CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Óriási pofon a Fidesz-kormánynak Európától a médiatörvény miatt

2011. március 10. 16:58 - Anzágo

 Az Európai Parlament (EP) a magyar médiatörvényt kifogásoló határozatot szavazott meg csütörtökön Strasbourgban. A szocialista, liberális, zöldpárti és a radikális baloldali frakció közös indítványát 316 igen, 264 nem, illetve 33 tartózkodás mellett fogadták el. A néppárt visszavonta a maga javaslatát az Orbán-kormány melletti kiállásról.

Az Európai Parlament határozata felszólítja a magyar kormányt a sajtószabadság helyreállítására és a médiatörvény visszavonására. Az állásfoglalás bírálja az Európai Bizottságot is, felkérve a testületet arra, hogy európai szintű kerettörvényt készítsen a médiapluralizmusról és a média szabályozásáról ügyében. Az állásfoglalás szerint a médiatörvény legproblematikusabb eleme az, hogy megszűnik a közszolgálati média politikai és pénzügyi függetlensége, és hogy a törvény kulcsfontosságú kifejezéseket hagy meghatározatlanul, így az újságírók nem tudhatják, hogy mikor szegik meg a törvényt.

Kattintás után: 

Magyar pártok, politikusok reagálása, hazai és külföldi visszhang

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr12728374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása