő iroda egyik munkatársát, de szerencsére nem találta el.

Csendes a környék Csepelnek ezen a területén. A 29–41. számú nagy társasház földszintjén működik az épület karbantartását és hivatalos ügyeit intéző iroda. A kis folyosóról

Új Duna híd épülhet a Csepel-sziget északi csücskében

2016.12.03. 05:59 csú

galvani_hid_terve.jpgA Csepel-sziget északi csücskére két új 2x3 sávos Duna-híd épülhet – derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázati felhívásából, amelyben kiviteli tervek és megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére várják a jelentkezőket.

Az új híd a Galvani út folytatásaként menne át Csepelre, majd a szigetet átszelve az Illatos út magasságában ívelné át a soroksári Duna-ágat. Az út a tervek szerint egészen az Üllői úti csomópontig folytatódna egyfajta külső körút gyanánt. Az út összesen 7,5 kilométer lenne, kétoldalt biciklisáv övezné az elképzelések szerint.

Szavazzon! Ön szerint szükség van még erre a két hídra a Dunán?

Az új Duna-hidakat, amelyek alig másfél kilométerre lesznek a Lágymányosi-hídtól, láthatóan a tervezett budapesti olimpia kiszolgálására építik, mivel az olimpia helyszíneket és az olimpiai falut kötik össze egymással és a várossal. A Csepel-sziget északi csücskében több olimpiai létesítmény lenne, a part két oldalánpedig az olimpiai falu, a sajtóközpont, az olimpiai stadion és triatloncentrum foglalna helyett. (Blikk)

Mint egy gördülő kő (Like A Rolling Stone)

2016.12.03. 02:34 csú

Az idei irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan versét magyarra fordította Kalocsai Imre

Nem is oly régen, öltözhettél szépen
Lefitymálva nézted, a többiek, hogy élnek – így volt?
Az emberek szóltak: „Kislány vigyázz jobban,
A veszted felé rohansz” mégis azt gondoltad – nem komoly!
Megszoktad, dölyfösen
Beszélj mindenkivel.
Nem vagy már oly hangos,
Nem vagy már büszke most,
Hogy lám ide-oda lejmolsz vacsorádért.

Refrén: Hogy bírod ki? Hogy bírod ki?
             Távol szülőföldedtől, régi ismerősöktől,
             Mint egy száműzött, mint egy gördülő kő?

Mikulás-buli lesz a Munkásotthonban

2016.12.03. 01:29 csú

December 10-én szombaton  este nyolc órától idősebbeket és fiatalokat egyaránt szeretettel várnak a Csepeli Munkásotthonba, ahol a Mikulás tiszteletére retro discopartyt rendeznek. A hangulatfelelős DJ Athos leszretro-dec_10_retro_disc.jpg

Magyar horror 2.: Most a győri kórházban találtak egy többnapos holttestet, hajléktalan fagyott halálra

2016.12.02. 13:33 csú

gyori_petz_aladar_korhaz.jpgA Dél-Pesti Kórház mosdójában talált többnapos holttest után nagy felháborodást keltett a csütörtöki hír, miszerint a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban is találtak egy többnapos holttestet.

A Kisalföld azt írja, a halott férfit egy nem gyógyításra használt épületben találták meg, Tamás László János főigazgató pedig a lapnak azt mondta, hogy az épületet jelenleg egy sportkör bérli.

A főigazgató a lapnak azt is megerősítette, hogy egy hajléktalan férfiról van szó, aki a kórház tudta nélkül ment be a fűtetlen épületbe, ahol halálra fagyott.

Részegen lövöldözött Csepelen egy rendőr, akit elfogtak a rendőrök, és most gyilkossági kísérlettel vádolják

2016.12.02. 10:32 csú

rendorseg_2.PNGA Budapesti Nyomozó Ügyészség emberölés kísérlete miatt őrizetbe vett egy budapesti rendőrtisztet. A rendőr Csepelen, egy lépcsőházban lövöldözött, rálőtt a fegyverével a társasház alkalmazottjára.

A nyomozás eddigi adatai  szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tagja csütörtökön, szolgálaton kívül, ittas állapotban, egy rövid szóváltást követően önvédelmi fegyverével rálőtt egy férfira. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt őrizetbe vette.

A rendőrtiszt csütörtökön a kora délutáni órákban egy csepeli társasház földszintjén, szolgálaton kívül, ittas állapotban, a társasház házkezelőjének alkalmazottjával összeveszett, majd engedéllyel tartott lőfegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába.

Ezután célzottan a férfi irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen becsukta. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit, az átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványt tesz az előzetes letartóztatásának elrendelésére.

Forrás: Blikk.hu

 

Éjszakai fogfájás Csepelen

2016.12.02. 05:59 csú

fogfajas.PNGLehet, hogy olvasónk (Kékavian) fogfájás közben írta bejegyzését blogunkra, és ezért nem tudott igazán örülni egy korábbi hírünknek.

Abban  elmondtuk, hogy Csepel központjában olyan fogászati rendelő nyílt, amelyik éjszaka is fogadja a pácienseket. Kékavian mégsem felhőtlenül boldog. Miért?

Ovasónk  ezt írja:

"Csepelen olyan fogászati ügyelet nincs amelyik a egészségbiztositási pénztárral is szerződésben lenne.

Ez baj mert pl kb 3 hét mire időpontot kaptam a fogászatra napokkal ezelőtt de valamiért éjjel elkezdett fájni rendesen. A 13 iki időpont és a nyugdij legkorábbi hozzáférése meg a következő hónapban lesz 12-én. Igy vagy szenved az ember, vagy ??? Tán bekirándul a Szentkirály utcába? "

Tud valaki jobb megoldást a csepeli éjszakai fogfájásra?

Elfogták a harmadik csepeli ékszertolvajt

2016.12.02. 00:05 csú

rendorseg_2.PNGElfogta a rendőrség azt a férfit, aki februárban két társával kiszakította egy csepeli bevásárlóközpont utcafronti falát, és kirabolt egy ékszerboltot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki, a Police.hu oldalon megjelent közleményében felidézték: február 29-én hajnalban három férfi egy XXI. kerületi bevásárlóközpont utcafronti falát gépjárművel kiszakította, bejutott az üzletbe, és ellopta az ékszereket. A férfiak autóval menekültek, de a csepeli járőrök követték őket. Az üldözött autó sofőrje a nagy sebesség miatt egy körforgalomban balesetet szenvedett. Az összetört kocsiból kiszálló, majd futva menekülő férfiak közül a rendőrök elfogták a 35 éves D. Tamást és a szintén 35 éves M. Gyulát.

Társuknak – mint utóbb kiderült, a 24 éves S. Mihálynak – sikerült elmenekülnie. Őt november 29-én délelőtt Tápiószecsőn fogták el, majd gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

D. Tamást és M. Gyulát azóta már letöltendő szabadságvesztésre ítélték a lopás miatt. (MNO)

Horváth Gyula: Tűzparancs?

2016.12.01. 05:59 csú

fogja_a_fejet_a_szobor-kicsi_-255.pngKedd este fél kilenc körül néztem a HÍR TV Civil Kaszinó című műsorát. Arra kaptam fel a fejem, hogy az addig is igen magabiztos Bakos Zoltán fotós azt hangsúlyozta, hogy ő egy keresztény ember! Gondoltam: rendbe van, de mi közöm nekem ehhez? Amikor azonban az így kezdett gondolatot azzal fejezte be, hogy az Európai Unió határain „tűzparancsot kéne adni a katonáknak; magamba roskadtam! Ez az ember nem tudja, hogy mit beszél! (A műsorvezető és Balázs Zoltán egyetemi tanár ocsúdott hamar és próbálták megfékezni, az elszabadult hajóágyút. Mikor nem ment, magatartását fasisztának bélyegezték.)

Nem azon döbbentem meg, hogy egy keresztény, hogy lehet ilyen gyűlölettel átitatott, mert tudom, hogy mindenhol megtalálhatók szélsőséges elemek. Olyanok, akik vagy nem ismerik, vagy nem értik az illető vallás, eszme alapjait, és tudatlanságukat határozottsággal, meg nem másítható igazságtudattal próbálják helyettesíteni. Ezek az emberek sokkal több kárt okoznak annak a közösségnek, amelyikre hivatkoznak, mint az ellenségeik.
Ferenc pápa, Beer Miklós püspök, és Várszegi Asztrik főapát (sok más kereszténnyel együtt) az én szememben az autentikus keresztény, és nem Bakos Zoltán fotós! Még akkor is, ha magamat nem tartom hithű kereszténynek, csak egy jóakaratú embernek.

Visszatérve az iménti kérdésemhez: vajon tudja-e Bakos Zoltán fotós, hogy mit beszél?
Remélem, hogy nem! Korosztályom férfi tagjai közül igen sokan tudják, emlékeznek rá, hogy mit is jelent a tűzparancs!

Ki ne kapjon béremelést Orbán funkcionális analfabétái szerint?

2016.12.01. 03:24 csú

pedagogus_a_fejet_fogja.PNGBalog Zoltánnak, az embereket puszta erőforrásnak tekintő lelkész-miniszternek fogalma sincs arról, hogy mit jelent a funkcionális analfabetizmus, tudniillik azt találta mondani pár napja: ha valaki valamit el tud olvasni, az azt jelenti, hogy megérti. A tudósítást a parlamenti kulturális bizottság üléséről a Blog1 tette közzé.)

Ennek hibátlan leképeződései Orbán Viktor közösségi oldala aggálytalan híveinek – és itt a férfiakat és nőket ne válasszuk szét, mint Ásotthalom polgármestere – buzgó szerelmi vallomásai. A kormány feje ugyanis saját képe szerint a hajdúsági Látóképi Csárdában fogyasztotta el pörköltjét. Erre jött egy díszmagyar diszlexi, aki szétkiáltotta az éterben – rajta röhög azóta is a net -: „Szeretem hogy Miniszterelnokunk be tud ulni pl:egy lakotelepi etterembe,holott megtehetne hogy csak osztalyon feluli helyeken etkezzen.Szamomra ez nagyon szimpatikus, emberi ,tiszteletre melto megnylvanulas.” 

„Ha valakire 16 évesen vonzerőt gyakorol a közmunka, akkor miért is ne menjen el rá?” - kérdezte továbbá a miniszter. „Továbbra is alacsony a szakképzés szintje, és a diákok a gimnáziumokat preferálják” – ezt már oktatásovics államtitkár duzzogta, szemére hányva a tanulóifjúságnak, hogy