CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

KÉM-lelő, avagy ami itt megy, az már szín tiszta kémtelenség!

2011. július 07. 10:46 - Szerkesztő73

„Ebből már a hazai politikai elit csak rosszul jöhet ki.

Az emberek azt látják bizonyítottnak, hogy így vagy úgy, de a politikusok méltatlanok a bizalomra. Becsapják az embereket, közben meg sütögetik a maguk pecsenyéjét…Teljes bizalomvesztés és értékválság.

Mi fog történni, ha a kisember is azt találja, hogy akkor ő is így fog boldogulni, mert ezt látja?” – teszi fel a kérdést saját blogjában Horváth Gyula, Csepel korábbi szocialista alpolgármestere, akinek SOK című írását a következőkben olvashatják az érdeklődők:

 Horváth Gyula: Sok
 
Álljon már meg a menet! - kiálthatná a magyar ember. Az utóbbi időben a híradások másról sem szólnak, mint letartóztatásról, tárgyalásról, ideiglenes szabadlábra helyezésről.
Csak a hétvégén: elővezettek egy volt minisztert és két egymást követő volt NBH elnököt. Gyanúsítanak egy volt pártelnököt meg egy frakcióvezetőt. Ügyészségi vizsgálatot kérnek az MNB elnök ellen. Kiadatását kérik gyanúsítottként a MOL vezérigazgatójának. A hírek, ezeken túlmenően, pedig több előkészített ügyről is szólnak, ahol ezután jön a feketeleves.

Ezekkel az ügyekkel az a baj, hogy vannak.
A hétköznapi ember úgy fogja fel, hogy kriminalizálódik a politika Magyarországon. Nincs a sajtóhíreken kívül más információm, így nem tudom megítélni, hogy az ügyek valóban elérik azokat a szinteket, amit mutatnak róluk, vagy sem. Nem is ez a lényeg.

A lényeg az, hogy ügyek keletkeztek. Vagy azért, mert azok, akikre a népszuverenitás a hatalmat bízta visszaéltek vele és kémkedésre, lejáratásra, megvesztegetésre és anyagi haszonszerzésre használták azt. Vagy azért, mert mindebből semmi sem igaz, és az, akire a nép a legutóbbi választáson a hatalmat ráruházta, visszaél mandátumával és erejével és koholt vádak alapján megrendelést ad rendőrnek, ügyésznek és letartóztat. Vezető száron vezettet.
Az egyik rosszabb, mint a másik!

Ebből már a hazai politikai elit csak rosszul jöhet ki. Az emberek azt látják bizonyítottnak, hogy így vagy úgy, de a politikusok méltatlanok a bizalomra. Becsapják az embereket, közben meg sütögetik a maguk pecsenyéjét. Azokat a pikáns megjegyzéseket, melyeket a sajtó igen nagy előszeretettel aggat a politikusok nyakába, bizonyítottnak látják. Lassan ott tartunk, hogy egy magas beosztásnál készült kinevezési fotóhoz, már hozzá is képzeljük, a nem túl távoli bilincses képet is.
Mi lesz ebből, ha így haladunk?

Teljes bizalomvesztés és értékválság.
Mi fog történni, ha a kisember is azt találja, hogy akkor ő is így fog boldogulni, mert ezt látja? A tények ugyanis azt mutatják, hogy aki vét, az jól jár (anyagilag is). Aki meg nem, az hoppon marad.
Nem szeretnék azoknak a jövő vezetőknek a helyében lenni, akinek a ma gyártotta bizalmi deficitben kell majd ezt az országot vezetni. Itt kérem egy szakma, vagy egy hivatás nimbusza szakad ronggyá! A kontrolálatlanság és becstelenség uralkodott el.
Vannak olyanok, akik még ott tartanak, hogy csak a másik erodálódik, ő meg learatja a babérokat.
Igen rövidlátó politika ez. Azért, mert igaz, hogy fűrészeli a fa ágát, csak a nagy vehemenciájában azt nem veszi észre, hogy nem csak a másiknál, de maga alatt is.

Azt, hogy ki hová helyezi el magát az általam felvázolt képletben, legyen szíve joga. Egy biztos ennek a képletnek az eredménye nem lehet más, mint egy nagy nulla!
Szólj hozzá!
Címkék: politika kémügy

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr873046677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása