Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Ítélet: Magyarország nagyon korrupt a fiatalok 80 százaléka szerint

2016.08.25. 04:24 csú

megvesztegetes.PNGSzáz fiatal közül nyolcvan azt gondolja, Magyarországon a korrupció súloy probléma, és a  megkérdezettek 77 százaléka a politikai életet tartja a leginkább fertőzöttnek – derül ki a Trans­parency International Magyarország felméréséből, amelyet Martin József Péter, a szervezet igazgatója mutatott be.

A fiatalok 84 százaléka egyértelműen korrupcióként azonosítja a politikusok gyanús ingatlanügyeit,­ és 76 százaléka véli úgy, korrupció­nak kell tekinteni azt is, amikor a döntéshozók családtagjai és a baráti cégek nyerik az állami megbízásokat. Az állami pénzből zajló stadion­építéseknek és az MNB alapítványi pénzlenyúlásainak a korrupciós­ megítélése holtversenyben áll az ifjúság körében: mindkettőt 61 százalék gondolja korruptnak.

A megkérdezettek mintegy háromnegyede véli úgy, hogy

tovább »

Fegyveres férfi próbálta meg kirabolni Csepelen a Vénusz utcai postát

2016.08.24. 22:23 csú

postarablas_a_venusz_utcaban.PNGSzerda délután egy fegyveres férfipróbálta kirabolni Csepelen, a Vénusz utcai postát -  közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI megkeresésére. A csillagtelepi bűnténynél senki sem sérült meg.

A közlemény szerint a férfi Csillagtelepen, a Vénusz utcában lévő postahivatal hátsó kijáratánál lőfegyverrel vagy utánzatával a kezében, hangos kiáltásokkal az ott tartózkodó két postai alkalmazott felé rohant. A két nő becsapta az ajtót védő vasrácsot, mire a férfi elhagyta a helyszínt.

A bűntett során szerencsére senki nem sérült meg és lövés sem dördült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rablás előkészülete miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - fűzték hozzá.(MTI)

 

Tóth Mihály, Csepel korábbi polgármestere visszaadta lovagkeresztes kitüntetését Bayer Zsolt kitüntetése elleni tiltakozásként

2016.08.24. 14:49 csú

toth_mihaly.jpgTóth Mihály, aki 1994. és 2010. között volt Csepel polgármestere, Áder János köztársasági elnöknek címezve levelét, visszaadta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje nevű kitüntetését, amelyet 2003-ban Mádl Ferenc akkori (azóta elhunyt) köztársasági elnök adományozott neki.

Csepel egykori polgármestere ezzel a lépéssel a gyűlöletkeltő cikkeiről elhíresült Bayer Zsolt idén augusztus 20-án történt kitüntetése ellen tiltakozik.

Tóth Mihály ezt a tényt, levelének másolatával együtt saját Facebook oldalán tette közzé.toth_misi_lovagkereszt_vissza.PNG

Németh Szilárd és a nagy nulla

2016.08.24. 05:59 csú

echos-3-ok-2015-10-07-651.pngAlig ért véget a riói olimpia, de már elkezdődtek a sportági értékelések, egyelőre a média frontján. Az olimpia utolsó napján, augusztus 21-én, az mno.hu-n, hosszabb elemzés jelent meg „Birkózásunk egy kész sportdiplomáciai „rezsicsökkentés” címmel. A rezsicsökkentés szóra felkaptam a fejem. Csak nem az elhíresült rezsibiztos, Németh Szilárd birkózást érintő rezsicsökkentési terveiről van szó? Elolvasva az írást, lényegét az alábbi idézetben találtam meg:

 „A négy kötöttfogású birkózó két ötödik hellyel zárt – ki tudná feledni Lőrincz Viktor (85 kg) bronzéremért vívott meccsét –, míg a hölgyek és a szabadfogásúak mindössze egyetlen győzelmet arattak, és valamennyien kiestek. Nincs mellébeszélés, a visszaesés igencsak jelentős a négy évvel ezelőtti, londoni olimpiához képest.”

Az írás, szerintem, magáért beszél, ezért csak a Németh Szilárdra vonatkozó, rezsicsökkentésnek értékelt részeire reflektálok. Leginkább azért, mert

Orbán szerint Rióban kegyetlenül legyűrt bennünket a világ

2016.08.24. 04:24 csú

orban_duhos-2.pngA miniszterelnök kiszámolta, hogy a világ népességének 0,2 százalékát kitevő „összmagyarság” nyolcszor verte meg Rióban a világot. Az érmek megszerzéséből – többes szám első személyt használva – ő is kivette a részét. Nyolcszor „bizonyultunk” a Földön élő hétmilliárd emberből a legjobbnak – mondta, és csak most sajnálhatjuk igazán, hogy nem szállt be ő maga ötödiknek a férfi kajak négyesbe, úgy talán kilencedszer is legyűrhettük volna a világot.

Az Egyesült Államok ezek szerint 46-szor, az EU-ból kiugró Nagy-Britannia 27-szer, Kína pedig 26-szor trancsírozta szét a többieket, benne a magyarokkal, akik vesztesként ugyanúgy a megleckéztetett világ részei, mint Szász Emese vagy Szilágyi Áron ellenfelei. Orbán nem tud leállni ezzel a háborús szemlélettel. Képtelen játékként felfogni azt, ami még nevében is ezt hangsúlyozza: olimpiai játékok. Nem sportolók nemes küzdelmének látta azt, ami miatt mindenki Rióba utazott, inkább háborúnak, melynek végén a győztes mindenképpen lealázza ellenfelét.

Ismerjük versenyfelfogását, ellenfeleit lenézi és leszólja, ám ez

Borbély Lénárd úgy fél a csepeli HÉV-ről szóló nyílt vitától mint ördög a tömjénfüsttől

2016.08.23. 05:59 csú

borbely-l-ez_kell-255.pngMegszűnik a csepeli HÉV! Akár lesz olimpia Budapesten, akár nem. Kell a hely a Rákóczi híd és a Boráros tér közötti promenádhoz. A Fidesz kormány, együtt a főpolgármesterrel, eldöntötte, a helyi vezetés pedig, Borbély Lénárd polgármesterrel az élen, gyáván asszisztált hozzá. Az ügy lezárva. Egész Csepel tudja már, még sem tesz senki ellene semmit. Kezdetben, amikor még csak téma volt a HÉV megszüntetése, a helyi ellenzék még csak-csak próbálkozott: tiltakozó gyűléssel, testületi kezdeményezésekkel, petícióval, az internet adta lehetőségek kihasználásával stb. A szigetszentmiklósi Bucka Szövetség Egyesület is csatlakozott a tiltakozáshoz. Legutóbb Hudák János levelét olvastam, amelyben választ vár a polgármestertől, a kormánydöntés utáni helyzetről, jelezve, hogy a HÉV megszüntetése ellen 3000 aláírást gyűjtöttek össze. 

Ám Borbély Lénárd, szokásához híven, egyszer sem vállalta a nyílt vitát, a kérdéssel kapcsolatos csepeli álláspont képviselő-testületi ülésen való megvitatását. Jó pártkatonához híven, meghajolt a felsőbb vezetés döntése előtt. Minden kezdeményezést visszavert, nem válaszolt a nyílt levelekre, nem ment el az ügyben szervezett lakossági fórumokra. Még egy közmeghallgatást sem mert összehívni a témában. Elhallgatta és elhallgatja a

Csótánytanyává változtatta a panelházat a csepeli szemétgyűjtő férfi

2016.08.23. 03:36 csú

csotanyos_csepeli_panel_szomszed.PNGA Blikk információja: Csótányok és poloskák vették át az uralmat egy csepeli férfi lomokkal megrakott, kilencedik emeleti lakásában.

A hódító ízeltlábúak a lakó temérdek holmija miatt érzik otthonosan magukat. ­Hiába a rovarirtás, ahogy csütörtököt mondtak a csótánycsapdák is, a lakók mindennapjai viszont pokollá váltak. Az ott élők háborognak, a közös képviselő pedig teljesen tanácstalan. – Jogilag meg van kötve a kezem, kértem, felszólítottam, sőt az illetékes hatóságokhoz is fordultam már. Még a rovarirtók is feltett kezekkel fordultak vissza a lakás ajtajából, amikor

Pofon próba lakattal és rögeszmével

2016.08.23. 02:03 csú

zarva-2_5.PNGSokféle képen lehet értelmezni azokat a kiszivárgott híreket, amelyek szerint a kormány ismét kísérletet tesz arra, hogy érvényt szerezzen a KDNP rögeszméjének, a vasárnapi boltzárnak. Harrach Péter nem „boltzárról” csak a „dolgozók érdekvédelméről” beszél, Halász János, a Fidesz frakció szóvivője pedig még a boltbezárás visszacsempészésének a gondolatát is tagadja. Ismerjük mind a két politikust: ne azt figyeljük, mit mondanak, mit tesznek…

A „lakatprogram”, ahogyan a minap egy boltvezető  nevezte, koránt sem légből kapott, a kereskedelmi multik ellen tervezett esetleges offenzíva mögött a kormány újabb izmozása állhat. Dőreség volt feltételezni, hogy az Orbán-csapat egyszerűen belenyugszik egy

Csepelen megerőszakolták az igazságot a fideszes városvezetők szócsövében

2016.08.22. 05:59 csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK, AMI MEGJELENT, AZT VÉLEMÉNYEZZÜK

kidobol-2_9.jpgPert vesztett Németh Szilárd – Kínos ügyek a szőnyeg alatt ‑ Kitiltották Csepelről a kék és piros színt? – Már a saját munkatársuk cikkét sem közlik – Uraim! Ez szégyen! Névtelenül hazudoznak? ‑ Fantasztikus, csodálatos kertelés Csepelen, a Rákóczi kert ügyében

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó című lapjába nem fértek bele.

Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó augusztus 18-án megjelent 16. számából:

Jövőtolvajok csőbe húzott áldozatai

2016.08.22. 05:32 csú

qaestor_karosultak.PNGLökdösődés és üvöltözés közepette félbeszakadt a Lurdy Házban a Quaestor Hrurira felszámolói gyűlése, a felszámoló Vectigalis Zrt. képviselői végül távozni kényszerültek a jó száz Quaestor-károsulttal teli teremből. A gyűlés szervezői láthatóan készültek a parázs helyzetre, mivel három biztonságis, illetve három mentős is várta a gyűlés résztvevőit. A parázs hangulatra jellemző, hogy a Vectigalis képviselői testi épségüket féltve végül nem mertek névvel és arccal nyilatkozni a médiának. Mint kamerán kívül az egyik ügyvéd elmondta: többüknek gyermekei vannak, nem akarják viszontlátni magukat valamelyik internetes honlapon.

Az indulatok azután szabadultak el, amikor a Vectigalis képviselője az egybegyűlteket arról tájékoztatta, hogy a felszámoló eddig az adós Quaestor Hrurira semmiféle iratanyagát nem kapta meg. Az egyik - neve elhallgatását kérő - felszámoló  elmondta: az anyacég Quaestor Financial megtagadta a tájékoztatást. Ezt követően a Vectigalis a Fővárosi Főügyészséghez fordult, ám az ügyészség azt mondta a kijelölt felszámolónak, hogy

Betartás vasárnapra

2016.08.21. 04:24 csú

boltzar_1.PNGA kormányban egyesek azt tervezik, hogy különadót vetnek ki a vasárnap déli 12 óra után nyitva tartó, 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű boltokra. A hír egy normális országban értelmezhetetlen volna. Hogyan lehet egy adott héten 168 órából mindössze 12-ben büntetni egy tevékenységet, de azt is csak abban az esetben, ha a vállalkozás helyisége egy bizonyos méretnél nagyobb?!

