CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szerepek, tévesztők, szereptévesztők

2010. december 12. 13:34 - Anzágo

 "Ami ma a kerületi politikában tapasztalható, senkinek nem jó... Összességében az a legnagyobb baj, hogy a demokratikus működés stabilitása bicsaklik meg Csepelen azzal, hogy a politikai élet szereplői nem képesek ellátni azokat a feladataikat, amelyek az üzemszerű működésből rájuk hárulnak. Ezért van olyan érzése a megfigyelőnek, hogy itt szereptévesztésben vannak a résztvevők." 

Ezeket a gondolatokat emeltük ki Horváth Gyula Ébresztő! című írásából, amelyet Csepel korábbi alpolgármestere a saját blogján tett közzé. Figyelemre méltó, egyetértésre és vitára késztető gondolatok. Továbbadjuk.  Íme:

Ébresztő!

Újabb botrányos műsor borzolja a kedélyeket a Csepeli MSZP háza táján! 
Nekem már nem csak visszataszító, hanem unalmas is ez a műsor (inkább mű balhé). Azt hiszem a mostani helyzet senkinek nem jó, de minden baloldalinak káros ebben a kerületben. Az egyébként is szárnyaszegett csepeli szocialistáknak a maradék bátorsága és ereje is elmegy mindenféle munkától ebben a környezetben. A pártnak nincs stratégiája, csak kapaszkodók nélkül kétségbeesetten kapkod össze vissza. Az események sodra elmosta, magával ragadta őket. Stabil alap nélkül ki-ki a maga emberi tartását mentegetve igyekszik teljesíteni feladatát a frakcióban. Sajnos az események, támadások következtében, a csapat állandóan védekezésre szorul, nem képes ütőképes programot kidolgozni és nem képes alternatívát mutatni a vezetés sokszor agresszív elemeket sem nélkülöző politikájával szemben. 

Pedig nagy szükség lenne arra, hogy valaki rámutasson, hogy amit ma a vezetés csinál Csepelen, az igen távol van attól, amit ígértek ,de azt sem közelíti meg, amit egy ekkora kerület reálisan elvárhatna. A felelőséggel munkálkodó ellenzéknek kötelessége rámutatni a kormányzók hibáira. Attól felelős az ellenzék, hogy nem minden cselekedetét bírálja az irányítóknak, hanem főleg azokat, amelyek megtétele, vagy elmulasztása károkat, hátrányokat okoznak a lakosságnak. De arra aztán nagyon határozottan és bátran! Ennek a feladatnak az ellátására elvi alapon kidolgozott stratégiára és nem apró taktikai megoldásokra lenne szükség. A mai csepeli baloldal a képviselőtestületben ezt a feladatot nem képes megoldani! Azért nem képes megfelelni a rá nehezedő feladatnak, mert a hátországa szétzilált. Politikai támasz, elvi megerősítés, stabil program és magabiztos vezetés nélkül bármennyire felkészültek és tapasztaltak is tagjai képtelenek a feladatoknak megfelelni. Ezt a folyamatot erősítik a tömegbázis elvesztése és a közömbösség megnyilvánulása is a Csepeli MSZP-ben és a kerületi közvéleményben. 

A 24. órában járunk ahhoz, hogy a helyzeten változtassunk! Ami ma a kerületi politikában tapasztalható, senkinek nem jó. Nem jó az érintetteknek. Nem jó a kormányzóknak sem (mert nincs meg az a felelős ellenzék, amelyik árgus szemekkel figyeli tevékenységüket és hibázás esetén, azonnal felemeli a szavát). És főleg nem jó a kerület lakosságának, mert nem tudja észrevételeit, érzéseit és akaratát a vezetés számára eljuttatni.

Összességében az a legnagyobb baj, hogy a demokratikus működés stabilitása bicsaklik meg Csepelen azzal, hogy a politikai élet szereplői nem képesek ellátni azokat a feladataikat, amelyek az üzemszerű működésből rájuk hárulnak. Ezért van olyan érzése a megfigyelőnek, hogy itt szereptévesztésben vannak a résztvevők. A kormányzók úgy viselkednek, mintha még mindig ellenzékiek lennének, az ellenzékiek, meg úgy, mintha még mindig kormányoznának. Jó lenne már felébredni! 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr862510734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása