Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Kettősgyilkosság: előzetesben maradnak a gyanúsítottak - Titokzatos lábnyom

2010.11.04. 16:19 Anzágo

 Több hírügynökség és internetes portál ma arról számolt be, hogy Deme Gábor és Kun Tamás, a csepeli kettősgyilkosság gyanúsítottjai továbbra is előzetesben maradnak: a Fővárosi Bíróság két hónappal újra meghosszabbította a letartóztatást. Arról is felröppent egy hír, hogy ismeretlen lábnyomot fedeztek fel a brutális bűntény helyszínén.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és megállapította, hogy az előzetes letartóztatás indoka változatlanul mindkét gyanúsított tekintetében fennáll. A bíróság szerint a kényszerintézkedés szeptemberi meghosszabbítása óta

nem történt olyan változás az ügyben, amely enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére adna lehetőséget. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Mint ismert, a kettős gyilkosság 2009. január 7-én este történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Korábban felfüggesztették igazgató helyettesi megbízásából Deme Gábort, míg a biztonsági feladatokat is ellátó pedellus egy ideje nem járt be dolgozni, betegségére hivatkozott. Elszámolási céllal az esti órákra Deme Gábor találkozót beszélt meg az iskola vezetőjével. Az igazgatót egy másik kollégája elkísérte a megbeszélésre, Deméhez pedig a kapuban csatlakozott a pedellus. A lövések az irodában dördültek el, az eseményekről az egyik áldozat zsebében lévő diktafon hangfelvételt készített.

A gyilkosság kapcsán folyó nyomozás mellett az ügyészség vádat emelt a kettős gyilkosság egyik vádlottjával, Deme Gáborral, illetve élettársával szemben, jelentős értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sikkasztás és magánokirat-hamisítás miatt is. Demét azzal vádolják, hogy a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatójaként, élettársával, az iskola gazdasági vezetőjével 2007-től másfél év alatt az intézmény pénztárából 6,5 millió forintot lopott el.

A Népszava értesülése szerint ismeretlen lábnyomot találtak a tragédia helyszínén. Mint írják, egy ötödik, sem a két áldozathoz, sem a két gyanúsítotthoz nem köthető lábnyomot is azonosítottak igazságügyi szakértők a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola első emeleti irodájában - értesült a Népszava az egyik gyanúsított ügyvédjétől.

Ruttner György, Deme László védője a lapnak elmondta: egy ötödik, sem a két áldozathoz, sem a két gyanúsítotthoz nem köthető lábnyomot is azonosítottak igazságügyi szakértők a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola első emeleti irodájában, a kettős gyilkosság elkövetésének helyszínén. A lábnyom az áldozatok vérétől "szennyezett", és a szakértők szerint Kun Tamás, a gyilkosságok elkövetésével gyanúsított gondnok nyoma előtt került oda.

A lap információi szerint  már elkészült a vádirat az ügyben, de még "felső helyről" jóváhagyásra vár, ezért nem hozzák nyilvánosságra. Tavaly január 7-én gyilkolták meg az iskolában az intézmény vezetőjét és helyettesét, akinek a zsebébe rejtett magnó rögzítette is a tragédiát. Az intézményvezető aznap estére megbeszélésre hívta Deme Gábor gazdasági igazgatót és az iskola pedellusát, Kun Tamást, akiket aznap függesztettek fel állásukból. Takács régóta feljelentést tervezett Deme ellen az iskolában történt sikkasztások miatt. (Ezekben az ügyekben külön nyomozás indult.) A rendőrség szerint "minden kétséget kizáróan" bizonyított, hogy a két áldozatot a Demével együtt érkező Kun lőtte le. Demét bűnsegédlettel gyanúsítják. Mindkét gyanúsított azóta előzetes letartóztatásban van.

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr92423437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.