A többszöri állami cáfolatok ellenére mi mégis elhisszük, hogy az Orbán-kormányban erre készülnek, mert a terv tükrözi azt, amit a hatalom gyakorlóiról megtanultunk. Politikájuk hajtóereje a dac, eszközük a jogászkodás, céljuk pedig a gazdasági holdudvar előnybe hozása. Az általunk megismert terv

A gyilkos erő föltétele a vonzerő, avagy: Szálasi és a zemberek ma

2016.08.21. 01:04 csú

szalasi_ferenc.PNGHa a leghalálosabb gomba lenne a legvisszataszítóbb, akkor nem az lenne a leghalálosabb. Mert mindenkit visszataszítana. Az ölőerő föltétele a vonzerő. Az élet parancsa a leghalálosabb gomba legélethűbb leírása, számba véve minden elemét, amely őt vonzóvá teszi és fogyaszthatóságának képzetét erősíti.

A gombaszakértőnek könnyű, mert leíró munkáját nem gátolják hatalmi érdekek és ideológiák. A történelem leghalálosabb specieseivel foglalkozó történésznek nem könnyű, mert mindenki ellenérdekelt azon jellemzők számbavételében, amelyek őt is jellemzik, s amelyek vonzerejére maga is épít.

Az élet fent említett parancsa 1945 után, a II. világháborút követő  évtizedekben fel volt függesztve. A XX. század harmincas éveiben a rendszerkritikus ellenzék legnagyobb erejévé  Szálasi Ferenc nyilaskeresztes pártja. vált. Csupa olyan ígérettel lépett fel, amelyet az emberek hallani akartak, és

Megvan a nyolcadik magyar aranyérem Rióban: Olimpiai bajnok a női kajaknégyes

2016.08.20. 16:20 csú

olimpiaia_bajnok_a_kajak_negyes_rio.PNGMegvédte címét és ezzel a magyarok nyolcadik aranyérmét nyerte a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású női kajaknégyes 500 méteren a riói olimpián. Kozák Danuta ezzel Hosszú Katinkához hasonlóan három arannyal jöhet haza Brazíliából, az olimpiák történetében ő az első női kajakos, aki triplázni tudott.

A startot az ukránok kapták el a legjobb ütemben, de

Szent István-napi köszöntő lesz ma délután a Csepeli Munkásotthonban

2016.08.20. 05:52 csú

A hagyományok jegyében a Csepeli Munkásotthonban ma  délután öt órától színes augusztus 20-i program kezdődik. A műsorra a belépés - mint évtizedek óta, úgy most is - ingyenes:aug_20-2016-csno.jpg

Az önkormányzat augusztus 20-i programja tűzijátékkal és B52-vel

2016.08.20. 04:08 csú

augusztus_20-ra_kep.PNGA programok 10:00 - 21:30 között lesznek a Daru-dombon. Az ünnepi kenyérszentelés 12:30-kor kezdődik, majd lesz többek között bábszínházi előadás, lovaglás, állatsimogató, népi játékok. A nap fénypontja 19:30-tól kezdődik, hiszen érkeznek a rocklegendák, azaz színpadon Vikidál Gyula, Varga Miklós, Janicsák István és a B52 zenekar. A tűzijáték 21:15-kor kezdődik. A részletes műsor a következő:

Leégett egy családiház Csepelen, az Almafa utcában

2016.08.20. 03:24 csú

kekfeny-1_1.jpgLakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a XXI. kerületi Almafa utcában kiégett családi ház.

A tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat, azonban a két lakásból álló épületbe nem tudnak visszaköltözni a lakók.

Öt ember maga gondoskodik elhelyezéséről.

A tűz okát, keletkezésének körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. (Ripost)

Elfogyott a magyar munkáskéz

2016.08.20. 02:28 csú

munkaskez.jpgA szlovák bérek magasabbak a magyarnál. Mosonmagyaróvár, Győr és Komárom környékéről röplapokon csábítják dolgozni az embereket Pozsonyba. A térségből tömegesen még nem járnak át Szlovákiába, az osztrák lehetőségek egyelőre kecsegtetőbbek. Nyugat-Magyarországon – jórészt a külföldi munkavállalások miatt – elfogyott a munkaerő. Már régóta nemcsak szakácsokat, pincéreket keresnek, hanem fémipari szakmunkásokat és mérnököket is. Győr és környéke főleg a járműiparra, valamint az ahhoz kapcsolódó vállalkozásokra bízta a jövőjét, a fémipari munkaerőhiány ezért igen érzékenyen érinti.

