Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Németh Szilárd hazugságai! Folytatásos rémregény - 1. rész

2017.10.17. 05:59 csú

bekepzelt_holyagkent-777_1.pngOlvasóink közül többen és többször jelezték, elegük van Németh Szilárdból, látni sem akarják, ne közöljünk róla képet, szöveget. Igyekeztünk olvasóink kedvében járni, de Csepel torpedója, hírnevének rombolója ezt nem hagyja. Újra és újra támad. Támadnak gondolatai, amelyek nem a sajátjai, de a szereposztás szerint ezt a látszatot kelti. Félrevezeti a média fogyasztóit. Csepelen a közpénzen gyártott sajtóból, internetes szócsövekből csak az ő hangja hallatszik. Ezért a következő hetekben - Herczeg Márknak, az Indexen közölt cikkét is felhasználva - Németh hazugságait leleplező tényeket ajánlunk olvasóink figyelmébe. Kapcsolják be a biztonsági öveket, kezdünk! 

A Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese a kormánypárt legnagyobb hivatalos hablatyolója Kósa Lajos  mellett. De kár lenne annyival elintézni, hogy mindig csak összevissza beszél. Németh Szilárd ugyanis pontosan tudja, mit csinál, a kormány főbb üzeneteit sulykolja tévékben, sajtótájékoztatókon és a

tovább »

Dilettánsok: a nép hangja és haragja

2017.10.17. 02:55 csú

bernd_storck_szovetsegi_kapitany.PNGAhogy öregszem, egyre kevésbé tolerálom az idétlenkedést.

A fociról beszélek: a jobb bajnokságok csapaiban játszó labdarúgók mintha elfelejtették volna a játékot, ha a  magyar válogatottba kerülnek. Véleményem szerint Bernd Storck kapitánynál (képünkön) nagyobb melléfogása régen volt  a magyar szakvezetésnek. Semmit sem tud fölmutatni eredménytelenségen és kudarcon kívül.

A csapatot

A kamusztorikat tolta a csepeli közmeghallgatáson Borbély Lénárd polgármester, a köz meg hallgatott

2017.10.16. 05:57 csú

kozmeghallgatas-2017-10-12.PNGKözmeghallgatás címén fideszes fórumot szervezett Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Radnóti Miklós Művelődési Házban. Az október 12-i eseményről a 21ora.hu így számolt be:

Az eseményt a képviselőknek kiküldött meghívó szerint a szokásos testületi üléssel azonosan kezelték. Ebben nem is lehet vitatkozni a városvezetéssel: a csillagtelepi művházba szervezett est valóban a Szent Imre téren megszokott szellemben zajlott, azzal a különbséggel, hogy itt elvileg nem fideszes politikusok is szót kaphattak, de erről kicsit később.

A közmeghallgatást a megjelent köz kétségkívül meghallgatással kezdte. Az épp három éve megválasztott Borbély Lénárd lépett ugyanis a pódiumra, hogy

Lázadnak a diplomás közmunkások

2017.10.16. 03:21 csú

gulyas_erika_6.PNGA kulturális közfoglalkoztatás, sőt, a közszférában valamennyi közmunka felszámolását javasolják civilek, szakszervezetek és polgármesterek.Kész a belügyi tárca idevágó javaslata is, de a kormány halogatja a döntést.

István 25 évig volt történelemtanár, majd a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) könyvtárát vezette. Csakhogy Orbán Viktor 2012 szeptemberében úgy döntött, meg kell szüntetni a magyar műemlék- és régészeti ügyek intézményét, mert a feltárások miatt késett néhány látványberuházás és a Fidesz-barát vállalkozóknak is figyelni kellett a szakmai szempontokra, amikor belevágtak a potom pénzért megszerzett kúriák, kastélyok felújításába. A hivatallal együtt István is mehetett, így lett belőle kulturális közmunkás egy országos múzeumban. Az anyagilag is megalázó helyzetet apró gesztusokkal tetézték, új munkahelyén például nem kapott állandó belépőt, nem hívták meg az értekezletekre. Az alig 70 ezer forintos béren foglalkoztatott magyar értelmiségi réteg megnyomorításának

"Itt az orvosok nem tudnak dolgozni, a betegek nem tudnak meggyógyulni"

2017.10.15. 05:57 csú

sztk-ok_6.PNGAkár fél óra alatt meg lehet szerezni a csepeli SZTK-ban a diagnosztikai vizsgálatok eredményét, és rosszindulatú hírkeltés, ha valaki azt állítja, hogy heteket, hónapokat kell várni a szűrésekre. Az meg különösen nagy hazugság, hogy nincs mammográfia: néha ugyanis jön a busz! Mindezt dr. Juhász György mondta nekem a legutóbbi KT ülésen. Juhász úr intézményvezetőként már sokadszor vállal politikai pedellus szerepet: - pedig nem is kéne neki!

