CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sunyi, arcátlan módszereket használ Borbély Lénárd csepeli alpolgármester

2010. november 10. 16:39 - Szerkesztő73

Lebukott Csepel fideszes alpolgármestere, aki egyúttal országgyűlési képviselő is.
 
Alig néhány napja írtuk meg: Borbély Lénárd ellen eljárást indított a XX., XXI. és XXIII kerületi bíróság, de az alpolgármester képviselői mentelmi joga mögé bújva menekül az igazságszolgáltatás elől. Egyelőre sikerrel.
 
 Ettől felbátorodva újabb arcátlan akcióba kezdett Borbély Lénárd. Képviselői mandátumával visszaélve Sunyi, méltatlan módszereket használ egyik politikai ellenfelével, Borka-Szász Tamással, a csepeli önkormányzat MSZP frakciójának vezetőjével szemben. Vizslat, vallat, zaklat, nyomoz, adatokat gyűjt a szocialista frakcióvezetőről az alpolgármester. Az esetet a csepelinfoplusz.hu tárta a nyilvánosság elé, teljes egészében ismertetve azt az interpellációt, amit Borka-Szász tamás nyújtott be Borbély Lénárdhoz. Az interpelláció részletesen ismerteti Borbély Lénárd sunyi akcióját, és a nyomában felmerülő kérdéseket, ezért azt szó szerint közöljük:
 
"Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata
Borbély Lénárd alpolgármester részére
 
Tisztelt Alpolgármester Úr!
 
A képviselői vagyonnyilatkozatomban évek óta szerepel, hogy résztulajdonosa és egyben ügyvezetője vagyok a Galeton Vezetési Tanácsadó Kft.-nek. A cég tevékenységéről, adatairól, referenciáiról bárki nyilvánosan tájékozódhat a www.galeton.hu honlapon.
Érdekességképp megjegyzem, hogy a cégnek megalakulása óta soha semmilyen közvetlen vagy közvetett megbízása nem volt a csepeli önkormányzattól, beleértve annak intézményeit és az önkormányzati tulajdonú cégeket is.
 
A mai napon a Galeton Kft. több ügyfelétől érkezett hozzám olyan jelzés, hogy Ön országgyűlési képviselői minőségében – nyilvánvaló adatgyűjtési céllal – levélben kereste meg őket.

Bár a levél pontos tartalma előttem nem ismert, állítólag Ön behatóan érdeklődött a Galeton Kft. és az ügyfelek szerződéses viszonyairól, beleértve a hatályos szerződések adatait is.
 
Mivel az Ön részéről a Galeton Kft. vezetője vagy tulajdonosai felé semmilyen (sem telefonos, sem írásos) megkeresés a mai napig nem érkezett, sajnálatos módon jelen pillanatban a Galeton Kft. ügyfeleinek esetleges kérdéseire sem tudok felvilágosítással szolgálni ebben az ügyben.
 
Az SZMSZ 27.§-a alapján interpellációval fordulok Önhöz, melyben foglalt kérdésekre írásban kérem a választ, és azt a következő Képviselő-testületi ülésen javaslom megtárgyalni.
 
Kérdéseim a következők:
 
1) Mi volt az Ön által kezdeményezett nyomozás apropója és kiváltó oka?
2) Mi a célja magával az adatgyűjtéssel, és a milyen tervei vannak a megkapott adatokkal?
3) A Galeton Kft. mely (jelenlegi vagy volt) ügyfeleit kereste meg adatkérési céllal?
4) Mi volt az Ön által megkeresett szervezetek esetében az Ön által bekért adatok (a feltett kérdések) pontos tartalma? Mivel indokolta a megkeresettek felé az adatkérés célját?
5) Milyen nyomást kívánt gyakorolni, milyen „üzenetet” kívánt kifejezni a cég ügyfelei felé az országgyűlési képviselőként aláírt körlevéllel?
6) Kíván-e Ön Papcsák Ferenc (mindenki szerencséjére már csak volt kormánybiztos) legjobb csepeli tanítványa lenni?
7) Mi akadályozta meg Önt abban, hogy az igényelt információk ügyében a legilletékesebbet – a cég ügyvezetőjét és többségi tulajdonosát (azaz engem, mint képviselőtársát!) – megkeressen, és kérdéseire (egy kézből!) válaszokat kérjen?
8 ) Mi szükség volt erre a méltatlan, sunyi és hátulról kerülő módszerre?
9) Igaz-e, hogy Ön a cég ügyfeleinél az önkormányzat által biztosított, képviselői e-mail címemről történt levelezésekről érdeklődött? Ha ez igaz, honnan származik Önnek bármilyen információja arról, hogy az önkormányzati e-mail címemről ezen ügyfelek felé akár egyetlen e-mail is kiküldésre került?
10) A csepeli Képviselőtestület (vagy a csepeli közélet) más tagjainak cégei, levelezései és egyéb érdekeltségei ügyében is kezdeményezett Ön adatgyűjtést (vagy utasított bárkit hasonló tevékenyégre)?
Vagy csak kizárólag személyem és az általam vezetett (vagy tulajdonolt) cégek érdemelték ki kitüntetett figyelmét?
11) Végezetül a kerület helyzete állítólag „siralmas”, a tisztségviselők a Polgármesteri Hivatalban egy „gőzölgő fekáliakupac tetején ülnek” (copyright by Németh Szilárd úr), állítólag temérdek a tennivaló, és emellett Önnek parlamenti és önkormányzati képviselőként is helyt kell állnia.
Ön hogyan tud ezek mellett időt szakítani mindenféle adatgyűjtésre és képviselők cégei utáni nyomozgatásra? Ennyire nincs feladata, ennyire nem tudja kitölteni a munkaidejét, alpolgármester úr?
 
Várom Alpolgármester Úr megtisztelő válaszait a fenti kérdések mindegyikére!
 
Budapest, 2010. november 8.
                                                                               Tisztelettel,
                                                                                         Borka-Szász Tamás
                                                                        önkormányzati képviselő   "

  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr382438829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavoglia 2010.11.11. 17:11:24

Mi célja volt az álláshalmozónak? Érthetetlen, mert már nem ellenfél a szocialisták frakciója.

Fecske21 2010.11.12. 15:28:47

A baloldal teljes megsemmisítése, mi más.
süti beállítások módosítása