Nem jobb azonban a helyzet más iparágakban sem. Mindenki a kiutat keresi, s arra jutottak a gazdaság szereplői, hogy

Szabó Szabolcs kérdezi Lázár Jánost: Miként fizethetett 50 millió forintot a kormány egy dal átírásáért?

2016.08.19. 11:06 csú

szabo_szabolcs-eddig_legjobb_kep-255_4.pngSzabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője (Együtt) írásbeli kérdéssel fordul Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez

Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány 50 millió forintot fizetett egy dal átírásáért, ezért Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel és adatigényléssel fordul Lázár Jánoshoz.

Mint ismert 50 millió forintos költségvetésből készíttetett a kormány „rockhimnuszt” az 1956-os emlékévre. A 444.hu most kiderítette, hogy az elkészült dal valójában csak a szerző korábbi művének átírása, melyet egy miamii kosárlabdacsapatnak írt.

Szabó Szabolcs „Hogyan lehetséges, hogy egy már külföldön korábban felhasznált dal lett az ’56-os emlékév dala?” címen írásbeli kérdéssel fordul Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudja:

Súlyos árat kell fizetni...

2016.08.19. 04:07 csú

antimigransozashoz_no1.jpgVolna néhány ötletem arra, hogyan lehetne a plakátok számát orbáni stílusban kibővíteni. Íme: "Tudta-e hogy amióta Orbán a saját homokozójának tekinti az országot, stadion és kisvasút építőset játszik, azóta hányan nyomorodtak és haltak meg a kórházi várólisták miatt?" Vagy egy másik: "Tudta-e, hogy a világháború alatt a dél-vidéki úgynevezett "hideg napokban" történt ember- és népellenes gyilkosságok miatt Magyarország súlyos árat fizetett?" Volna egy harmadik javaslatom is:

Mitől fog megdőlni az Orbán-kormány?

2016.08.19. 03:21 csú

orban_duhos-2_1.pngNem attól fog megdőlni az Orbán-kormány, amit alább leírok, de meglehet.

Heti 2-3 botrány hat éven át. Erről beszél az ellenzék, mindig újabb- és újabbakat tárnak fel. Lassan megszokottá vált, válik. Az emberek már csak legyintenek. Ja, nem érdekes. Nem érdekel. Hatását veszti. Hatékonyabb volna, ha napi rendszerességgel ugyanazokat a gyalázatos dolgokat látnák és hallanák az emberek. Folyamatosan. Mire gondolok? Leváltani Orbán kormányát csak a mi szavazatainkkal lehet. Ebben segítene, ha az ellenzék éjjel-nappal az okokat sulykolná és nem csak az okozattal foglalkozna.

A lényeget Orbán maga mondta ki: ne azt figyeljük, amit mond. Azt figyeljük, amit csinál. Mit csinált hat év alatt? Ezrek és ezrek éheznek, ezrek és ezrek élete kilátástalan nyomorúság, ezrek és ezrek embertelen körülmények között tengődnek, az emberi méltóságot megcsúfoló, cinikus demagógia mérgezi a mindennapokat. A napilapok, hetilapok első oldalán szalagcím lehetne ez a mondat:

Egyéniben is olimpiai bajnok lett Kozák Danuta

2016.08.18. 18:18 csú

kozak_danuta_olimpiai_bajnok.jpgKozák Danuta esélyeshez méltóan szerepelt a riói olimpia kajak 1-es 500 méteres döntőjében, hatalmas fölénnyel nyerte meg a futamot és lett olimpiai bajnok, megvédve a Londonban megszerzett címét. Kozák Danuta ezzel minden idők legeredményesebb magyar kajakosa az olimpiákat tekintve, hiszen négyszeres bajnok, Rióban párosban is nyert Szabó Gabriellával, és most egyéniben is nyert. Kozák Magyarország történetének 500. olimpiai érmét szerezte meg, egyúttal övé a 175. arany.