CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Félelem és gyűlölködés miatt romokban a csepeli tájékoztatás

2010. november 15. 12:24 - Szerkesztő73

 Csepel jelenlegi, fideszes vezetői hatalomra jutásuk óta félnek a helyi nyilvánosságtól. Tény: a Csepel újságot megszüntetése, 2010. október 15. óta semmivel sem tudták pótolni.

Egy hónappal ezelőtt, október 15-én jelent meg a Csepel újság (a CSÚ) utolsó száma. Csepel közéleti HETILAPJÁT  Csepel önkormányzatának fideszes vezetése szüntette meg hatalomra kerülése után azonnal. Ez volt az első, legsürgősebb intézkedésük: lenullázták a XXI. kerületi tájékoztatást.
Az önkormányzati honlapon a helyi eseményeknek csupán a töredékéről, az önkormányzati vezetőinek munkájáról, intézkedéseiről egyáltalán nem kaphat hírt a csepeliek többsége. A Csepp TV műsorát sokan éppen azért nem nézhetik, mert a Csepel újság hiányában nem szereznek tudomást a Csepp TV műsoráról, közéleti tudósításairól. A kör bezárult, csak a tájékoztatás űrje, a csepeli tájékozódás ellehetetlenítése maradt.
 
A lépést hazugságok övezték és hazugságok követték. A Fidesz vezetői azt mondták, írták az olvasóknak, hogy ideiglenesen szüntetik meg a lapot, és a pénzt más, sokkal fontosabb dolgokra fordítják. A valódi indok azonban a primér gyűlölet volt, amit a lap iránt éreztek. A döntés ennek megfelelően végleges megszüntetésről és nem szüneteltetésről szólt. Becsapták, átverték a csepelieket. Nem először, de nem is utoljára. Néhány héttel később ugyanis kiderült, hogy mégis van pénz, és megígérték, hogy december 15-ig útjára indítják saját kreálmányukat, a Csepeli Hírmondót. Az igazság azonban egyelőre az, hogy a Hírmondónak hírmondója sincs, ugyanis a HAVILAPOT még be sem jegyezték a hivatalos szerveknél. Hírmondó és CSÚ tehát nincs, csak kérdések és tények vannak. Mint megtudtuk, a Csepel újságot közbeszerzési pályázat alapján jelentetik meg 2007. januárja óta. A szerződés 2010. december 31-ig érvényes. A nyomdának és a terjesztőnek át kellett utalni a milliókat akár megjelenik a CSÚ, akár nem; a lap munkatársainak jogos járandóságát ki kellett fizetni, hiszen azt ma (még) bármelyik bíróság megítéli, tehát itt semmilyen megtakarításról nem lehet szó. A kérdések: ki fog elszámolni a pénzkidobással, és kinek jó ez, továbbá mi az értelme az egésznek?
 
A tények: Csepelen nincs tisztességes, az igényeknek megfelelő tájékoztatás. Óriási visszalépés ez a korábbi, húsz éves gyakorlathoz képest. Meggyőződésünk: Csepel jelenlegi, fideszes vezetői hatalomra jutásuk óta félnek a helyi nyilvánosságtól. Tény: a Csepel újságot megszüntetése, 2010. október 15. óta semmivel sem tudták pótolni. Az olvasók keresik, hiányolják a CSÚ-t, a Fidesz értelmetlen, pénzkidobást okozó döntését elutasítják.
 
A Csepel újságot természetesen nem lehet elpusztítani. Az interneten most is olvashatják nem csak a korábbi lapszámokat, hanem legújabb írásainkat is. 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr952449886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lavoglia 2010.11.15. 23:01:14

"...írásainkat is" - kik írjátok, felfeditek magatokat?

A CSÚ cikkszerzői névvel, arccal rendelkeztek. Vásárra vitték a bőrüket, akkor sem bújtak álarc mögé, amikor már minden fideszes rajtuk élcelődött, vagy amikor saját maguknak kellett beverni a koporsószegeket...

Nem mérhetitek magatokat hozzájuk addig, amíg névtelenségbe burkolóztok...

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2011.01.04. 23:04:30

@Lavoglia:
Szerintem ezt ne forszírozd , fideSS bérenc! Ugyanis a hűde bátor csep. info szerkesztői sem fedik fel magukat! Maj ha ők megteszik, akor várhatod el innen is.. Addig meg gondolkodj elvbarátaid tetetin, te kis ...!

Online Közbeszerzések · http://www.kozbeszerzes-online.hu 2011.04.14. 10:16:44

Nagyon jó, érdekes cikk. Ezúton ajánlanék egy, a témába vágó honlapot, amelyhez akárki bizalommal fordulhat.
www.kozbeszerzes-online.hu
Online közbeszerzési értesítő - Tender Monitoring Kft. Szakszerű közbeszerzés figyelési szolgáltatások. Erőfeszítés nélküli keresés. Napi e-mail értesítések a közbeszerzésekkel, a kiválasztott témakörből
süti beállítások módosítása