CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ötven éves a Csepeli Strand!

2011. június 06. 22:14 - Szerkesztő73

A gyermekjegy 1961-ben két forint volt, a felnőttek négy forintot fizettek a belépőért

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és Csepel Önkormányzata megemlékezést és emléktábla-avatást tart június 7-én, kedden a Csepeli Strandfürdő megnyitásának 50. évfordulója alkalmából a Csepeli Strandfürdő területén. Ezen a napon a csepeli lakosok, a lakcímkártya felmutatása esetén, 50% kedvezménnyel látogathatják a strandfürdőt.
A strandfürdő jelenlegi helyén, a Hollandi útnál, a Kis-Duna Duna-parton már az 1930-as években dunai strand működött az egykori WM gyár, vagyis a Weiss Manfréd Művek üzemeltetésében. Az ötvenes évek végén, 1958-ban a Csepel Vas- és Fémművek munkásainak, alkalmazottainak kezdeményezésére a gyár új, korszerű fürdőt építtetett a régi helyett. Mélyfúrásokat végeztek a területen, melynek nyomán értékes összetételű ásványvíz tört fel. Erre a vízkészletre alapozva épült fel a strandfürdő, amit ötven évvel ezelőtt, 1961 június 7-én nyitottak meg a csepeli és a környékbeli lakosság előtt. A gyermekjegy 140 centiméteres magasságig két forint volt, a felnőttek négy forintot fizettek a belépőért.
 
A Csepeli Strand, a Soroksári Duna-ág partján, mintegy 7 hektárnyi üde zöld területen fekszik. Parkosított területe 41 935 m2. Befogadóképessége a vízfelület alapján mintegy 4500 fő, de a parkosított terület jóval több vendég kényelmes pihenését teszi lehetővé.
A strand területén jelenleg az alábbi medencék várják a fürdővendégeket:
• Termál gyógymedence 36-38 oC-os termálvízzel
• 50 m-es úszómedence 24-26 oC-os vízzel
• élménymedence 30-32 oC-os vízzel
• gyermekmedence 32-34 oC-os vízzel
A Budapest Gyógyfürdői Zrt. az úszó- és strandmedencét 2002-ben szűrő-forgató berendezéssel látta el. A strandmedence különféle komfortfokozó élményberendezésekkel és hárompályás csúszdával működik.
A strand gyógyvizének jellemzői: nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos és kloridos hévíz, amelynek fluoridion-tartalma is jelentős.
A strand környékén ingyenes parkolási lehetőség várja a vendégeket. A strand területén WIFI elérhetőség van.
 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr252963039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása