Facebook

Megvan a véleményük

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Elhunyt Berek Kati

2017.02.27. 11:17 csú

berek_kati_elhunyt_87_eves_koraban-20170227.PNGÉletének 87. évében, hosszan tartó betegség után vasárnap elhunyt Berek Kati Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze - tudatta a család hétfőn az MTI-vel.
    Berek Kati 1930. október 7-én született szegény makói családban, a város árvaházában nőtt fel. Nyolcévesen a szegedi színházban játszott gyermekszínészként, és tizenöt évesen már tudta, hogy színésznő lesz. A Színiakadémián Gellért Endre osztályában Hacser Józsa, Horváth Teri, Psota Irén, Soós Imre, Váradi Hédi volt az osztálytársa. Diplomáját kézhez véve 1952-ben a Nemzeti Színházhoz szerződött, az ország első társulatának tizennyolc évig volt a tagja. Az állandó megújulásra törekvő színésznő 1970-ben egyik alapítója volt a legendás 25. Színháznak, ahol

tovább »

Magyar alkotás, a MINDENKI nyerte az idei rövidfilmes Oscar-díjat

2017.02.27. 10:15 csú

mindenki_oscar-dijas_magyar_rovidfilm_2017-02-26.PNGDeák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán  vasárnap éjjel Los Angelesben. Ötvenhárom év után jelöltek Oscar-díjra magyar rövidfilmet.

A Mindenki című alkotás az első magyar kisfilm, amely elnyerte az amerikai filmakadémia díját.

Deák Kristóf a díjat átvéve köszönetet mondott a filmakadémiának, valamint családjának és tanárainak. "Ajánlom ezt a díjat mindazoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk" - fogalmazott. Március 5-ig itt nézhető meg a film minden korlátozás nélkül.

Részletek és fotók a díjkiosztó gáláról:

Ezer fűkaszát loptak el egy csepeli telepről, két tolvajt elfogtak már

2017.02.27. 09:55 csú

nyomozas-2.PNGTöbb mint ezer fűkaszát loptak el a fővárosban egy XXI. kerületi telephelyről, 25 millió forint értékben. Két embert őrizetbe vettek, bűntársaikat még keresik - közölte a rendőrség hétfő reggel az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy budapesti cég könyvelője február 16-án tett feljelentést, mert a vállalat XXI. kerületi telephelyéről elloptak körülbelül 1200 fűkaszát, a hozzá tartozó külső motorral.

A nyomozás során egy vecsési és egy budapesti férfiről kiderült, hogy hetekig figyelték a telephelyet, terepszemlét is tartottak. A rendőrség adatai szerint még ismeretlen társaikkal együtt két bérelt és egy lopott teherautóval több nap alatt lopták el a

Csepel vezetőinek hazug hadjárata a Csepeli Munkásotthon ellen

2017.02.27. 05:59 csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük

kidobol-2_14.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele.

Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradt ki  sok fontos és érdekes hír  a Csepeli Hírmondó február 23-án megjelent 4. számából:

A közpénzen kiadott újságba Ismét nem fért bele egyetlen sor sem az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről, a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről. Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

Csepelen tarthatalan a helyzet a hatalmon lévők arroganciája miatt

2017.02.26. 05:59 csú

gondolkodok-777_1.pngNemrég irányítottuk rá a figyelmet arra, hogy Csepel fideszes vezetői drasztikusan csökkentették a nehéz szociális helyzetben élő csepeliek támogatását. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen - a gombnyomogató mamelukok asszisztálásával - bebizonyosodott, hogy költségvetésével sajnos, ezt a gyakorlatot folytatja tovább Csepelen a kormányzópárt. 

Horváth Gyula baloldali (DK-s) önkormányzati képviselő újabb tapasztalatokat szerzett a számokkal, adatokkal és tényekkel alátámasztott megállapításokról. Tarthatatlan ez a helyzet! Íme:

Csepel a rövidebbet húzza, a budapestiekkel együtt bűnhődik?

2017.02.26. 03:18 csú

olimpiai_atletikai_stadion_2024-re.PNGMindig is 55 ezres atlétikai stadiont szeretett volna Csepelre? Nincs miért aggódnia, hiszen a kormány megígérte: a beruházás akkor is megvalósul, ha nem lesz olimpiánk. Új híd és szélesebb autópálya is lehet, sőt, épülhet szlalomkajakpálya is, ha nem csak trükköztek a költségekkel a pályázatban.

Nem kell félni a budapesti olimpia költségei miatt, hiszen a legtöbb beruházás akkor is megvalósul, ha nem mi kapjuk meg a rendezési jogot – összeszámolni is nehéz volna, hányszor nyugtattak mindenkit ezzel a szervezők. Persze mindez arra is tökéletes módszer volt, hogy több százmilliárd forint elköltését ne az olimpia árába számítsák bele. Most, hogy eldőlt, nem nálunk tartják meg a játékokat 2024-ben, itt az idő átnézni, mi mindenről ígérték, hogy akkor is elkészül, ha szó sem lesz budapesti olimpiáról:

Takács Mónika: "Elengedtem a félelmeimet, féljen az, aki aljas módon manipulálva az embereket próbálja a hatalmat megszerezni, megtartani."

2017.02.25. 05:59 csú

takacs_monika-1_2.pngVégre! Megjelent a Csepeli (Ál)Hírmondó február 23-i száma. Már vártam, miután Ábel Attila „ELVESSZÜKACSEPELIEKTŐLÉSVISSZAADJUKA CSEPELIEKNEKAMUNKÁSOTTHONT” csepeli biztosa :-), mellesleg (nem is értem hogyan!!!) :-(alpolgármester, pár nappal ezelőtt személyesen fotózta körbe a kulturális központot.

A cikk címe: „Munkásotthon: csúszik a döntés, pusztul az épület” , forrás Csepel.hu az önkormányzat honlapja (érdekesség, hogy még nem lehet rajta megtalálni a cikket)

Megértem én ezt a kirohanást a kormánypárti városvezetéstől, hiszen az elmúlt időszakban annyi maflást kaptak, hogy az amúgy is kusza gondolataikat már agymenésnek is nehéz lenne csúfolni, tényszerű közlésnek meg aztán pláne nem.

Hát ott van a Munkásotthon azt még lehet bombázni…! Csakhogy a jó öreg falakról leperegnek a hazug, aljas vádak. Nem sikerült a csepelieket ellenünk hangolni, hiszen

Éljen a Csepeli Munkásotthon! Segítse a működését adója 1 %-ával!

2017.02.25. 04:24 csú

csepeli_munkasotthon-534.pngHa Ön is azt szeretné, hogy éljen a Csepeli Munkásotthon, akkor kérjük: személyijövedelem-adójának, egy százalékával járuljon hozzá a nagy múltú intézmény működéséhez.

A Csepeli Munkásotthon tevékenységéről további információkat olvashat a www.csepelimunkasotthon.hu internetes honlapon, vagy a 21. kerületi Hírhatárban közölt Csepel újságos korábbi interjúból, itt.csmoa-ado_egy_szazalek.PNG

Csepel fideszes vezetői drasztikusan csökkentették a nehéz helyzetben élő csepeliek anyagi támogatását

2017.02.24. 05:47 csú

a_negyes_bruttohoz-nevvel-jav-777.pngNekik nem kell támogatás. Ők adták, adják hat éve, ha akarják...

Uralmának hat éve alatt a csepeli fideszes vezetés drasztikusan csökkentette a szociálisan nehéz helyzetben lévők támogatását. Véleményemet a február 23-i képviselő-testületi ülés 2016. évi költségvetésről szóló rendeletmódosításában, illetve a csepel.hu-n még elérhető 2010. évi költségvetést értékelő előterjesztésben olvasható tények is alátámasztják. Lássuk a valóságot:szoc_csokkenteshez_tablazat.PNGA számok szerintem bizonyítják: a két polgármester, 2010-től Németh Szilárd, majd 2014-től Borbély Lénárd,  nem tartotta és nem tartja fontosnak a rászoruló csepeli emberek megsegítését.

Külön érdekessége az utóbbi évek költségvetéseinek, hogy

Pánikreakció plakáttal

2017.02.24. 03:16 csú

stop_lepedosarnnyal_3.jpgVan itt valami különös és megmagyarázhatatlan.

Tele a város hirdetményekkel. Tömegközlekedési járművekről, toronyházakról, óriásplakátokról szeretik az ötkarikás játékokat rokonszenves fiatal bajnokok, kiérdemesült, de érdemdús kapitányok.

És épp itt mutatkozik meg a zavar az erőben. Szerda este kiderült: Orbán Viktor úgy döntött, hogy Tarlósnak vissza kell vonnia az olimpiai pályázatot.

Legyen: egy autokráciában ez így működik. De arra már nem terjedt ki a figyelem, hogy a hirdetmények – elvileg – nem politikai termékek. Azokra szerződéseket kötnek, határidőkkel, teljesítésekkel, satöbbi. Fogalmunk sincsen, hány hétre, hónapra szólnak a megállapodások, mennyit

Feltrancsírozzák a csepeli ÁMK-t, kérdések a kerület költségevetéséről

2017.02.23. 05:59 csú

penz-folyas_mozgo_1.gifKépviselő-testületi ülés lesz ma délután öt órakor a csepeli polgármesteri hivatalban. A múlt hét pénteken nyilvánosságra hozott, s az azóta többször módosított meghívó szerda esti állapota szerint várhatóan 23 napirendről dönt a testület.

A tárgyalásra javasolt előterjesztések közül az alábbi, valószínűleg a csepelieket is jobban érdeklő napirendekkel kapcsolatosan fogalmazzuk meg kérdéseinket:

Napirend-tervezet 2. pontja: (39. sz. előterjesztés) Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testületének a 2016. évi költségvetéséről szóló 18/2016. (VI.23.) önkormányzati rendelettel módosított 21/2016. (X.28.) önkormányzati rendelettel módosított és 23/2016. (XII.15.) önkormányzati rendelettel módosított 34/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

Orbánék eldöntötték: Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

2017.02.23. 05:25 csú

orban_integet.PNGBudapest nem pályázik a 2024-es olimpiára, a kormányfő, a budapesti főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerda délután úgy döntött: visszalépünk a pályázattól. Szerintük a pályázat most már súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól - értesült az M1.

Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt, a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.

A döntés oka, hogy "Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot.  Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól - értesült az M1. 

A Nemzeti Megfutamodás Rendszere

2017.02.23. 04:17 csú

orban_es_tarlos-olimpias-mutat.PNGNem népszavazás lesz, hanem menekülés? Orbán Viktor, a párt, a kormány és a főváros ugyanis beszorult a sarokba. Nem csupán referendumozni nem érdekük, az is fontos nekik, hogy lekerüljön az ügy az állandó napirendről Hol rontottuk el? Ki a hibás? Kire lehet mutogatni? - Magyar produkció két főnökkel, öt karikával

Három érdekes belpolitika környéki hír volt tegnap. Már ha azt az ínyencséget nem számítjuk, hogy két napilap is ugyanazzal a címmel – Egy szoknya, egy nadrág – közölt publicisztikát a politikusok vélelmezett nemi identitásának és az ezzel kapcsolatos diskurzusnak a konzekvenciáiról. Az egyik a Magyar Nemzeté volt, azt itt találják, a másikat, a Népsza cikkét meg itt, tessenek választani, remélem, okosan döntenek a nyájas olvasók.

Viszont  kiderült, hogy

Enyedi Ildikó: Ami a hazánkban történik, az szégyen

2017.02.22. 04:35 csú

enyedi_ildiko.PNGA Berlinale zárónapján, még a díjátadó előtt készített interjút a Deutschlandradio Enyedi Ildikóval.

A beszélgetés végén a riporter, Susanne Burg megkérdezte a magyar rendezőt, vajon a filmjének egyik jelenete, amelyben egy rendőr szemet huny egy bűncselekmény fölött, némi ellenszolgáltatás fejében, nem a magyarországi társadalmi körülményekre utal-e.

„Ezek a mi mindennapjaink. Oké, adjon nekem egy kis húst, egy kicsit innen, egy kicsit abból – ez volt a szocializmus. (…) De ami most a hazánkban történik, szégyen, és valóban félelemmel tölt el. (…)

Most az

Kormányprogram lett a néphülyítés

2017.02.22. 03:45 csú

orban_es_nemeth.pngVan egy kis európai ország, amelynek vezetői nem a népéért, hanem saját hatalmukért tevékenykednek.

A néphülyítés kormányprogram lett, már saját minisztériuma is van. Sok a szolga, a talpnyaló, szaporodnak a sápszedők, a hazudozás a kormányprogram része.

Népnyúzás, hazaárulás, korrupció, harácsolás, pazarlás, demagógia, esélyegyenlőtlenség, öregek, elesettek kirekesztése, az oktatásban alattvalóképzés...

Ha valaki szót emel - őt vádolják meg! Már nevetséges az állandó ellenségkeresés. A vezér megközelíthetetlen, saját kérdéseire is csak a rádión keresztül válaszol, nehogy visszaszólhasson valaki. Vitatkozni emlékezetes 2006-os veresége óta nem áll ki, csak kinyilatkoztat! Bizonyos jelekből arra lehet következtetni, hogy ellenzéket is ő szervez magának. Hová jutottunk?!

Perecz S. Gergely (Népszava)

Szilágyi Áron jónak tartja, hogy az emberek népszavazáson akarnak dönteni: legyen-e vagy sem olimpia

2017.02.21. 05:46 csú

szilagyi_aron_portre-2.PNGA kétszeres olimpiai bajnok kardvívó jónak találja, hogy az emberek népszavazáson akarnak dönteni arról, hogy legyen-e vagy sem olimpia. Ő is el fogja mondani a véleményét, és arra biztat mindenkit, hogy hallgassa végig a most induló párbeszédet

Fürjes Balázs, budapesti olimpia pályázatának kormánybiztosa és Szilágyi Áron (képünkön) kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a budapesti pályázat egyik kampányarca volt a TV2 Mokka című műsorának vendége tegnap reggel. 

A kormánybiztos kérdésre arról beszélt: radikálisan csökkentek a magyar pályázat esélyei, pedig soha az elmúlt 120 évben nem volt akkora esély, hogy Magyarországon olimpia legyen, mint eddig. Fürjes felhívta a figyelmet arra, hogy korábban szinte az egész ellenzék megszavazta a pályázást. A műsorvezető közbevetésére, hogy a 266 ezer aláíró az nem Botka László meg Kunhalmi Ágnes, a kormánybiztos úgy reagált: egységben indultak, de az egység elfogyott, így Budapestnek nincs esélye Párizzsal vagy Los Angeles-szel szemben. 

A műsorvezető Szilágyi Áront arról kérdezte,

Áldozatokról és bűnösökről

2017.02.21. 03:12 csú

gondolkodo_ledontese_2.PNG1984, Pusztavacs. Emlékszik még rá valaki? Hiszen (rendőr)generációk nőttek fel azóta. Pedig emlékezetes év: akkor fordult elő utoljára, hogy valódi tömegoszlatási, karhatalmi feladatokat láttak el a magyar rendőrök. Utána legfeljebb kiképzésen „csapott össze” a rendőri ezred laktanyaudvarán az I. század a II. századdal, aztán meg fordítva.

Egészen 2006-ig, amikor is a békésen tomboló csőcselék megtámadta a tévészékházat – aztán még történt utána ez-az -, erre még mindannyian emlékezünk.

Zömmel felmentéssel, illetve Gergényi tábornok esetében pénzbüntetéssel zárult a rendőri vezetők pere. A kormányoldal dühödt, az igazságszolgáltatás függetlenségét semmibe vevő, ráadásul nettó hazugságokkal spékelt kirohanásokkal válaszolt az ítéletre.

Kedves, bűbájos, cserfes Csepelen is: Francia szobalány a Munkásotthonban

2017.02.21. 01:59 csú

francia_szobalany_turay_ida_szinhaz.PNGA Turay Ida Színház február 22-én, szerda este hét órai kezdettel a Francia szobalány című vígjátékot mutatja be a Csepeli Munkásotthonban. Jacques Deval darabját Szurdi Miklós rendezte.

Elegáns amerikai család, jólét, előkelő társaság, ahol minden rendben van. Látszólag. Mert az üzleti élet kiszámíthatatlan és kegyetlen. Egyszer fent, másszor lent. De ha már lent vagy, nehéz újra visszakerülni. Hacsak nem segít valaki! Egy kedves, bűbájos, cserfes francia szobalány, aki talán nem is az, aminek látszik, de 

Horváth Gyula: "A betyárbecsület, vagy a proletár szabály a Csepelt vezető fideszesekre nem jellemző"

2017.02.20. 05:59 csú

horvath_gyuszi-5_8.PNGMaflás. Azt hittem, hogy a február 9-i óriási pofon után politikai ellenfeleim megjuhászodnak. Nem is bántottam őket, mert engem még úgy neveltek, hogy a földön lévő embert hagyni kell! A betyárbecsület, vagy a proletár szabály azonban a most Csepelt vezető fideszesekre nem jellemző. Hiába kapják a nagyobbnál nagyobb veréseket, tovább szemétkednek. Most természetesen nem a szó szoros értelmében vett verésekről van szó, hanem azokról a vereségekről, kioktatásokról, amit tevékenységük miatt az igazságszolgáltatás szerveitől kapnak.

A február 9-i  tárgyaláson a bíró előtt Borbély és Ábel kijelentette, hogy soha nem mondták sugalmazták, hogy én ott voltam és zavart keltettem néhai Borbély temetésén! A bíróság is kimondta ezt és így a rágalmazás megszűnt! Megnyugodva, és elégedettem fogadtam a bírósági ítéletet! Még az „ostoba” minősítő jelző használatát sem tartotta erősnek arra, hogy jellemezze a vádlottak viselkedését. A bíró indoklásában olyan elemi módon osztotta ki a vádlottakat, hogy az egy dedó óvodában is becsületére vált volna a dadusnak. Ez a két ember, pedig úgy reszketett, mint a falevél.

Félelmetes, hogy mennyire hülyének nézik az embereket!

2017.02.20. 03:21 csú

bucsuzas-2.PNGHallom, olvasom a kormányzati hírekben, hogy a legújabb kormányhoz közeli közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a fiatalok többsége optimistának látja a jövőt, és bízik a kormányban, nem tervezi, hogy elhagyja az országot.

Meglepő - avagy mégsem - ez az (ál)hír, amelyet biztosan megrendeltek, mert a valóságban sajnos ez nem igaz. Nagyon sok fiatal, sőt már az idősebbek közül is egyre többen komolyan gondolják, hogy elhagyják az országot, és nemcsak időlegesen, hanem véglegesen is, mert nem látnak kiszámítható jövőképet.

Ez nem az ő hibájuk, hanem a kormányé, amely arra kényszeríti ezeket az embereket, hogy ha szabadon akarnak élni és gondolkodni, ha nem "birkák", akkor

El­ké­pesztő for­du­lat Csepelen a Katona József utcai gyil­kos­ság ügyé­ben!

2017.02.19. 10:20 csú

csepeli_papirgyar.PNGMeggyilkolt kollégájuk halála után a Csepeli Papírgyárban meghökkenve figyelik, hogy miként őrölnek az igazságszolgáltatás malmai

Szabadon engedték azt a 24 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy február 12-én vasárnap hajnalban halálra szurkálta 48 éves élettársát a csepeli Katona József utcában. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A nő a TV2 Tényeknek azt állította, hogy csak védekezett, a férfi bántalmazta őt. A gyanúsított nyilatkozatán a Csepeli Papírgyárban felháborodtak az áldozat munkatársai, és egy emberként kiállnak a leszúrt férfi, a volt kollégájuk mellett. A gyár dolgozói elképesztő dolgokat mondtak A gyilkossággal vádolt nő azt terjeszti magáról, hogy terhes - de nem is akárkitől, hanem áldozatától...