CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az új alkotmány nem a haza, hanem egy párt alkotmánya

2011. április 19. 12:09 - Anzágo

A mai nap Magyarország, közös hazánk szétszakításának napja. A ma elfogadott új alkotmány nem a haza, hanem egy párt alkotmánya. A magyar Országgyűlés Fideszes-KDNP-s képviselők szavazataival elfogadta a Fidesz alkotmányát. Így kormányozni, így alkotmányozni, így jövőt építeni nem lehet. Kormányozni, alkotmányt elfogadni, jövőt építeni csak közösen, minden magyar állampolgár képviseletében lehet - mondta Mesterházy Attila Angyalföldön, a Helia Hotel mögötti parkban, ahol az országgyűlés MSZP-frakciója elhelyezte a Magyar Köztársaság Kövét. Az MSZP elnöke így folytatta: Ha alkotmányról van szó, akkor nincs két Magyarország. Nincs jobb és baloldali Magyarország, csak egy, közös és demokratikus Magyarország van. Ha újra bizalmat kapunk választóinktól, vissza fogjuk állítani Magyarország egységét. Vissza fogjuk állítani a demokrácia, a jog és a bizalom Magyarországát. Erre immár nem alkalmas sem a régi, sem az új alkotmány. Magyarországnak olyan alaptörvényre van szüksége, melyet minden állampolgár elfogad.

Meg fogjuk változtatni mindazt, ami

szükséges ahhoz, hogy újra demokratikus, a közös jövőt építő alkotmánya legyen hazánknak. A rendszerváltás óta eltelt évtizedekben kiéleződtek a társadalmi különbségek. Nem sikerült beteljesíteni a Nyugat-Európához való felzárkózás ezeréves álmát. Sokak számára a politika úri huncutság lett, és az igazságos, szolidáris Magyarország csak szép terv maradt. Elveszett a bizalom, hogy jobb lehet, és elveszett a remény arra, hogy befolyásolhassuk saját sorsunkat.

 

Az elégedetlenség, a beletörődés és a hiú remények talaján bontakozik ki a FIDESZ alkotmányos puccsa. De tudjuk, hogy nem a demokrácia felelős a hibákért, nem a szabadság a felelős a nyomorért, és nem a jogállam felelős a jogtalanságokért. A szabadság lehetőség, a demokrácia és a jogállamiság pedig a felemelkedés feltétele. Ma Magyarországon egyszerre van jelen a parttalan nyomor és a modern európai gondolkodás. Az ország egyes térségeiben emberek, családok éheznek. Nincs munkalehetőség, nincs közbiztonság, nincs biztos jövő. Sokan féltik megszerzett értékeiket és rettegnek a munkanélküliségtől, a lecsúszástól.

 

De itt vannak azok is, akik értik az új világot, akik számára Európa valódi otthon, akik modern, felelős és fenntartható Magyarországot akarnak teremteni.

Egymás rovására nem lehet tartós előnyt szerezni. Egy Magyarország van! Együtt kell képviselnünk a szociális biztonságot és a modernizációt, az igazságosságot és a versenyt, a fenntarthatóságot és a növekedést.

 

Az érdekek összehangolása pedig csak demokratikus viszonyok között eredményezhet valódi közmegegyezést. Közmegegyezés pedig csak valódi párbeszéddel és összefogással érthető el. Alig egy évvel választások után egyre többen látják, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Egyre többen ítélik meg úgy, hogy nekik és családjuknak napról napra nehezebb. Egyre többen érzik úgy, hogy tenniük kell azért, hogy véget vessünk a reménytelenség rendszerének.

 

Kedves Barátaim!

 

Az ország szétesőben. Igazságtalan és káros adórendszer, rossz gazdaságpolitika, a közbiztonság megteremtésére képtelen politika újra a reménytelenség szélére sodorja az ország valamennyi polgárát. Az igazságtalanságnak, a veszélyérzetnek és a reménytelenségnek pedig nincs pártállása. Jobb és baloldali szavazók egyformán látják a leszakadás, és a kudarc kormánypolitikáját. Az utcák a demokraták tüntetéseitől hangosak. Magyarország megmozdult és nem fogja engedni, hogy Orbán Viktor hűbérbirtokává tegye hazánkat.

 

Honfitársaim!

Ma itt kőbe véssük a Magyar Köztáraságot. Nem temetni jöttünk, hanem hitet tenni a demokratikus jogállam, a szabadság, a haladás és az igazságosság mellett. A kőbe vésett Köztársaságot nem pusztítja el sem a hatalom, sem az idő. Én nem szeretném, ha ez a kő emlékmű lenne.

Azt szeretném, ha ez a kő az újrakezdés szimbóluma lenne minden demokrata számára. Emlékeztetne minket arra, hogy mi a felelősségünk és mi a feladatunk: Meg kell fékeznünk az orbáni ámokfutást.

 

Meg kell akadályoznunk azt, hogy Magyarország a kizsákmányolás, az igazságtalan teherviselés hazája legyen. Meg kell akadályoznunk, hogy megfosszanak minket állampolgári létünktől és alattvalóvá tegyenek. Ez a kő a reményt jelenti számunkra. Azt jelenti, hogy nem hiszünk az ígéretekben, a megváltókban és a csodában. Azt jelenti, hogy saját erőnkben és meggyőződésünk erejében bízunk. Azt jelenti, hogy saját kezünkbe akarjuk venni sorsunk irányítását és együtt meg fogunk küzdeni azokkal, akik meg akarnak fosztani minket ennek lehetőségétől.

 

Ez a kő figyelmeztetés. Figyelmeztet arra, hogy a demokrácia sérülékeny. Erejét nem a törvények, hanem az elkötelezett demokraták adják. Azok, akik újra és újra készek megvédeni, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg az, hogy egy arrogáns kisebbség megfosszon minket szabadságunktól.

Ez a kő az összefogás szimbóluma. Azt jelenti, hogy félretesszük ideológiai különbségeinket és szövetségre lépnek mindazok, akik számára a szabadság és a demokrácia szent és sérthetetlen. Ez a kő a változás szimbóluma. Azt jelenti, hogy tudjuk mit csináltunk rosszul, és mit kell tennünk azért, hogy az orbáni rendszer romjain új sikeres, igazságos és szolidáris Magyar Köztársaságot építhessünk. Közös erővel, hittel és meggyőződéssel létrehozzuk a demokratikus többséget, visszaállítjuk a Köztársaságot és megteremtjük mindannyiunk valóban közös hazáját.

 

Éljen a Magyar Köztársaság, Éljen a haza!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr112839280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása