CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazugságon kaptuk a Handa Bandát

2010. november 11. 13:50 - Szerkesztő73

 „Ez a bizottság így nem működhet”

A csepel.info című fideszes szócsőt az egyik kommentezőjük elnevezte Handa Bandának. A Csepel újság hasábjain ezt a találó nevet – a névadó utólagos engedelmével – használni fogjuk, ha a csepel.infóról van szó. Annál is inkább, mert, azt a tudósítást, amelyet a helyi fideszes szócső közölt egy csepeli ad-hoc bizottság november 10.-ei üléséről, csak handabandázásnak lehet nevezni.

„Nem ment el a csepeli lakásbotrányt vizsgáló bizottság november 10-i ülésére Szenteczky János és Tóth Mihály. A Csevak Zrt. korábbi vezetője és a leköszönt polgármester alkotmányos jogaikat féltik.”- írja a Handa Banda. Szenteczky János és Tóth Mihály azonban az ülés előtt az álláspontját világosan kifejtette a bizottság elnökéhez küldött levelében. Ebben többek között leírták: „megállapítható, hogy önmagában a bizottság elnevezése pejoratív, számunkra megalázó, hisz a választások idején ezt a kifejezést, mint ’csepeli lakásbotrány’ kizárólag politikai célból használták…Az, hogy ezen bizottság, ilyen címmel alakult meg ez önmagában sértő, és alkotmányellenes.”

Miként a Handa Banda tudósításából látható, egyetlen új elemet sem lehetett megismerni az ad-hoc bizottság legutóbbi ülésén. A szerzőket ez egy pillanatig sem gátolta abban, hogy kísérletet tegyenek olvasóik átverésére. Ezt írták a két korábbi vezető megállapításairól: „Ugyanakkor tény, hogy dr. Szeles Gábor jegyző  - aki  a törvényes működésért felelős – már a bizottság megalakításáról szóló határozati javaslat beterjesztésekor kizárta ezeket a kifogásokat, és hangsúlyozta, hogy a bizottság neve és működése egyaránt megfelel a törvényeknek és az alkotmányosságnak”

Ne hagyja magát átverni! – idézhetnénk a TV Ügyvédjének szlogenjét. Nem hagytuk. A jegyző 2010. szeptember 18-án egészen mást mondott a képviselő-testület ülésén. A jegyzőkönyvből idézünk, amelyik a fideszes vezetésű csepeli önkormányzat honlapján (még) itt megtalálható.
 
A jegyző ezt mondta, idézzük: „A másik felvetésre - egyetért-e azzal, hogy a bizottság a szakértő úr által megfogalmazott célokkal, amiket az előterjesztésből kiolvas, ha így működne a bizottság, akkor ez a törvénysértés megvalósulna? - válasza valóban. Az ad-hoc bizottság nem léphet túl a hatáskörén. Az egy javaslattevő szerv, aki megfogalmazhat javaslatot, konkrétumokat nem állapíthat meg….Természetesen amennyiben egy olyan bizottságot állítana fel a képviselő-testület, ahol konkrétan határozna meg vizsgálati módszereket, abban az esetben a jegyzőnek kötelessége jelezni, hogy ez a bizottság így nem működhet…”Megalapozott-e egy feljelentés, vagy nem megalapozott a feljelentés, azt nem a jegyző dönti el, hanem az, akit érint ez az előterjesztés. Ha úgy érzi, hogy őt ez sérti, akkor neki jogai vannak, amivel élhet.”
 
A tények tehát gyönyörűen leleplezik a Handa Bandát. Mondhatnánk, itt a vége, de nem mondjuk, mert tudjuk: sok folytatása lesz még ennek a történetnek.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr462441588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesztic 2010.11.12. 11:45:38

Bele fog őrülni mutyibányai Németh Szilárd ebbe a hajszába. Már a rendőrséget és az ügyészséget is feljelentette a Fidesz-sajtóban. Hogy érezheti magát a bőrében egy ilyen nótórius feljelentő? A környezete nem szól neki időnként, hogy a mutyibányászat, a parlamenti parádézás és a cirkusz helyett Csepel üzemeltetésével kellene foglalkozni? Már a HÉV is döglődik, a buszokat megrövidítik, a járatokat ritkítják mutyiban. A drámai eredményt viszont mindenki láthatja!
süti beállítások módosítása