Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Sándor Mária - A kórtermek fekete Jeanne d’Arcja

2017.06.24. 04:24 csú

Magyarország a hazudozás és a korrupció átláthatatlan szövedéke, ahol az uralkodó klán a szolgává alázott, megtört gerincű népen hízik. A vérét szívja, a húsát falja, még a holttestét is szétmarcangolja, mint a dögkeselyűk. Erről szólnak a hírek. És ezek a hírek még döbbenetesebbek is lehetnének, ha nem ismétlődnének évek óta változatlanul, szürkén, egyhangúan, mint egy véget nem érő novemberi eső. - Ezekkel a kemény szavakkal kezdi rendhagyó portréját Kertész Ákos. Így folytatja:

sandor_maria_portre_kertesz_akos_20170606_nsz.jpegSándor Mária év eleji öngyilkosságának híre úgy ért, mintha gyomorszájon vágtak volna. Hirtelen fölébredtem.

Azt mondtam, mondom ma is: a magyar genetikusan, vagyis történelme, generációkon átívelő sorsa következtében alattvaló lett, ami nem csoda, hisz „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít vagy parancsot követ” – ahogy József Attila írta. Ugyanígy állítom, hogy a magyar genetikusan öngyilkos típus, mert az alattvaló nem lázad, hanem kimenekül a világból. A nemzetközi statisztikáknak Magyarország mindig az élén járt, s jár ma is, mondhatom úgy, hogy rendkívül gyakori probléma-megoldó stratégiája a magyarnak az öngyilkosság.

Sándor Mária a gyalázatos, néppusztító magyar egészségügy élő lelkiismerete. Fekete ruhája szimbólum. Feketében gyászolta a betegek tömegét, akiket a Hatalom és az egészségügyet irányító politikusok embertelensége elpusztított, pedig még élhettek volna. Feketében gyászolta a

tovább »

A holtakon akarnak bosszút állni

2017.06.24. 02:34 csú

stop221_6.jpgKét, egymáshoz közeli sírkövet láttam a temetőben, s látszott, hogy mindkettőt szándékosan törték össze.

Az egyik Marosán György (1908-1992) és Marosán Györgyné sírja, a másik alatt Schiffer Pál és neje, Szakasits Klára nyugszik. Mindkét család a kommunista hatalom részese volt, ám ez sem indokolja, hogy holtukban meggyalázzák őket.

A mai, gyűlölettel átitatott világban nem meglepő, hogy valakik a holtakon akarnak bosszút állni, olyan (vélt vagy valós) sérelmekért, amelyekről azok nem tehetnek. Tudatlanságuk erősebb, mint az emberi érzés bennük. Én szégyelltem magam, amikor láttam a rongálásokat.

Fábri Ferenc (Népszaava)

Horváth Gyula: Nem az a baj...

2017.06.23. 05:59 csú

borbely-abel-morovik_2014-tol_2.PNGCsepel polgármestere és két alpolgármestere ellenzi az ellenzék kritikáját, elfojtja  a vitát

Az ellenzékiség azt is jelenti, hogy annak a csoportnak, amelyik nem a kormányzók oldalán áll, alternatívát kell mutatni azok cselekedeteivel szemben. Ez azt jelenti, hogy a kerület vezetés elveinek különbségéből adódó eltéréseket megmutassák a választóknak. A kormányzásban résztvevők, építéssel, bontásokkal, prioritások alkalmazásával, és saját példamutatással jelzik a település polgárainak, hogy miként képzelik e vezetés gyakorlati megvalósítását. Az ellenzék ezzel szemben, egy más elképzelésre épülő rendszer üzemeltetését végezné, más alkotásokkal, más prioritásokkal, és más példamutatás alapján. Így van ez Csepelen is!

A kormányon lévőknek hitelességük fogytával egyre nagyobb szükségük lenne

Mit érez az az édesanya, aki nem tud gyermekének ételt adni, ruhát venni?

2017.06.23. 03:45 csú

ehezo_gyerek_1.PNGCsak családi éhezés van. Az országban több százezer család nyomorog, a gyermekeik nélkülöznek, nemcsak ételhez nem jutnak, hanem az emberhez méltó körülményeket is nélkülözik. A probléma megoldása? Ne az állam etesse a gyermeket az iskolában, óvodában, hanem teremtse meg a feltételt, hogy a szülő emberi körülmények közt nevelhesse fel gyermekét. A gyermekétkeztetési politika erkölcsi kérdéseket is felvet.

Ha a családban van

Németh Szilárd aljas, kártékony hajszája a Csepeli Munkásotthonért

2017.06.22. 05:59 csú

Egy csepeli  vélemény a 97 éves intézmény megőrzéséről

Ki a nagyobb kiskirály a kultúra területén e hazában, Hoppál Péter az EMMI kultúráért felelős államtitkára vagy Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke? Az elmúlt évek tapasztalatai alapján véleményem egyértelmű:

nemeth_szilard_mandineres.jpgNémeth Szilárd pártalelnök, országgyűlési képviselő, birkózószövetségi elnök, hírhedt rezsikommandós parancsnok, újabban pedig egy általa létrehozott, majd kétmilliárd forint állami pénzzel kitömött birkózó alapítvány feje.

Németh 2010 óta próbálja megszerezni a Csepeli Munkásotthont, úgymond a csepelieknek. Kudarcai miatt feldühödve, 2015-ben elfogadtatta a parlamentben az elhíresült Lex Munkásotthon törvényt. Törvény ide, törvény oda, a bíróság rendre elutasította az ezt követő jogtalan kéréseket, így Németh nem tudta megszerezni a Munkásotthont. Ekkor határozhatta el, hogy pénzügyileg teszi tönkre.

A fenyegetés beváltásával várnak a választásokig

2017.06.22. 02:12 csú

kozmunkasok-777_1.pngA kormány kivezeti a közmunkásokat, legalábbis ezzel fenyegetőzik Varga Mihály, aki nyilván sosem tapasztalta meg azt a nyomorúságot és kiszolgáltatottságot, amelyben ezek a szerencsétlenek vegetálnak. Valószínű, hogy a fenyegetés beváltásával várnak azért a választásokig. Addig elő kellene rukkolni az átképzési és egyéb programokkal. Ezekről azonban nem hallani. A kormány megint előbb beszél, mint gondolkodik.

A bizonyítványba nem a tanév kezdetén írják be az elégtelent, hanem

Bezárt egy belosztály a dél-pestiben, mert eladó lett az ápolónőkből

2017.06.21. 10:02 csú

jahn_ferenc_delpesti_korhaz.PNGLezárták a dél-pesti Jahn Ferenc-kórház 3-as számú belgyógyászatát. A Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. A kórház vezetését telefonon keresték, ám ők írásos megkeresést kértek. A telefonbeszélgetés után a Hír TV azonnal elküldte kérdéseit e-mailben, válasz azonban egyelőre nem érkezett.

Az Facebookon viszont olyan információ terjed, miszerint a felmondott  nővérek és ápolók többsége a közelben, a Sorkosáron újonnan megnyílt IKEA svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg.

„Ezeket a jelenségeket a kormány nem akarja észrevenni. A kormány egyszerűen becsukja a szemét, szemellenzős, nem veszi tudomásul, hogy

Csepelt miért állítják pellengérre?

2017.06.21. 05:34 csú

Csepeli önérzetünket joggal sértheti az a felmérés, amelyet a közelmúltban tettek közzé, de ismerni  kell, mert egyfajta képet ad arról, hogy így is láthatják lakóhelyünket mások.

csepel_vagy_ozd.PNGBudapesten lehet legjobban és legrosszabbul élni egy felmérés szerint. A kutatók azt vizsgálták, összességében hol a legjobb az élet ma Magyarországon.

Gondolhatnánk, hogy nyilván a fővárosban, mert ott több a munkahely, magasabbak a fizetések, éjszaka is járnak a buszok, és persze minden sarkon van közért. Ám ennél jóval árnyaltabb a kép. Hiszen négy budapesti városrész, Soroksár, a XVII., XVIII. kerület és Csepel kullog a mezőny végén, és még a nem túl jó hírű Ózd is megelőzi ezeket a helyeket, miközben az

Az ügynök vérforraló hűsölése

2017.06.21. 03:12 csú

aspen_usa_siparadicsom.jpegA dollármilliomosok kedvelt amerikai üdülőhelyén, közpénzen küzd a hazai kisvállalkozások felemelkedéséért a nemzeti kereskedőház ügynöke.

A nemzetközi celeb- és milliomosvilág kedvelt uticélja az Egyesült Államokban található Aspen. Colorado államban az aranyláz egykori bányászvárosa ma felkapott síparadicsom és üdülőhely a Sziklás-hegységben. Jellemzően nem a magyar kis és közepes vállalkozások célpontja, de ez nem tántorította el a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t attól, hogy itt is meglássa a kereskedelmi potenciált, és egyik ügynökét ide telepítse. A Népszava információ szerint ugyanis Aspen az a coloradói város, ahol Hajdu Petra a magyar állam alapította részvénytársaság megbízásából a hazai kkv-k érdekében dolgozik. Az MNKH Zrt. megkeresésünkre nem volt hajlandó elárulni,

Mi lesz a csepeli gerincút folytatásával?

2017.06.20. 05:59 csú

borbely_a_tuzolto-35_igeret-255-b_2.pngVajon miért hallgatnak a csepeli városvezetők és szócsöveik a Fővárosi Közgyűlés június 14-i, a csepeli gerincút folytatásával kapcsolatos döntéséről? A napi.hu-n már június 12-én megjelent az előterjesztés lényege, http://www.napi.hu/ingatlan/jobb_lesz_az_m3-as_mellett_elni.640901.html , a budapest.hu-n pedig a döntésről szóló tájékoztatás is: http://budapest.hu/Lapok/2017/fovarosi-kozgyules-megujulhat-a-blaha-lujza-ter.aspx 

Igaz, ők nem Németh Szilárd dicsőítésével, Csepel és Borbély Lénárd sikerre hangolásával, az ellenzék lejáratásával vannak elfoglalva. A csepel.hu viszont nem hajlandó egy gerinces interjút készíteni a sikert sikerre halmozó polgármesterrel. Felháborító. Miért hagyja a szerkesztőség, a tájékoztatásért felelős Ábel Attila alpolgármester, hogy

Németh Szilárd magánbosszújához asszisztál az állam

2017.06.20. 04:53 csú

nsz-igy_jott-333.pngNémeth Szilárd birkózó magánalapítványa kétmilliárd forint állami támogatást kapott a csepeli birkózócsarnokra, az expolgármesterrel dacoló Csepeli Munkásotthon egy fillért sem - írja a HVG.HU hasábjain Szalai Anna. Így folytatja:

A csepeli munkások pénzéből, a Vasas-szakszervezetek, a Szociáldemokrata Párt és Weiss Manfréd gyáros támogatásával épült csepeli kultúrházat a rendszerváltozás után egy alapítvány gondjaira bízták.

Németh Szilárd rezsibiztos, korábbi XXI. kerületi polgármester a kezdetektől meg akarta szerezni. Magánháborújában úgy tűnik, biztos támaszra talált Hoppál Péter kulturális államtitkárban, aki tavaly megfelezte, az idén pedig meg is vonta a Csepeli Munkásotthon támogatását. Június elején kellett volna megérkeznie a Területi Művelődési Intézmények Egyesületén keresztül (TEMIE) osztott állami támogatásnak a Csepeli Munkásotthonhoz.

Hiába vártak. A helyette jött levélben a TEMIE elnöke tudatta a munkásotthon igazgatójával, hogy Hoppál Péter kulturális államtitkár döntése nyomán a tavalyi felezés után az idén már egyetlen fillér támogatást sem kap az intézmény.

Az egyesület az egykoron szakszervezetek által fenntartott, a rendszerváltás után nehéz helyzetbe került intézmények működését segíti. És bár

Eltűnt a Csepeli Hírmondó vezérkara! Gyáva névtelenek kezében a szócső?

2017.06.19. 05:59 csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 15-én megjelent 12. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

kidobol-2.jpgMásodik alkalommal jelenik meg lapigazgató nélkül a Csepeli Hírmondó. Főszerkesztője vagy felelős  szerkesztője sincs a fideszes szócsőnek. Egyik sem szerepel az impresszumban, ahol a felelős kiadó vezetője sem meri vállalni a saját nevét. Ettől a CSH nem lett jobb,  viszont, Szentesi Zöldi László lapigazgató nélkül is „összejött” a lap újabb száma. Természetes tehát hogy van néhány kérdésünk: mit keresett, csinált itt másfél évig, miért hagyta itt a szerkesztőséget? Elküldték vagy csak elvitték máshova, ahol nagyobb szükség van a kormány és a Fidesz politikájának szervilis kiszolgálására?

Ennél azonban fontosabb számunkra az a sajnálatos tény, hogy a kiadó és az önkormányzat vezetése nem tartja szükségesnek az olvasók tájékoztatását a lap szerkesztésében beállott változásokról. Nem tudhatjuk, hogy jelenleg ki a lap fő- vagy felelős szerkesztője, ami a jogszerű működés szempontjából sem könnyen megkerülhető kérdés. Új, külső „szakembert” hoznak ismét Csepelre? Pénz van bőven. Vagy maga Ábel Attila, a tájékoztatásért felelős alpolgármester veszi kezébe a lap igazgatását, szerkesztését? Könnyű dolga lenne: állítólag eddig is ő döntött minden fontos kérdésben.

Lapigazgató nélkül is maradt azonban a Csepeli Hírmondó, ami volt. Ez a lapszám is a „Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!” császári szállóige jegyében készült. A főszereplők is ugyanazok: Németh Szilárd és Borbély Lénárd. A polgármester nevét például tizennégyszer írták le, beosztását és arcképét sem kevesebbszer hozták le. Érthető, hogy nem volt hely annak közlésére, miért távozott az ellenzéket rendre kioktató lapigazgató. Változatlanul nem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

Felkészülni, vigyázz!

2017.06.19. 03:21 csú

babakocsival.PNGÚj világ köszöntött ránk. Megszűnni látszik a társadalom életének az a hallgatólagos megállapodása, miszerint "nem bántalak, ha te sem bántasz".

Ez tette lehetővé, hogy szabadon sétáljunk az utcán, olvasgassunk a padon, levigyük a gyerekünket a játszótérre, és betartsuk a közlekedési lámpák jelzéseit.

Egyelőre szerencsénk van, mert a terroristák néhány jól elhatárolható csoportból kerülnek ki:

Csepeli sportembereket méltatnak nagy megbecsüléssel Győrben

2017.06.18. 05:25 csú

fairplay_csepel_fc.PNGA  csepeliek rendkívül sportszerűek voltak bajnoki címet szerzett ellenfelükkel

Az  NB III-as záróforduló kellemes meglepetést tartogatott a forduló eredményétől függetlenül már bajnok ETO FC Győr játékosainak, szurkolóinak és vezetőinek – írja az eto.hu.

Bár a Csepel FC a pályán udvariatlan vendéglátónak bizonyult, és 3-1-es győzelmet aratva megszakította a 18 mérkőzés óta tartó győri győzelmi sorozatot, a pályán kívül hazánkban ritkán látott sportemberi eerényekről tettek bizonyságot a csepeli játékosok, vezetők, és szurkolók. A játékosaik a mérkőzés előtt

Kaparj kurta...!?

2017.06.18. 03:54 csú

andy_vajna_1.PNGKinek jutna eszébe  azt vitatni, miért keres százmilliókat Hosszú Katinka? De amikor a magyar labdarúgó válogatott egy amatőr csapattal szemben betlizik, akkor a fél ország zsebében kinyílik a bicska, mert kiderül, hogy több milliós havi fizetésekkel a zsebükben esetlenkednek a pályán.

Nem szeretek senkinek a zsebében kotorászni. Soha nem hozott lázba az olyan hír, amely arról szól, hogy ki, mennyit keres, milyen maszek jövedelmei vannak, legfeljebb elintéztem egy vállrándítással, ha úgy gondoltam, hogy az illető tisztességes úton-módon jutott hozzá.

A Forbes Magazin évről-évre összeállítja a legjobban kereső celebek listáját. A top 100-as első helyén P.Diddy alias Sean Combs végzett, aki előadóként, producerként, reklám-szakemberként, kiadóként, színészként 130 millió dollárt, azaz több mint 35 milliárd forintot keresett egyetlen év alatt. A második helyen az ikreket váró Beyoncé áll 105 millió dollárral, a dobogó harmadik fokára pedig az írónő J.K. Rowling került 95 millióval. A focista Cristiano Ronaldo a maga 93 millió dolláros bruttó bevételével az ötödik, az egyik legismertebb

Ma délután tüntetés és nyilvános fórum lesz a Március 15. téren

2017.06.18. 02:55 csú

osszefogas-szeles.PNG„Léptéket váltanak a tüntetések. A rendszerrel szembeni elégedetlenség tiltakozó energiáit építő erővé formáljuk át” – hirdetik a vasárnapi tüntetés szervezői az esemény Facebook-oldalán, ahol eddig 3400-an jeleztek vissza. A Március 15. térre tervezett megmozdulást az eddigi nagyobb tüntetésekért felelős csoportok szervezik. Mint írják: „Megteremtjük a hiteles alternatív nyilvánosságot. Újjászervezzük az érdekérvényesítés jelenlegi formáit. A kiszolgáltatottság ellen küzdőket összekötjük, hogy hatékonyabban dolgozhassanak a társadalmi egyenlőségért.”

A 17 óra 30 perckor kezdődő tüntetésen

Több sebből vérző KRESZ-tábla a csepeli piacnál 10 ezres büntetéssel

2017.06.17. 05:59 csú

Egy kedves autóstársunk számolt be arról, hogy a csepeli piac mögötti parkolóhelyre beállás után egy büntetőcédulát talált a jármű szélvédőjén. De hiába védekezett azzal, hogy nem látott várakozással kapcsolatos tiltó táblát, a hatóságot nem hatották meg az érvei, a 10.000 forint büntetést továbbra is fenntartják.

Kimentem a helyszínre, ahol meggyőződhettem arról, hogy a közúti jelzések elhelyezése ezen a helyen több sebből vérzik.

parkolasi_cirkusz_a_piacnal.jpg

Az említett autó a zöld X jel helyén állt meg, amikor megbüntették.

Ez a hely egy merőleges várakozóhely, amit egyébként sem tábla, sem útburkolati jel nem jelez, csak a

A tanú feltámadt: az Orbán-kormány szerint az a gyanús, aki nem gyanús

2017.06.17. 04:53 csú

tanu_virag_elvtars_nemzetkozi_helyzet_fokozodik.PNGRöstellem, hogy a jelen rezsim jellemzésére folyton a Tanúhoz kell folyamodnom, és valóban kellemetlen lehet, hogy a szerző, Bacsó Péter minden szava hibátlanul illeszkedik a mai magyar közéleti puzzleba. Pedig a rémes 50-es évekről szól, amit ma élünk újra.

Aktuálisan a „civil” törvényt fogadták el, amely valójában a bornírtság emlékműve, az orbáni paranoia füveskönyve.

„Abból kell kiindulni, hogy Dániel kém, áruló és rendőrspicli. Ebből a nézőpontból sem talál semmi gyanúsat a viselkedésében?” – így faggatta Virág elvtárs Pelikán Józsefet, aki semmi gyanúsat nem talált ebben. És erre jött a mai rezsimben is önazonos mondat: „A kémek sohasem dolgoznak úgy, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg. De épp az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak. Érti már, Pelikán?

A másik óriási erőfeszítéssel próbálja követni ezt a

Lélektelenül ledarálják a szöveget

2017.06.17. 02:09 csú

kovacs_zoltan_kommunikacios_fidesz.PNGÉvek óta bosszant, amikor hallom ahogyan egyes riportalanyok, műsorvezetők, politikusok érthetetlenül, hadarva beszélnek. Szegény Péchy Blanka elszomorodna, ha hallhatná. Beszélni nehéz tanításai már régen ködbe vesztek. A műsorvezetők lélektelenül ledarálják a szöveget, szinte versenyeznek, hogy adott időegység alatt, ki tud többet mondani.

A hadaró beszédűek ne menjenek politikusnak se, mert az érthetőség mellett a meggyőző készségnek is jelentősége van, amihez nemcsak a szavak hangsúlyozása, hanem a szövegnek megfelelő arckifejezés is fontos. A Parlamentben gyakran nem ezt látjuk. Az érthető magyar beszédet, már az elemi iskolákban, külön órákon is kellene tanítani, ehelyett a naponkénti éneklést szorgalmazzák.

Kozák Miklós,

nyugalmazott egyetemi tanár

 

Az '56-os vértanúk emléknapja

2017.06.16. 05:56 csú

nagy_imre_333.pngJúnius 16-án, az ötvenhatos vértanúk emléknapján az 1956-os miniszterelnök Nagy Imréről és mártírtársairól, a forradalmat követő megtorlás áldozatairól emlékezik meg az ország.

Az 1958. június 16-án kivégzett Nagy Imrét és mártírtársait, Maléter Pál honvédelmi minisztert, Gimes Miklós újságírót, az 1958. április 24-én kivégzett Szilágyi Józsefet, Nagy Imre titkárságvezetőjét és az 1957. december 21-én a börtönben elhunyt Losonczy Gézát, a Nagy Imre-kormány államminiszterét 1989. június 16-án helyezték végső nyugalomra az Új köztemető 301-es parcellájában. A koncepciós perek áldozatainak rehabilitációja és az újratemetés a rendszerváltó időszak szimbolikus és katartikus eseménye volt.

Nagy Imrét, az 1956. évi forradalom és szabadságharc törvényes miniszterelnökét, Maléter Pált, a forradalom honvédelmi miniszterét és Gimes Miklós újságírót - törvénysértő ítélet után - 1958. június 16-án végezték ki Budapesten. Az 1958 februárjában elnapolt büntetőpert a Legfelsőbb Bíróság Népbírósági Tanácsa Vida Ferenc elnökletével június 9. és 15. között folytatta le. A zárt tárgyalás végén Nagy Imrét, Maléter Pált és Gimes Miklóst halálra, Kopácsi Sándort életfogytiglani, Donáth Ferencet 12 évi, Jánosi Ferencet 8 évi, Tildy Zoltánt 6 évi, Vásárhelyi Miklóst 5 évi börtönre ítélték.

Kilátszik a csepeli lóláb

2017.06.16. 05:43 csú

horvath_gyuszi_sztarfoto_atv-bol-255.pngHorváth Gyula írja: Nem rég volt az első tárgyalása a Bayer Zsolt által velem szemben indított magánvádnak. Kb. 10 perc alatt vége is lett! Mégis volt érdekesség!

Na, nem az, hogy az ügyben nem tartotta illetékesnek magát a budai bíróság és Csepelre helyezte az ügyet, hanem az, hogy Bayer védőjeként az az ügyvéd jelent meg, aki a Borbély, Ábel /temetési/ perben is a csepeli önkormányzati vezetők védője volt; ellenem. (Az ügyvéd megtalálható a korábban a Csepeli Városgazda által csepeli közpénzből fizetett jogászok listáján, és ő az, aki akkor lett igazán ismert, amikor a romagyilkosság első számú gyanúsítottjának ügyvédjeként lépett a nyilvánosság elé)

Ezzel nyilvánvalóvá válhat, hogy