CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megsértődött a megszüntető, avagy a morgó margó

2010. október 20. 23:56 - Anzágo

Ábel Attila csepeli fideszes alpolgármester válasza Bárány Tibornak, a Fidesz által megszüntetett Csepel újság minden párton kívüli főszerkesztőjének

 

EGY BÚCSÚ MARGÓJÁRA

 

Döntés született: ideiglenesen megszüntetjük a Csepel újság kiadását. Ideiglenesen, hogy Budapest Csepel Önkormányzata működőképessége ne kerüljön veszélybe, hogy lélegzetvételnyi levegőt kaphassunk a rendkívül súlyos pénzügyi helyzetben.

Kerületünk ugyanis az elmúlt öt évben több mint 7 milliárd forintos vagyonvesztést  szenvedett el, amely a 2010-es évre már a 9 milliárd forintot is meghaladhatja. A költségvetési hiány emellett eléri a 4 milliárd forintot. Még az önkormányzat dolgozóinak fizetését is csak hitelből tudjuk átutalni. Egy mondatban: nagy bajban vagyunk, de nem a leköszönt vezetést bíráljuk, hanem tesszük a dolgunkat.

 

Bárány Tibor, a Csepel újság felelős szerkesztője, aki az átadás-átvételi adatok szerint egymagában több mint hétszázezer forintjába került havonta a csepeli adófizetőknek, nem örül kényszerű döntésünknek. Igaza van. Ki örülne, ha ennyi közpénzt spórolna éppen ő rajta az önkormányzat?

 

Az új polgármestert és képviselő-testületet megválasztó csepeli polgárokat rendkívül etikátlan és sértő módon viháncoló, tapsikoló híveknek minősítő Bárány Tibor főszerkesztő azt is kijelenti, hogy a Csepel újság ingyenes lap volt, és kijelenti, hogy a megszüntetés is „csak” politikai döntés volt. A más politikai beállítottságú emberek minősítése önmagában is elfogadhatatlan, de a főszerkesztő úr sok más dologban is durván téved, vagy félretájékoztat.

 

A Csepel újság nem volt ingyenes lap. Még úgy is havonta több, mint ötmillió forintjába került a csepeli adófizetőknek, hogy sok újság a hirdetéseiből is megél, és nem kap sem állami, sem önkormányzati támogatást. A főszerkesztő által cinikusan politikailag sokszínűnek nevezett lapban évekig nem jelenhetett meg az ellenzék véleménye. Még a csepeli kettős gyilkosság áldozatainak írt gyászközleményünk és a fizetett hirdetésben feladott karácsonyi üdvözletünk is a cenzúra áldozatává váltak.

 

Ezek után joggal hozhattunk volna politikai döntést. Lecserélhettük volna Bárány urat egy másikra, akinek jól jött volna a havi sokszázezres apanázs. Lecserélhettük volna a baloldal felé elfogult újságírókat is a jobboldal felé részrehajlókra. Sokan hálásak lettek volna érte. De mi nem ezt tettük.

 

Gazdasági okokból, sok más kiadáscsökkentő intézkedéssel együtt, ideiglenesen

megszűnt a Csepel újság. Amint lesz rá pénz, nem hetilapként, hanem ritkább megjelenéssel, nem pártpropaganda újság formájában, hanem valódi közéleti lapként vissza fog térni.

 

Most azonban első a kerület működőképességének fenntartása, az oktatási, egészségügyi, szociális és kulturális intézményeink megőrzése, a régóta beígért fejlesztések pénzügyi megalapozása.

 

Ábel Attila

                                                                                                           alpolgármester 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr972387542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása