CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: megkezdődött a bírósági tárgyalás. Ismertették a vádiratot. Kun Tamás nem tett vallomást, Deme Gábor tagadja bűnösségét a gyilkosságban, de elismeri a sikkasztásban

2011. május 03. 13:11 - Szerkesztő73

   A legfrissebb hírek a Fővárosi Bíróságon folyó büntető perről KATTINTÁS UTÁN ITT OLVASHATÓK                                                                 

Az első hír a tárgyalásról: MTI - 2011. 05. 03. 11 óra 28 perc: Az emberölés elkövetésével vádolt biztonsági őr, Kun Tamás elsőrendű vádlott nem tett vallomást a csepeli kettős gyilkosság kedden megkezdődött büntetőperében a Fővárosi Bíróságon. Az 54 éves férfi a nyomozás során korábban sem tett részletes vallomást, csupán előzetes letartóztatásának meghosszabbításakor beszélt a bírónak arról, hogy egy csuklyás férfi követte el a gyilkosságokat, ő ártatlan. A keddi tárgyaláson az elsőrendű vádlott annyit mondott, hogy terrorizálják, és így nem tud vallomást tenni.

A tárgyalás a bűnsegédként megvádolt Deme Gábor meghallgatásával folytatódik, ő szintén tagadja bűnösségét.

Az origo.hu hírportál HELYSZÍNI FOTÓI A TÁGYALÓTEREMBŐL

Deme ügyvédje, dr. Ruttner György a vádirat-ismertetés után
a bírósági gyakorlatban szokatlan módon több mint félórás észrevételt tett a vádra, amely szerinte teljesen megalapozatlan, ügyfele bűnösségére az ölési cselekményben semmi bizonyíték nincs, mi több, nemcsak hogy nincs köze a gyilkossághoz, hanem hajszál híján ő lett a harmadik áldozat.
 
Az ügyészség szerint 2009. január 7-én este a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában egy elszámolási vita miatt lőtte le Kun Tamás, az iskola pedellusa Takács Józsefet, az iskola vezetőjét és Papp Lászlót, az iskola egyik dolgozóját. Az iskolavezető ugyanis rájött arra, hogy Deme korábban igazgatóként milliókat sikkasztott az iskolát működtető alapítványtól. A vád szerint gyilkosságot Kun és Deme együtt határozta el és tervezte meg.
 
A vádban szereplő, előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléséért a törvény szerint akár tényleges életfogytiglan is kiszabható.
 
Az ügyészség Demét és volt élettársát, aki az iskola gazdasági ügyeit intézte, sikkasztással is vádolja.
 
Forrás: Magyar Távirati Iroda 2010. május 2.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr302874332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása