CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bohócforradalom készül a fülkeforradalom ellen

2011. június 06. 21:31 - Szerkesztő73

A ,,Hivatásunk Védelmében” elnevezéssel megalakult sztrájkbizottság korábbi vezetői, Kónya Péter és Árok Kornél a június 6-i sajtótájékoztatón - magánszemélyként - bejelentették, hogy június 16-án, a ,,fülkeforradalommal" szembeni békés ,,bohócforradalmat hirdetnek.

A volt vezetők úgy vélik, az Orbán-kormány egyéves ténykedése alatt a demokrácia, az emberek alkotmányos és szerzett jogai, valamint a magántulajdon súlyosan sérült.

"A kormány eltökélt szándéka, hogy a legelesettebbeket és a legrászorultabbakat (rokkantak, árvák, özvegyek, nyugdíjasok, munkanélküliek) is a mélyszegénységbe taszítsa, miközben a saját gazdasági és politikai elitjéhez tartozókat adókedvezménnyel, jól fizető állással, célirányos állami támogatásokkal és beruházásokkal teszi még gazdagabbá" - olvasható a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) honlapján.

Árok Kornél és Kónya Péter szerint a kormány a munka-törvénykönyvének tervezett módosításával még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat, a fiataloknak nem perspektívát (lásd például, pedagógusok, orvosok), hanem a külföldre menekülés kényszerét nyújtja, a fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak kiszámítható életpálya helyett, halálpályát kínál.

"Mi fegyveres és rendvédelmi dolgozók az állam, az állampolgárok, a jogállamiság és az állampolgárok jogainak védelmére tettünk esküt, ezért felszólítunk minden Magyar Állampolgárt, civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet, hogy hazánk és alkotmányos jogaink védelme érdekében csatlakozzon a kezdeményezésünkhöz" - olvasható a június 16-án tartandó "bohócforradalomra" való felhívás.

"Jöjjön el mindenki, bohócnak maszkírozva, aki a nemrég elfogadott törvénymódosítás alapján, bizalomvesztés miatt visszavonná, visszamenőleges hatállyal, a FIDESZ-KDNP-re leadott szavazatait. Az Alkotmány utcában felállított szavazófülkékben a hatalom valódi birtokosa, a nép nevében, mondjuk ki együtt, hogy elég volt" - írják a rendvédelmi dolgozók.

Múlt héten pénteken Árok Kornél szerint Orbán Viktor miniszterelnök azzal utasította vissza a konzultációra való meghívásukat, hogy "ezt majd átadom a bohócügyi államtitkáromnak".

Forrás: HVG.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr972962895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása