CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyomok a homokban, avagy a csepeli hatalom homokozója a Béke téren?

2011. július 27. 13:42 - Szerkesztő73

Hogyan és miért kell, lehet megkeseríteni azok örömét, akik dolgoznak, dolgoznának? Íme!

Két hírt kaptunk ugyanarról az örvendetesnek indult eseményről. Az egyikben a sport365.hu internetes portál megírja, hogy strandfocipályát építenek a csepeli sporttelepen. Az újfajta játéklehetőséggel a Csepel FC-nél nevelkedő labdarúgó palánták az eddiginél átfogóbb képzést kaphatnak. A fényképes tudósítás beszámol arról is, hogy „a pálya építésében Takács Krisztián, az NB III-as labdarúgócsapatot működtető Csepel FC Kft. ügyvezető tulajdonosa és Ambruzs József  utánpótlás szakágvezető is részt vett a Csepel FC Alapítvány pályamunkásaival együtt, akik korábban sokat segítettek a két füves edzőpálya felújításában is.”

A kezdeményezést azonban váratlan események árnyékolták, árnyékolják be. A strandfocipálya építéséről ugyanis a csepel.blog.hu szerzője, VOX egy egészen más cikket írt. Ezt is szó szerint közöljük:
 
Miért nem szereti Németh Szilárd a sportot? – kérdezte tőlem, ma egyik ismerősöm. Mi történt kérdeztem vissza?
Íme a történet: kisfia a Csepel FC-ben focizik. A körülmények nem a legjobbak, de a klub vezetői a szűkös anyagi viszonyok között is mindent megtesznek a feltételek javítása érdekében. A szülők – több száz csepeliről van szó –, sokat segítenek, anyagilag is, de ha kell, a lapát nyelét is megfogják. A gyerekek, a sport, a foci érdekében. Korábban például az FC vezetése rendbe hozatta, füvesítette a Csepel pálya egyik edzőpályáját, hogy legalább elfogadható pályán edzhessenek a jövő bajnokai. A közös munka eredményei pedig magukért beszélnek.
 
Tegnap – azaz június 26-án –, az egyik eddig elhanyagolt területre szereztek néhány kamion finom homokot, hogy a nyári időszakban a fiúk az ún. strandfoci lehetőségeit is megismerjék, hasznosítsák – ezáltal javuljon labdakezelésük, erőnlétük. És itt „jött a képbe” Németh Szilárd, azaz, a valószínűleg általa kivezényelt hivatali ügyintéző. Azonnal a helyszínen termett, leállíttatta a munkálatokat, majd amikor közölték vele, hogy semmilyen beruházásról nincs szó, csak a talajra terítenek el homokot, elment. Később telefonált, majd papírt is küldött: az „értéknövelő beruházást” azonnal be kell fejezni Mert ősz óta „változtatási tilalom” van a Csepel SC Alapítvány egész területén.
 
Lehet, hogy „elviekben”, a kerületi képviselő-testületi döntés betű szerinti értelmezése szerint igaza, igazuk van, bár szerintem ez nem volt értéknövelő beruházás – válaszoltam ismerősömnek. Az élet azonban rendszerint felülírja a nem kellő körültekintéssel hozott határozatokat. Arról nem is „beszélve”, hogy ez a változtatási tilalom az egész Csepel SC további fejlesztése előtt zárja le évekig a sorompót. Ezért igazat adtam ismerősömnek – jogos volt kérdése. Németh Szilárd miért nem szereti a sportot? Miért kell egy ilyen kismértékű pályajavítás esetén „beruházásra” hivatkozni? Azért, hogy azoknak is elmenjen a kedve a sporttól, akik ilyen mostoha viszonyok között is hajlandók még valamit tenni? Nem magukért, a sportért, a csepeli focistákért, a csepeliekért?
 
Vagy ez a cél? Megakadályozni mindent, ami a jövőre 100 éves klub fejlődését elősegítheti? Vagy inkább csak arról van szó, hogy a rosszul értelmezett és gyakorolt hatalom, a hatalommal való visszaélés mindent és mindenkit tönkretesz? Még Németh Szilárdot is? Ez a Fidesz baja. A mi bajunk pedig az, hogyha nem vigyázunk, a csepeli sport is tönkremehet. És ezt már nem hagyhatjuk!
 
vox

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr63104296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2011.07.29. 08:36:59

Az a baj, hogy a paplanfejű csak pofában nagy. Meg hazudozásban. Eddig semmi sem volt fontosabb a csepeli sporrtnál. Most már nem annyira fontos. Talán a foci klub vezetője miatt? Vagy csak valami magyar vizsla vetett szemet a helyre?

2012.03.28. 11:03:15

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

magánzó és kamikáze 2012.03.28. 11:22:05

@Hiteles007: Ez a fajta "mindenről ugyanaz jut eszembe" marketing némileg már fáraszt ezen a helyen.
A téma nem árt ha befolyásolja a kommentelőt (bár most én sem voltam következetes).
süti beállítások módosítása