CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi történt a csepeli nyári gyermektáborban? Mi lesz a gyerekekkel hétfőtől?

2011. augusztus 05. 19:05 - Szerkesztő73

 Egyik olvasónk hívta fel a figyelmet a következő megdöbbentő eseményre. Ha újabb információt kapunk az okokról, fejleményekről, akkor természetesen azt is közreadjuk. A Csepel újsághoz eljuttatott írást a téma fontosságára való tekintettel most változtatás nélkül közöljük:

„Valami véget ért, ami eddig több száz gyerek ( hetente 300 ) és szüleik legnagyobb örömére nagyon jól működött. A hét elején felmondtak a nyári gyerektábort működtető Orosz László tanár úrnak és csapatának. 12 ember pedagógust, főiskolást egyetemistát, középiskolást ripsz-ropsz, szakmai indoklás nélkül kirúgtak. Szakmai probléma nem volt, a 30 %-os költség csökkentés betartása ellenére a tábor a szülők és a gyerekek legnagyobb elismerése mellett jól működött. Szakmai indoklás sem volt.

Morovik Attila tornatanár alpolgármester úr egy július végi napon szemrevételezte a tábor gyermekfelügyelői névsorát és nem találta közte azokat akiket fensége oly hőn áhított volna. Ki is mondta. Itt csepeli tanároknak kéne lenni! Hát nem sűrűn voltak, mert hát egy tál ebédért némi uzsiért ezt nem vállalták. Csinálták viszont társadalmi munkában, szakmai elhivatottságból azok, akiket most menesztettek. A tábor hivatalos bezárása előtt két héttel. Úgy, hogy ma még azt sem tudja senki, hogy hétfőn ki fog a gyermekekre felügyelni?

Ez persze nem számít. Mi a fontos? Morovik tornatanár alpolgármester politikai, jogi és egyéb felelősségtől átitatott döntési igénye. Tünés! Itt az van amit én akarok! És érvényt is szerzett neki. Volt akinek volt vér a pucájába és megkérdezte miért? Válasz: “Mer maga nekem ellentmondani?” Mondták neki, de vannak szakmai érvek. Válasz: ” Nem ez a lényeg! „Mer maga nekem ellentmondani!!?” Hát megint mertek. Mondta az illető igen, igen!. A gyerekek érdekében. Hát ez nem számított. Tünés! szólt a verdikt, és ez írásban felmondásként is egy két napon belül megérkezett Orosz László tanár úrhoz. A tábor június közepe óta korrektül működött. Voltak programok, foglalkozások a gyerekek jól érezték magukat.

A nagyhatalmú tornatanár alpolgármesternek annyi politikai érzéke sem volt mint egy szúnyognak. Két héttel a hivatalos zárás előtt felrúg mindent. Csak azért mert az gondolja, van hozzá hatalma és megteheti. Nem látja a narancstól a lényeget. Ha hagyta volna végig menni úgy a tábort ahogy az eddig is működött még azt is mondhatta volna, megcsináltam és jó volt. Senki nem cáfolta volna.
De nem volt türelme hozzá, és hozzáértése sem. A gyerekek és a szülők tömegesen mondják vissza a maradék két hétre az igényüket. Függetlenül attól, hogy van köztük olyan, aki végig be van fizetve.

Köszönetet Orosz László Tanár Úrnak, és valamennyi, vele együtt kirúgott munkatársának a nyári önként vállalt korrekt, elhivatott, tisztességes munkájukért.
Morovik tornatanár alpolgármesternek a köszönetre úgy sincs sem ideje, sem affinitása.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr433128645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása