Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

január 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Csepeli közpénzből dicsőítik a rezsirikkancsos Fidesz-alelnököt

2018.01.17. 05:59 csú

abel-nemeth_duo-777.pngVajon támogatja-e a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat Németh Szilárd fideszes alelnök választási kampányát? Jogos a kérdés? Szerintem igen, bár az Állami Számvevőszék nem vizsgálja a hatalmon lévő Fidesz tiltott pártfinanszírozásának ügyét. Valamiért csak az ellenzéki pártok körül vizsgálódik, miközben már Kovács Zoltán kormányszóvivő is „beismerte, hogy a kormány támogatja a Fidesz kampányát. (https://24.hu/belfold/2018/01/10/kovacs-lenyegeben-beismerte-hogy-a-kormany-megtamogatja-a-fidesz-kampanyat/)

Meglátásom szerint a csepeli önkormányzat Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, pártalelnök választási kampányához nyújt közvetett anyagi támogatást a helyi sajtón keresztül,. A média- és sajtóügyekért felelős alpolgármester ezt a tényt viszont egyelőre nem ismerte be. Igaz, ő még semmit sem ismert be. Nem az a

tovább »

Fizetőssé válhat a vérvétel és más laboratóriumi szolgáltatás is

2018.01.17. 03:09 csú

onodi-szucs_zoltan_es_balog_zoltan_emmi_miniszter.PNGMinden vérvétel, vizeletvizsgálat hamarosan fizetőssé válhat minden magyar állampolgárnak! Mutatjuk a megdöbbentő részleteket!

A háziorvosokat arra igyekszik ösztönözni a kormány, hogy betegeik laborvizsgálatain spóroljanak. Az intézkedéseket az indokolná, hogy rengeteg a feleslegesen elvégzett laborvizsgálat, ami rengeteg pénzbe kerül, s az így megtakarított összeget másra lehetne fordítani az egészségügyön belül. Az orvosok viszont úgy érzik, hogy a gyógyításhoz feltétlenül szükséges elvégezni ezeket a vizsgálatokat.

Selmeczi Katalin, a Háziorvosok Szakmai Szervezetének elnöke  szerint, nap mint nap egyre több

Az Orbán-kormánynak 278 forintot ér egy súlyosan beteg csepeli lakos sürgősségi ellátásának fejlesztése

2018.01.16. 05:59 csú

orban_a_savanyu_1.PNGA Jahn Ferenc Dél-pesti kórház ellátási területe: 449.630 fő. A csepeli lakosság is ebbe a körbe tartozik. A dél-pesti kórház sürgősségi részlegét hamarosan teljesen bezárják, mert fejleszteni fognak. Az elkerülhetetlen, régóta szükséges intézkedés kényszerű következményeiről most ne beszéljünk, a csepelieknek e nélkül is van már épp elég tapasztalata. Nézzük a  fejlesztésére fordítható összeget!

Az állami forrás az Orbán-kormány döntése alapján: 125 millió forint. 

Magyarán: a dél-pesti kórház ellátási területén élők, köztük a csepeliek, a költségvetésből fejenként - tessék megkapaszkodni -  kevesebb, mint 278, igen jól látod, KETTŐSZÁZHETVENNYOLC forintot kapnak  a kormánytól arra, hogy jobb sürgősségi ellátásban részesüljenek.

Összehasonlításként: Az eszéki fociklubnak (tulajdonosa Mészáros Lőrinc) 2 milliárdot ajándékozott Orbán az adófizetők pénzéből. A 108 ezres lélekszámú városban 0,91 százalék volt a magyar lakosság koncentrációja, ami egészen pontosan 979 főt jelent. Forrás: https://index.hu/…/20_milliard_felett_hataron_tuli_labdaru…/

Amíg a Dél-pesti kórház ellátási területén élők, a csepeliek is fejenként 278 forintot kaptak az egészségügyi ellátásuk javítására, addig minden eszéki magyar 2 042 900 forintot kapott. FOCIRA! Ez azt jelenti, hogy  a határon túli focira az eszéki magyarok pontosan a HÉTEZERHÁROMSZÁZSZOROSÁT kapták annak az összegnek, amelyet a dél-pesti ellátási területéhez tartozó szerencsétlenek.

Ez csak egy tétel, említhetném még  az

Akkor hát szavazzunk!

2018.01.16. 02:43 csú

valasztasokhoz-100904_2.jpgAz életet csak hátratekintve lehet megérteni, de élni előre nézve kell, írta Sören Kierkegaard dán filozófus, és ezt azért nem árt észben tartanunk, amikor azon tépelődünk, hogyan jutottunk el ehhez az április 8-hoz. Ha megéljük, hová jutott az ország nyolcévnyi Fidesz-kormányzás után, ha végiggondoljuk, miért várhatná a kormányfő papíron nyugodt éjszakákkal az áprilist, és mégis miért félhet attól, amiben mások reménykednek. Hogy utólag igaznak bizonyul az a felmérés, amely szerint a nemzet hetven százaléka kormány-, sőt rendszerváltást akar. Hogyan jutottunk el addig, hogy sokan azon tűnődnek ma, leváltható-e még egyáltalán az Orbán-rendszer a liberális parlamentarizmus keretei között, holott a demokrácia már csak nyomokban létezik, a Fidesz következő ciklusa meg azt vetíti előre, hogy írmagja sem marad a civil szerveződéseknek, a sajtószabadságnak, az önkormányzatiságnak, de még az ellenzéki politikai alakzatoknak, Európának sem. Hogy felszámolnak minden autonómiát, ami befeszülhet az egypártrendszerrel szemben. Hogy tényleg kiteljesedik az „illiberális demokrácia”.

Komoly elmék azon gondolkodnak, bojkottálni kell-e azt a rendszert, amely

Silány pártlapként tudósít a helyi közéletről a Csepeli Hírmondó, amelyből kifolyik Németh Szilárd

2018.01.15. 05:59 csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) január 11-én megjelent 1. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

vida-borbely-nemeth-777_1.pngUgrik a prémium? Németh Szilárd (középen) és Borbély Lénárd (jobbra) szigorúan, inkább feddőn néz a CSH kiadójára, a magyarázkodó Vida Istvánra, mert a rezsirikkancs csak tizenhétszer szerepelt a lap idei első számában.

Felerősödött a csepeli választási hadjárat – ez látszik a Csepeli Hírmondó idei első számából. A több hónapja  kampányoló kormány mellé egyre erőteljesebben sorakozik fel a helyi fideszes képviselőjelölt, Németh Szilárd helyi csinnadrattája, ami a lap egyoldalúságának, fideszes elfogultságának sokadik jele. A lapban kiemelt szerepet kapott Németh úr, nem csak a kétoldalas, vele készült riporttal, hanem például azzal, hogy 17-szer hivatkoznak rá, s több kép is megjelent róla. Elkezdődött az ellenzék lejáratása az érintettek megkérdezése nélkül. Németh kampányát tehát – áttételesen –, jelentős, anyagiakban is mérhető támogatásban részesíti a Csepeli Önkormányzat, a Csepeli Hírmondón keresztül.

Mindeközben a CSH-ban nem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról; a szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi híd

Menj magánkórházba és fizess milliókat vagy várj a sorodra?!

2018.01.15. 02:55 csú

fogfajas_1.PNGFájt már a foguk? Egész éjjel, kibírhatatlanul? Beszűkül a tudat, csak annyi érdekli az embert, hogy megszabaduljon a kíntól, bármi áron. Képzeljék el ugyanezt a hasukban, havonta legalább öt napon keresztül, úgy, hogy nem tudnak kiegyenesedni, dolgozni, társaságba menni, gyereket nevelni, rendet tenni. Ide jutnak azok a nők, akik a hétvégén vészjelzést adó énekesnőhöz hasonlóan az endometriózisnak nevezett nőgyógyászati betegség súlyos változatában szenvednek.

Tolulnak a dühös kérdések: az egészségügyi várólisták őrei és a műtéteket beosztó kórházi csoportok vezetői tényleg azt gondolják, hogy ekkora fájdalommal együtt lehet élni még öt évig? Hogy elfogadható 2017-ben rábökni egy 2022-es időpontra, és azt mondani egy szenvedő betegnek, hogy akkor tudunk segíteni rajtad, s ha ez nem tetszik, menj magánkórházba és fizess milliókat? Tényleg elment az összes szakember ebből az országból, vagy az állítólag soha nem látott mértékű kórházi fejlesztésekből nem futotta elég műtőre?

Gobbi Hilda Csepelen

2018.01.14. 05:59 csú

nemeth_szilard-2018-01-10.jpegVannak még csodák az életben, erről nem is érdemes vitát nyitni. Vannak és kész. Mi másnak lehetne nevezni azt, amikor egy földi halandó (Németh Szilárd, képünkön) a sajtótájékoztatónak nevezett előadáson kijelenti, nem fél senkitől, bárkivel hajlandó megküzdeni a képviselői helyért, akár még Gobbi Hildával is. És tessék, megkapta. Kevesebb, mint négy hónappal a választások előtt.

gobbi_hilda-1.PNGGobbi Hilda visszatérése a demokratikus oldal pártjait is váratlanul érte, valósággal sokkolta őket az elkötelezetten baloldali színésznő felbukkanása, zavart okozott köreikben, képtelenek voltak feldolgozni e hihetetlen jelenséget, így inkább nem mondtak semmit és biztos ami biztos alapon nem is támogatták az új jelöltet, pedig ismerhették harcos természetét, igazságkereső, elkötelezett magatartását. De talán éppen ezért nem álltak mögé, problémás alkat, gondolták róla, így Gobbi Hilda immár egyedül indult a sokadik csatájába, ezúttal Csepelen.

A szavazásra jogosultak nagy részének fogalma sem volt arról, ki ült a lakossági fórum színpadára, a név nem mondott nekik semmit, az arcra sem emlékeztek, igaz régen elment már, csak annyit fogtak fel, hogy

Gyarmati Andrea: Szeretni és szeretve lenni

2018.01.14. 01:23 csú

gyarmati_andrea.PNGEljött a hétnek utolsó napja! Ne búsulj, lesz a jövő hétnek is vasárnapja! Addig is kívánom, betegség kerüljön! A küszöbödre a szerencse leüljön!

Ez a legfontosabb. Meg az, hogy mások hasznára legyünk.

Az új év változást hozhat, de a változáshoz elhatározás kell és hit, remény, vágy egy jobb és szebb, boldogabb élet iránt. Ne mondd, hogy téged nem érint meg az újév, és azt sem hiszem, hogy nem teszel fogadalmakat, hogy majd most, mert biztos elkezded, vagy épp abbahagyod, vagy megcsinálod, vagy megírod, felhívod, tisztázod és bármi egyéb, amit eddig ezért vagy azért, lustaságból, vagy éppen félelemből halogattál, azt elrendezed.

Majd most, 2018-ban megteszed, vagy legalábbis teszel azért, hogy a dolgaid jobban menjenek.

Mondják,a siker lelkiállapot,sőt, azt is olvastam, mindig csak a jelent kell rendbe tennünk. Nem kell előre látnod a

Felkészülni, vigyázz...! Még nincs kész, de lesz rajt a Csepeli HÉV-en is

2018.01.13. 05:07 csú

rigo-proba.jpgBemutatta elektronikus jegyrendszeres tesztautóbuszát a BKK

Forgalomba állt az első, elektronikus jegyet érvényesítő készülékekkel felszerelt autóbusz Budapesten. Az új készülékekkel felszerelt MAN Lion’s City típusú autóbusszal, amelyen a BKK a készülékek működését teszteli, kezdetben a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett dél-budai autóbuszvonalakon, majd később a teljes közösségi közlekedési hálózaton találkozhatunk. 

Az eszközökkel az utasoknak egyelőre nincs teendőjük, továbbra is a megszokott módon zajlik a jegyek érvényesítése és ellenőrzése.  

A rendszer részeként

Lopni bűn! És megfagyni?

2018.01.13. 04:24 csú

rozsehordo_tolvaj_2.PNGKevés a szociális tűzifa, túl nagy a szegénység

Hiába növelték meg négymilliárd forintra a szociálistüzelőanyag-pályázaton elnyerhető összeget, ez az igényeknek csak töredékét elégíti ki. A települések több mint 6 milliárd forintnyi tüzelőt igényeltek volna, pedig nagyon szigorúak a feltételek. Még így is 2255 ötezer lakosnál kisebb lélekszámú településen osztottak fát vagy lignitet.

A program 2011 óta fut, és szinte minden évben emelnek az összegen a döntéshozók – akik furcsa módon sikerként kommunikálják mindezt. Pedig csupán annak a bizonyítéka, hogy folyamatosan nő a rászorulók száma. A Belügyminisztérium által lekötött tűzifa pedig a vásárlóknak kedvezőtlen folyamatokat indít be a piacon. Vagy hiány keletkezik belőle, vagy

Mintás tortúra a csepeli SZTK-ban

2018.01.12. 05:59 csú

mintavetelhez_gyerek_sztk.PNGEz a nap is úgy indult mint a többi, apa megy dolgozni 9-re, előtte a kiscsávót bedobja oviba. Annyi volt benne a csavar, hogy kb. 40 perccel előbb indultunk útnak a fiammal, mert le kell adnom egy régóta fennálló probléma miatt székletmintáját a csepeli sztk-ba. Voltam már ott párszor. Sajnos ismerem a járást, de gondoltam ez a 40 perc elég lesz erre az egyszerű projectre, hogy beadjak egy ablakon egy adag mintát. Tévedtem...

A Csepel-Hol-Mi? Facebook oldalon ezzel a felütéssel kezdődik SZ.R. idegörlő tortúrája. A tegnapi megtörtént eset így folytatódik:

Kezdés : 07:18

1-es gomb normál labor
2-es gomb terhes nők, gyerekek, SÜRGŐS

Az első dilemma a választás, mint a Mátrixban, kék vagy piros pirula. Döntöttem, 2-es gomb. És nem azért mert előbb akartam végezni (hiszen legutóbbi látogatásom esetén a 2-es ablak kb 20X lassabban haladt), hanem logikus döntés volt hiszen

A gyáva Fidesz

2018.01.12. 04:24 csú

a_nep_nem_betilthato.PNGA Fidesz megint gyávának bizonyult: betiltani (még) nem meri a Jobbikot, inkább gondoskodik az ellenzéki párt ellehetetlenítéséről, röviddel a választás előtt. A piszkos munkát persze kiszervezve a volt képviselője által vezetett, az alaptörvény rendelkezései szerint független intézménynek, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ). A Népszabadság megsemmisítését beindító gombot sem az új fideszes menedzsment, hanem a kiadót eladó régi tulajdonos, az osztrák Pecina nyomta meg. Vagy ahogy például nem Gulyás Gergely, az emberarcú alaptörvénysértő (lásd: plakáttörvény, ahol feles többséggel szabályoztak kétharmados tárgykört) állta útját a szocialistáknak anno a választási irodánál, hanem a számos jel szerint Kubatov Gáborhoz köthető erőemberek.

Nyilvánvaló, ha a Fidesz (pontosabban: a miniszterelnök) úgy akarja, be is lehetne tiltani a Jobbikot; akad rá ürügy, hajlékony jogszabály, és keríteni is lehet a feladatra úgymond a kormánytól független végrehajtót. De itt még nem tartunk, s talán

Április 8-án lesz az országgyűlési képviselők választása - Áder János bejelentése - Fontos tudnivalók a szavazásról - Indul a kampány

2018.01.11. 10:33 csú

ader_valasztas_2018-04-08.PNG"Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki."
Áder János köztársasági elnök április 8-ra tűzte ki a választás időpontját. Korábban ezt az időpontot valószínűsítették a fideszesek, Orbán Viktor is áprilisi választásról beszélt nyilvánosan, így nem számít meglepetésnek, hogy

Hétfőtől módosul a 179-es busz útvonala

2018.01.11. 05:07 csú

179-es_busz_uj_utvonala_2018-01-15.PNGHétfőtől  a 179-es busz nem a  megszokott útvonalon megy. Ekkortól lép ugyanis életbe a változás, mely az útvonalát érinti: a Csepel, Szent Imre tér irányába tartó buszok a Szabadkikötő területén létesített új megállóhelyet érintve közlekednek.

Mint ismeretes, a Csepeli Szabadkikötő, Magyarország egyik legnagyobb forgalmú kikötője és áruátrakó pontja, valamint számos cég működik ott. A térség közösségi közlekedési kiszolgálását a 179-es autóbusz és a H7-es Csepeli HÉV biztosítja. A BKK a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. megkeresése alapján, velük együttműködve alakította ki a

Szegények, hátra!

2018.01.11. 02:43 csú

etelosztas_2017_karacsonyan-0_1.PNGA krisnások kiosztottak 2500 adag meleg ételt karácsonykor Budapest közepén, a Blahán, és azzal búcsúztak, hogy jövőre aligha engedik őket oda. Majd meglátják, hova mehetnek, de mennek. A hatalom nem akarja, hogy szegényeket lássunk. Kitörölné őket még a szótárból is – szó szerint.

A hatalom részesei így gondolkodtak a szocializmusban is. Mi az, hogy Szegényeket Támogató Alap? – háborodtak fel 1979-ben, amikor fiatal szociológusok, értelmiségiek, köztük Iványi Gábor, Solt Ottilia vezetésével létrehozták a szervezetet. Csak nem azt akarják bemagyarázni, hogy megszánnak bizonyos embereket, mert azok éhesek? Aki az, bemegy a tanácsra és megoldják a dolgát. Egy ilyen SZETA csak arra jó, hogy provokáljon és megbízatásokat teljesítsen. Döngöli az emberek agyába, hogy

Híd a semmibe és Csepelre

2018.01.10. 05:52 csú

albertfalvai_es_galvani_hid_terve_2.jpgCsepelnek a sárgával jelzett Albertfalvai hídra volna szüksége évtizedek óta, ez a térképen is jól látható. Az Orbán-kormány e helyett presztizs-beruházásként a kékkel jelzett Galvani hidat akarja felhúzni. A csepelieknek ebből semmi haszna nem lenne, de Borbély Lénárd és Németh Szilárd nem mer egy szót sem szólni...

Új Duna lesz a neve a csepeli Szigetcsúcson megépülő hídnak – hozta a hírt a hvg.hu. A hírportál a Magyar Közlönyben megjelent határozatra hivatkozva írja, hogy a Galvani utca–Illatos út-vonalában egy új, a kötöttpályás közlekedéssel együtt kétszer három forgalmi sávos Duna-híd épülhet.

Épülhet. Ez kulcsszó, ugyanis egyelőre az egész projekt kapcsán annyi biztos, hogy csak a tervezésére közel félmilliárd forintot (egész pontosan 441 milliót) költ el a kormány. Hogy végül 

Óvodák, fegyverbe!

2018.01.10. 04:24 csú

tanacskoztarsasag-fegyverbe-bereny-plakat-777.pngEz a kormányzat igenis törődik a legifjabb generáció, a jövő harcosainak felkészítésével, mert a biztonságunkat a Soros által támogatott sátáni terrorizmus fenyegeti.

Még nincsenek végrehajtási utasítások, de a kiképzéseket biztosan óvónőknek álcázott kommandósokra bízzák, az intézmények kerítésének védelmét járőröző hintalovasok látják el.