Gondoltam, megnézem a szakorvosi rendelőt. 14 órakor vagy ötven ember várakozik a bejelentkező pult előtt. Feszült a hangulat, mert hamarosan lezárják a jelentkezést és elzavarják a betegeket: próbálkozzon talán holnap! Egy orvos rendel az orr-fül-gégén. Már vagy tíz ember ül a padon.

A gyógyító stáb megérkezik. Az emberek feszültek, mert

Látványos rablás

2017.10.15. 02:34 csú

rablo-kicsi_1.jpgOrbán és kormánya igen változatos technikákkal rabolja ki az országot és a saját klientúrájának juttat mindent, ami érték és hasznot hoz.

A legnagyobb lenyúlások: a magánnyugdíj-pénztárak 3000 milliárdja, az MNB saját alapítványaira költött 260 milliárdja, a letelepedési kötvények 400 milliárdja.

Itt van a mára szinte elfeledett trafikügy, amellyel számos kisembertől vették el a megélhetését, vagy az állami földek átjátszása olyanok kezébe, akik soha nem foglalkoztak mezőgazdasággal, csak az EU földalapú támogatása kell nekik.

Ne feledkezzünk meg a rokkant-nyugdíjak felülvizsgálatáról, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak felszámolásáról, az

Németh Szilárd, a tűzről pattant, aki már a parázson is járt

2017.10.14. 05:25 csú

nemeth_szilard_foz.PNGEgy, a kötcsei piknikről szóló riportban beszélt erről a Fidesz alelnöke, aki a csorbát kiköszörülés helyett inkább megfőzte

Igazi nyáridéző számot raktak össze októberre az állami és jegybankos pénzekkel kitömött kormánypárti magazin, a Magyar Krónika szerkesztői. Amellett ugyanis, hogy mintegy 20 oldalon keresztül ecsetelik Paks II. megépítésének szükségességét és előnyeit, több cikkben is megemlékeznek a Fidesz idei kötcsei piknikjéről.

Kerényi Imre publicisztikájában egyenesen arról ír, hogy

Senkit nem zavar, hogy 900 000 honfitársunk áll a csőd, a kilakoltatás szélén?

2017.10.14. 02:55 csú

kilakoltatas-2.PNGJelenleg 900 ezer magyar állampolgár ellen zajlik végrehajtási ügy, mert nem tudnak fizetni. Ezt hívják társadalmi katasztrófának. Mégsem ebben az ügyben indul nemzeti konzultáció.

A 900 ezer ügyből 280 ezer behajthatatlan, mert a tartozók nem rendelkeznek ingatlannal vagy ingósággal, ami fedezné a végrehajtást. Ez a szám nem valami ellenzéki ferdítés, hanem az Igazságügyi Minisztérium közlése. A 900 ezer ember összesen 3229 milliárddal tartozik.

Csak idén ősszel, a decemberi kilakoltatási moratóriumig, 1100 családot fognak az utcára rakni – írja

Ábeli zűrzavar vagy alpolgármesteri tudatos hazudozás Csepel múltjáról?

2017.10.13. 05:59 csú

abel_attila_a_hir_tv_felvetelen-migrancsozas_1.PNGÁbel Attila csepeli alpolgármester megint hazudott egy nagyot. Most az aradi vértanúk emléktáblájának elírása apropóján, a saját tulajdonában lévő és általa működtetett fideszes hírblogon (http://csepel.info/?p=61611#more-61611). Bocsánatkérésbe csomagolta a hazugságait. Ami több dolog miatt is felháborító. Egyrészt a csepel.info-t zömében a fideszesek olvassák, azaz a többségében nem fideszes csepeliektől Ábel úr nem akar elnézést kérni. http://csepeliek.blog.hu/2017/10/09/brutalis_hibak_vannak_a_csepeli_emlektablan_amit_nemeth_szilard_avatott_fel_az_aradi_vertanuk_napjan#more12941347

Másrészt az aradi vértanúk emléktáblájának hibás szövege miatt szükségessé vált magyarázkodást arra használja, hogy a fideszes vezetést, önmagukat „fényezve”, hátrafelé mutogasson. Sőt! Hazugsággal próbálja elvonni a figyelmet az országos botránnyá vált kínos ügytől.

Ábel úr magyarázkodása végén azt állítja, hogy „2010-ig nem voltak fejlesztések, de

Hónapról hónapra él minden második magyar

2017.10.13. 02:34 csú

penztarca-777.pngA hazai lakosság felének nincs semmilyen megtakarítása az OVB Magyarország legfrissebb felmérése szerint, aki pedig félre tud tenni valamennyit, az vagy lakásra és nyugdíj-kiegészítésre gyűjt, vagy a váratlan helyzetektől tart leginkább.

A rendszeres megtakarítások jellemzően 10-20 ezer forint körülire tehetők és a megkérdezettek csupán ötöde mondta, hogy tudomása szerint rendelkezik államilag támogatott megtakarítási formával.

A kutatásban résztvevők több mint 90 százaléka életszínvonal-csökkenést jósol a

Egyre ramatyabb állapotban van a Gubacsi híd, de nő a teherforgalom

2017.10.12. 05:55 csú

gubacsi_hid_mozdonyprobaval.jpg

Új hídra még  nagyon sokat kell várni. A mostani Gubacsi hídon viszont egyre erősebb a teherforgalom, nemcsak a Metrans terminálja, hanem a Szabadkikötő és az ott működő Mahart Container Center miatt is: forgalmuk növekszik

Egy év eltelte után újra terhelési próbát végeztek el a Gubacsi hídon.  A műtárgyon vezet át Soroksári úti rendező-pályaudvar felől a csepeli ipartelepekre irányuló teherforgalmi vágány, így a Szabadkikötő, a volt gyártelep és a Metrans termináljának teljes forgalma. A ránézésre egyre ramatyabb állapotban levő hidat két klasszik Szergejjel, a 230-assal és a 089-essel terhelték meg, miközben a szakemberek mindenféle diagnosztikai eszközzel vizsgálták az acélhíd reakcióit. A művelet délelőtt tíz órától kora délutánig tartott.

A híd újjáépítése napirenden van,

Nyakunkon az e-recept - Hátrányban a 65 év felettiek - Nyugtatót a kormánytól

2017.10.12. 04:32 csú

receptiras.PNGNe elégedjenek meg az örök életre szóló személyivel, kérjenek hat évig érvényes chipeset - ezt javasolja Alexin Zoltán a 65 év felettieknek. Az adatvédelmi szakértő úgy véli nehézkesebb lehet az e-receptek kiváltása, ha az idősebbek nem váltanak korszerűbb igazolványra.

Novembertől már e-receptre írják fel a gyógyszereket. Azaz az orvosnak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) kell rögzítenie, hogy kinek, milyen gyógyszert rendelt, a patikusok pedig innen olvashatják ki, milyen orvosságot kell kiadniuk. A gyógyszerkiváltás ettől kezdve erősen hasonlít majd egy banki tranzakcióra: a páciensnek igazolnia kell magát a taj-számával, és a hagyományos személyi igazolványával. Ha van chipes e-személyije, akkor egyetlen okmányra is megkaphatja a gyógyszert. Csakhogy a 65 évesnél idősebbek alapesetben chip nélküli személyit kapnak, igaz ez 60 évre szól. Ez a tíz éve bevezetett, jó szándékú intézkedés az unió országaiban azt a cél szolgálja, hogy időseknek ne kelljen időről-időre bajlódniuk a személyi okmányok megújításával. Csakhogy

Bedeszkázták Csepel szégyenét, Ábelék belebonyolódtak a botrányba

2017.10.11. 05:59 csú

aradi_vertanuk_hibas_emlektablaja.PNGNe keressék Csepelen az aradi vértanúk új emléktábláját egyelőre. Kínos hiba miatt bedeszkázták. Előtte Németh Szilárd, Csepel volt polgármestere, a Fidesz alelnöke ünnepi beszédet mondott és koszorúzott Borbély Lénárd jelenlegi polgármesterrel együtt.nemeth_szilar_idezet_aradis_beszedebol.PNG

Miként korábban beszámoltunk róla, Csepel alpolgármestere, Ábel Attila zavaros zsarolási történettel akarja elfedni a legújabb  botrányt. Azóta új fejlemény is van: 

Csepelen falemezt szegeztek az aradi vértanúk emléktáblájának helyére. Az ígéret szerint vasárnap hullik le a deszka az országra szóló botrányt kiváltó pontról, hogy ott végre megjelenjen, amit minden kisiskolás tud: az aradi vértanúkat 1849. október 6-án végezték ki. Csepel városvezetői azonban ezt a dátumot 1848-ra tették az emléktáblán, s miután éles szemű csepeliek a kapitális hibát jelezték, köszönet és bocsánatkérés helyett hallgatásba burkolózott Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila is. Amikor ez a taktika csődöt mondott, akkor

Sokan halnak meg kórházi fertőzésben

2017.10.11. 02:34 csú

korhazi_fertozes_1.jpegA kórházakban tavaly 1481 olyan beteg halt meg, aki az antibiotikumok többsé­gének ellenálló (multirezisztens = MRK) kórokozóval is megfertőződött. 174 esetben a halált maga a fertőzés okozta, de legalábbis siettette – derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentéséből.

A kórházaknak 2006 szeptembere óta jelenteniük kell az egészségügyi ellátással összefüggő minden olyan fertőzést, amelyet multirezisztens kórokozók idéznek elő. Az adatok azt mutatják, hogy az ilyen esetek szá-ma az utóbbi három évben egyre emelkedik: míg 2014-ben 3998 volt, 2015-ben már 4187, 2016-ban pedig összesen 4830 MRK-fertőzést jelentettek.

A kórházakra lebontott számokat, amelyekből mindnyájan megtudhatnánk, melyik intézmény mennyire biztonságos, az egészségügyi hatóság eddig még sosem tette közzé. Azzal védekezik, hogy a lakosság nem elég fölkészült ezek megértésére. Ezt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vitatja, és

Ábel Attila zsarolási történettel akarja elfedni a csepeli botrányt, szégyent

2017.10.10. 05:59 csú

abel_sapkaban_te_szedd_1.PNGZavaros zsarolási történettel állt elő Csepel alpolgármestere, Ábel Attila arról, hogy miért írhatták el az aradi vértanúk kivégzésének dátumát azon a frissen elkészült emléktáblán, amelyet október 6-án koszorúzott meg többek között Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd kormánypárti polgármester. A szócsőben kozmetikáztak. Ábel szerint „Az emléktáblát a hiba miatt nem is avatták fel, ellentétben a sajtóban megjelenttel. Csak koszorúzás volt október 6-án.” A kritikus cikkek megjelenése után a Csepel.hu szerkesztői az „avattak” szót átírták, s helyette már az olvasható: „koszorúztak”.

Brutális hibák vannak a csepeli emléktáblán, amit Németh Szilárd avatott fel az aradi vértanúk napján - adtuk hírül hétfőn. A márványtáblán ugyanis 1849 helyett 1848-ra tették az aradi kivégzések dátumát, és más hibát is vétettek. A kínosnál is kínosabb botrány villámgyorsan végigjárta Csepelt és az internet világát. Az önkormányzat vezetői és propagandistái azonban struccként homokba dugták a fejüket, nem akarnak tudomást venni a történtekről és nem hajlandók bocsánatot kérni saját hibájukért. A szöveget ugyanis valaki megírta, valaki leellenőrizte, a gyártást valaki megrendelte, a táblát valaki átvette, valaki

Béke téri gyertyagyújtással emlékeznek ma este hétkor a csepeli legendára, Tóth II. Józsefre

2017.10.10. 03:45 csú

toth_ii_jozsef_gyertyak_2017-10-10.PNGHosszú, türelemmel viselt betegséget követően 88 esztendős korában elhunyt Tóth II József, a Csepel 12 -szeres válogatott labdarúgója.

A legendás Aranycsapat csatárát, aki pályafutása során a válogatott mellett kizárólag a Csepel színeiben futballozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti, klubunk pedig megemlékezést szervez.

Egyesületünket az idős sportember fia értesítette a halálhírről, aki elmondta, hogy

Elhunyt Nepp József, a Mézga család, a Dr. Bubó és a Hófehér rendezője, a Gusztáv-sorozat alkotója

2017.10.10. 02:10 csú

nepp_jozsef_elhunyt-2017-10-09.PNGElhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró – tudatta családja hétfőn az MTI-vel.

A magyar mozgókép mestere címmel is kitüntetett művészt életének 84. évében, október 6-án váratlanul érte a halál. Temetéséről később intézkednek.

Nepp József 1934. június 23-án született Csepelen, a Képzőművészeti Főiskola elvégzése után került a Pannónia Filmstúdióba. Első műve, a Szenvedély című rajzfilm szakított a mesehagyománnyal és új korszakot nyitott a karikatúrastílusban rajzolt aktuális, groteszk, sőt abszurd történetekkel. 1964-ben készült a Gusztáv-sorozat, a máig legnépszerűbb magyar rajzfilmsorozat, amelynek

Elhunyt Aradszky László

2017.10.09. 10:00 csú

aradszky_laszlo.jpg"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" - írta hétfő reggel az Indexnek a gyászoló család.

Aradszky Lászlót otthonában érte a halál. Vasárnap este fél tíz körül riasztották a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani, mondta az Index megkeresésére Aradszky Zsolt, Aradszky László fia. A halál okát három napon belül fogják megállapítani, több részletet egyelőre nem tudni. Temetéséről később intézkednek, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

Aradszky László 1935-ben született Budapesten. Először a Töltőtolljavító Ktsz.-ben dolgozott,  majd az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában és a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult.

1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén  első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a

Mi lesz a Gubacsi híddal, mi lesz a szemészettel? Na, ezekről semmit sem tudhat meg a CSH friss számából

2017.10.09. 05:59 csú

vida_es_abel_egyutt_-777-feliratos_1.pngValódi helyi hírek közlése helyett a a Fidesz kampányát, a csepeliek riogatását, hiszterizálását  szervezik a csepeliek közpénzéből

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 5-én megjelent 19. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

A lap jól állhat az állítólag kiírt „Legjobb Önkormányzati Pártpolitikai Szócső” (LOPSZ) címmel meghirdetett hazai és határon túli versenyben. Legújabb számának aktuális rovatában majdnem minden Borbély Lénárdról és Németh Szilárdról, a Fidesz két politikusáról szól.

Borbély javasolta, Borbély sorolta, Borbély köszöntötte a résztvevőket, Borbély megállapodott, Borbély örömmel támogatta, kezdeményezte, Borbély utalt rá, hangsúlyozta, úgy döntött, Borbély megemlítette Németh Szilárd képviselőt stb.

Németh Szilárd  elmondta, példás összefogás, Csepel élen jár, migránsok,  Isten, haza, család. Bejelentette, hogy

Brutális hibák vannak a csepeli emléktáblán, amit Németh Szilárd avatott fel az aradi vértanúk napján

2017.10.09. 04:24 csú

nemeth_szilard_borbely_lenard_es_abel_attila.PNGNémeth Szilárd volt és Borbély Lénárd jelenlegi csepeli polgármester, valamint  Ábel Attila alpolgármester nem ismeri a magyar történelmet? Botrányt gyártanak Csepelen?

A  csepel.hu, a fideszes csepeli városvezetők szócsöve írta meg, hogy október 6-án az 1848-49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, és emléktáblát is avattak az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésében. A nemzeti gyásznapon ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő,  Csepel korábbi polgármestere és hivatásos fideszes hablatyoló, de ott volt Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere, Ábel Attila meg Morovik Attila is.

Ahogy arra a 444.hu olvasója rámutat:   a csepel.hu - nak és a kormánypárti csepel.info -nak  sem tűnt fel, hogy az emléktáblát sikerült elrontani, méghozzá két helyen is:

Hudák János jelzése a csepeli iszapból: birkózás övön aluli ütésekkel

2017.10.08. 05:25 csú

iszapbirkozas.PNGA legutóbbi rendkívüli képviselő-testületi ülésünkön egyetlen napirendi pontunk volt, a Csikó sétányon található volt Görgey Iskola épületének megvásárlása. Mivel a tulajdonos cég felszámolás alá került, az ingatlant árverésen lehetett megvásárolni, amin önkormányzatunk is ajánlatot tett. Sajnos egy debreceni székhelyű cég magasabb ajánlattal végül nyert.

Az előterjesztés lényege az volt, hogy az önkormányzat próbálja meg ettől az új tulajdonostól megszerezni a területet. Már csak azért is, mert az említett cég megkereste az önkormányzatot és szándékai szerint munkásszállót, idősek otthonát vagy más szociális intézményt szeretne működtetni ott, ami nem egyezik meg az önkormányzat terveivel. A sétányok már így is eléggé zsúfoltak, nem lenne célszerű további komolyabb intézménnyel terhelni a környéket.

Mivel a dolog lényegi részében szinte teljes egyetértés volt a testület tagjai között, az ülés végén annak rendje és módja szerint meg is szavazta mindenki, csak a DK képviselői tartózkodtak.

Sajnálatos módon azonban ehhez egy jó másfél órás politikai iszapbirkózáson kellett átesnünk, ami