CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vádirat Borbély Lénárd ellen

2011. március 07. 14:14 - Szerkesztő73

 A Fideszhez közel álló egyik internes hírportál, a gondola.hu többek között ezt írja:

„A Budapesti XX . XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság kérte az Országgyűlés állásfoglalását

Borbély Lénárd országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésének tárgyában.

Az ügyész által benyújtott vádirat szerint:
 
Borbély Lénárd önkormányzati képviselő a Csepel Önkormányzata 2008. február 21-i nyílt ülésén
Kál Károly önkormányzati képviselőnek a felszólalására a költségvetés tárgyalása során a következő tényállítást tette: Fölöslegesnek tartom, hogy az MSZP-SZDSZ vezetéshez szükség legyen Kál Károly részére havi illetve éves szinten 36 millió forint kifizetésére az igen szavazatok miatt!

 A Mentelmi bizottság 2011. március 1-i ülésén a mentelmi jog fenntartása mellett érvelő képviselők szerint a rágalmazási ügyekben kialakított töretlen – országgyűlési ciklusokon átívelő – bizottsági gyakorlat támasztja alá álláspontjukat. Az ügy súlya és jellege miatt is indokolt a fenntartás, a vádat azért képviseli az ügyész, mivel a sérelmezett kijelentés egy önkormányzati képviselőre vonatkozott. A mentelmi jog felfüggesztése mellett érvelők szerint viszont a bizottság egy korábbi szintén ügyészi vádirat alapján indult rágalmazási ügyben a mentelmi jog felfüggesztését éppen ezért, tehát a közvádas jellege miatt javasolta, így e precedens értékű döntés szerint kell eljárni a jelen ügyben is. A vitát követő határozathozatal során (4 igen és 4 nem) szavazategyenlőség alakult ki.” A döntés az országgyűlés plenáris ülésére vár. Az ismert 2/3-os erőviszony miatt a döntés nem lehet kétséges, vagyis Borbély Lénárd a felelősségre vonás elől ismét a mentelmi jog mögé bújhat. Gyáván bújócskázhat Borbély Lénárd még akkor is, ha egy három évvel ezelőtti ügyben nyújtotta be ellene a vádiratot az ügyészség. Három éve Borbély Lénárd önkormányzati képviselő még a közelében sem volt a parlamenti mandátumnak, és a mentelmi jognak. Ezeket tavaly tavasszal kapta meg. A vádirat azonban évekig ott lebeg majd felette. A bíró kérdéseire egyszer majd felelnie kell Borbély Lénárdnak, a vádirat címzettjének.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr692718335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2011.03.08. 08:21:14

És mi van a korábban indított ügyekkel? Ott leállt a történet? Borbély bármit megtehet?
süti beállítások módosítása