Az óvodások alaki kiképzéseken is részt vesznek majd. Ha valamelyiküknek közben

Dugdosott agyrém Csepelen: a csillagtelepi szemészet kálváriája

2018.01.09. 05:59 csú

fidesz-narancs_szajtomesre_2.PNGJól eldugták a csepeli önkormányzat vezetői azt az információt, amely arról szól, hogy már a saját terveiket sem hajtják végre, miközben másokat szigorúan bírságolnak, ha szabályt sértenek.

A karácsonyi előtti zsúfolt napokban nyomták le a képviselők torkán azt a módosítást, amely még hónapokig tartósít egy lehetetlen állapotot. A Vénusz utcai rendelő emelete november vége óta szinte teljesen kiürült, mert a Borbély-féle vezérkar nem hosszabbított szerződést a Csillagszem Kft-vel, az addigi, évtizedek óta szemészeti szolgáltatást nyújtó céggel. Az új cégnek már régóta gyógyítani kellene a csepeliek szempanaszait, de erről egyelőre szó sem lehet. Miért? Íme az egyik magyarázat, ami inkább magyarázkodás:

Jóváhagyták Bangóné csepeli indulását, az Együttnek megvan a véleménye, Németh Gobbi Hildára vár

2018.01.09. 02:46 csú

bangone_jo_kep.PNGAz MSZP elnöksége előzetes hozzájárulását adta Bangóné Borbély Ildikó csepeli egyéni választókörzetben való indulásához – értesült a Népszava. A döntés még nem végleges, a jelölésre ugyanis még a párt választmányának, valamint a kongresszusnak is rá kell bólintania.

- Az MSZP azt szeretné, ha az ellenzéki pártok 2014-hez hasonlóan közös jelöltekkel és közös listával vágnának neki a választásoknak. Az Együtt most nem hajlandó erről tárgyalni, de bízunk abban, hogy megváltoztatják az álláspontjukat a szombati küldöttgyűlésükön - mondta a Népszavának Budai Bernadett, az MSZP sajtósa. Szerinte ha Juhász Péterék nem akarnak velük együttműködni, akkor

Csepelen hogy látják? Akarják a változást vagy minden így maradjon?

2018.01.08. 05:47 csú

003-deru-strand-20130301-777.pngA lényeg azonban, hogy a választópolgárok miként látják országosan és Csepelen. Akarják-e a változást?

Több mint 33 milliárd forintot osztott ki december 27-én az Orbán-kormány egyes határon túli szervezeteknek! https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A17H2061.KOR×hift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT 

A legtöbbet az Erdélyi Református Egyházkerület kapta, 26,78 milliárd forintot, míg a fennmaradó 6,22 milliárdon 19 egyházi szervezet, alapítvány, egyesület, kulturális szövetség, önkormányzat (Székelyvarság) osztozott. Az utóbbi ~ 1600 fős szórványtelepülés, amely a 30 milliós önkormányzati támogatás mellett, további 420 milliót nyert el Sí- és Túraközpont Egyesülete beruházásának, eszközbeszerzéseinek és működésének támogatására.  

Ez, a hatalmas tétel azonban csak kisebb része a kb. 220 milliárdos (220 ezer millió forintos) évvégi pénzszórásnak. https://444.hu/2017/12/29/termalvizes-lorehabilitacios-kozpont-epul-kisvardan-22-milliard-forintbol  

További tízmilliárdok (tízezer milliók) mentek ki

Tudást nem ad, de sokat segít

2018.01.08. 03:57 csú

stop221_7.jpgAz egyik legjobb középiskolai tanárom gyakran mondta, hogy az internetet nyugodtan használjuk arra, amire jó: az ugyanis információt ad, de tudást nem. Azt nekünk kell rendszerezni, szűrni és befogadni.

Ez az egyik leggyakrabban adott válaszom arra a már-már közhelyszámba menő kérdésre: hogy nevelhetne az iskola jobban az életre?

Ma ugyanis még mindig egy olyan, régmúlt időket idéző iskolarendszer szerint tanulunk a közoktatásban, amely olyan adatok memorizálását tartja az egyik legfontosabb készségnek, amire ma, az információs társadalomban, már