CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől volt rendkívüli a csepeli önkormányzat november 4.-ei tanácskozása?

2010. november 07. 14:01 - Anzágo

 

 A kapkodás és a félrevezetés mértékétől.

 

Azért szólunk előre, mert nem érdemes találgatni a választ a címben feltett kérdésre. Aki elolvassa a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat honlapján, a csepel.hu-n a november 4.-ei képviselő-testületi ülés napirendjét és összefoglalóját, azonnal láthatja, semmi sem indokolta, hogy rendkívüli értekezletet hívjon össze Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármester. A rendkívüli meghatározás csak arra volt jó,hogy a tanácskozás során az ellenzékben lévő MSZP és a többi párt még interpellációs kérdést se tehessen fel a Fidesz-KDNP-s városvezetőknek. A félrevezető manőver valóban rendkívüli, a véleménynyilvánítás és a demokrácia rendkívüli megsértése.
 
A kapkodás szintén rendkívüli volt. Akit október 12-én a régi vezetők közül elfelejtettek vagy nem tudtak leváltani,
azt most váltották le. (Nem bírták ki a fideszes városatyák november 25-ig, a „rendes” ülésig sem.) Kizárólag csak az október 12.-ei kapkodás miatt kellett módosítni több határozatot. A kapkodás eredményét 4 oldalas előterjesztésben taglalta Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) alpolgármester. Kérdezetnénk, mitől volt olyan sürgős megfosztani a csepeli fiatal házasokat a lakásépítési és -vásárlási támogatás önkormányzati lehetőségétől vagy miért kellett olyan gyorsan, értelmetlenül hátat fordítni a Csepeli Gyáriparosok és Munkaadók Egyesületének? Kérdezhetnénk, de kimondatlanul is világos a fideszes válasz: csak azért mert megtehetjük, és hogy megmutassuk!
Megmutatták.
És bemutatták. Bemutatták elképzelésüket az általuk megszüntetett Csepel újság utódjáról, az új önkormányzati lapról, a Csepeli Hírmondóról.
 
A mutogatósok az önkormányzati lakásra várókról sem feledkeztek meg. Nekik is megmutatták, mire képesek. A nemzeti gyásznapon, november 4-én vadregényes címmel: Javaslat az „önkormányzati tulajdonú üres lakások felújítására lakásépítési céltartalék terhére” című 301/2010.(V.18.)Kt. számú határozat visszavonásra nyújtottak be előterjesztést. Több előterjesztést a fideszesek írásban egyáltalán nem indokoltak. A lakásra várókhoz azért volt egy-két szavuk. A felújítások felfüggesztését többek között az alábbi világos, veretes mondatokkal indokolta november 4-én a november 4-én gyártott, így aztán igen alaposan, körültekintően előkészített előterjesztésében Németh Szilárd polgármester:
 
Tisztelt Képviselő-testület!
A Képviselő-testület 2010. május hónapban döntött arról, hogy – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – fedezetet biztosít az Önkormányzat tulajdonában lévő, szociális bérlakás pályázat vagy minőségi csere alapján bérbeadásra váró 12 darab szociális bérlakás felújítására. 301/2010.(V.18)Kt. számú határozatában a Képviselő-testület 17.000.000,- Ft összeget biztosított erre a célra a Lakásépítési céltartalék terhére.
Tekintettel arra, hogy az Önkormányzat kialakítás alatt álló lakásgazdálkodási koncepciója a szociális bérletbe adandó lakóingatlanok műszaki állaga vonatkozásában a korábbiaktól számottevően eltérő hangsúlyokat kíván érvényesíteni, a tárgyi lakásfelújításokat nem indokolt a korábban meghatározott formában és műszaki paraméterek mellett elvégezni. Ezen oknál fogva a tárgyi felújítási tevékenységet az Önkormányzat nem kívánja a korábban tervezett módon megvalósítani.
Mindezekre tekintettel a felújítási tevékenységre meghatározott összeg további fenntartása okafogyott, ezért az összeg elkülönítéséről szóló 301/2010.(V.18)Kt. számú képviselő-testületi határozat visszavonása szükséges.
Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy döntsön a fent hivatkozott határozat visszavonásáról.”
 
Mi pedig kérjük tisztelt olvasóinkat: a fenti indoklás helyes megfejtését a csepeli lakásra várókhoz szíveskedjenek eljuttatni.
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr712430404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontakt 2010.11.08. 11:19:30

A körültekintés és a szakértelem mindig is hiányzott a csepeli Fidesz megnyilvánulásaiból. Kiábrándító, hogy Németh Szilárd ideiglenes polgármestert engedi a stábja beszélni, megnyilvánulni. Nem is az a baj igazán, hogy Németh Szilárd nem ért ahhoz, amiről beszél, hanem az a baj, hogy a díszes társaságban SENKI! nincs, aki hozzáértésével segíteni tudna. Németh Szilárd bejárást tartott az Ady lakótelepen, majd mint hiányosságot vetette fel, hogy eltérő az épületek felújítási iteme. (fűtés, homlokzat nyílászárók) Fogalma nincs arról, hogy a tulajdonosok döntenek a pénzük mennyiségének, vagy hiányának tudatában, hogy mindhárom műveletet bevállalják, vagy csak valamelyiket a háromból.
Az is messzire mutat, hogy Németh Szilárd 12 db szociális lakás felújításáról beszél. Mert fogalma nincs arról, hogy nincs olyan, hogy "szociális bérlakás". Csepelen jellemzően panell lakásokról beszélünk, ami többségében a helyi rendelet szerinti szociális bérletidíj került megállapításra. Csak a bérleti díj az amitől egy lakás szociális bérlakás, vagy piaci alapú, netán költségelvű.
Érdemes kiemelni még, hogy a jelenlegi fideszes városvezetésnek csupán "kialakítás alatt álló lakásgazdálkodási koncepciója" van. Most kezdik kialakítani? Jogos a kérdés, hogy ellenzékben mi volt az alternatíva, amit kialakítottak, hogy az hatalomra kerülésük esetén megvalósítsák? Ide tartozik a csepeliek tájékoztatási koncepciója, a fiatalok első lakáshoz jutási koncepciója, és egy sor más dolog, amit nem a választás után kell elkezdeni kialakítani, hanem annak már a választási programban kellett volna szerepelnie, és győzelem esetén azt végrehajtani.
A csepeli lakásraváróknak csak egyetlen "megfejtést" mondhatok: Németh Szilárd ideiglenes polgármester sajnos nem ért ehhez, tessenek megvárni, amíg megtanulja a leckét! Mindenki legyen türelmes, mert Németh Szilárd elfoglalt ember, nem csak polgármester, hanem OGY képviselő, Fővárosi képviselő, és kultúrális tanácsnok, így nem ér rá a csepeliekkel foglalkozni. Ilyen az, amikor Csepel vezetése csupán másodállás!

veritas68 2010.11.08. 11:27:40

Nem túl lelkesítő, amiről Kontakt ír,de sok mindenre magyarázatot ad. Ami talán biztató lehet: ha NSZ képes lesz a gyűlöletkeltés mellett, után (?) érdemi dolgokkal is foglalkozni, akkor esetleg ötről a hatra jutahat a kerület.
süti beállítások módosítása