CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

BÉNA LEVENTÉK

2011. augusztus 08. 01:21 - Szerkesztő73

A csepeli fülkeforradalmárok teljes vereséget szenvedtek legfontosabb fórumukon, az önkormányzat képviselő-testületének ülésein. Kétharmados többségük ellenére januártól júliusig a felszólalások döntő többségét, bizony, bizony több mint a kétharmadát a tények szerint 84,7 százalékát az ellenzéki szocialista városatyák mondták el. A narancsuralmi rendszer ennek ellenére zavartalanul működik a XXI. kerületben: Németh Szilárd polgármester vagy Borbély Lénárd alpolgármester megszokott tirádái után a fideszes néma és béna leventék nyomják a gombot, mint…, de hagyjuk! Vannak más figyelemre méltó tények is a csepeli, gombnyomásra specializálódott béna leventék működésében. Ezekből nyújtunk át egy szép nyári csokrot olvasóinknak. Tudja-e Ön, hogy…

…a csepeli önkormányzat az idén – július 18-ig – , összesen 10 alkalommal tartott képviselő-testületi ülést? A testületi üléseken 177 napirendet tárgyaltak meg. Ezek közül 164 nyilvános vita keretei között zajlott le, míg 13 témáról a nyilvánosságot kizárva döntöttek a csepeli honatyák.

…a testületi ülésekről készült jegyzőkönyveket – a január 27-i, teljes testületi ülés jegyzőkönyvének, illetve a testületi ülések zárt ülésein megtárgyalt napirendekről készült jegyzőkönyvek kivételével –, az önkormányzat honlapján az érdeklődők elolvashatják? Az olvasható dokumentumok tanúsága szerint a nyilvános vitákban a testület tagjai 124 hozzászólásban fejtették ki véleményüket. A Fidesz-KDNP frakció részéről mindössze 19 hozzászólás hangzott el, míg az ellenzék „adta” a hozzászólások 84,7 %-át.

…a legutóbbi testületi ülésen – a kerület jelképeinek megváltoztatására tett polgármesteri javaslat vitája előtt – Németh Szilárd azt állította, hogy „2012. július 18-án lesz három évszázada, hogy ezen úrbéri szerződés alapján, a török pusztítás után, újra indult az élet településünkön.”? Ezzel szemben valamennyi történelmi dokumentum szerint az 1712. július 18-án aláírt úrbéli szerződés még nem jelentette Csepel község újratelepítését, amelyre „…az 1720-as regnikoláris (országos) összeírás szerint 1717-ben került sor.” /Bolla Dezső: Csepel története, 2010-es kiadás, 32. oldal)

…„A Csepel 300” elnevezésű ünnepi rendezvénysorozat programjaira 20 millió forintot hagyott jóvá júliusi ülésén a képviselő-testület? Az összeg a CSEPP TV-hez kerül, amely a korábban létrehozott „Emlékbizottság”-gal közösen dönt felhasználásáról.

…a testület legutóbbi ülésén – a polgármester kezdeményezésére –, megváltoztatta Csepel címerét, zászlóját és lobogóját, s döntött a jelképek, illetve a Csepel városnév használatáról, továbbá új kitüntetési rendeletet alkotott? A változtatásokból adódó költségek nagyságára és költséghelyére a polgármester nem terjesztett elő javaslatot, mondván: „…Amennyi szükséges lesz, annyiba fog kerülni.”

…a városi és kerületi önkormányzatok egy főre jutó adósságállományát vizsgálva Csepel a 28. helyen „állt” 2010 végén? Kilenc fővárosi kerületnek volt tavaly év végén nagyobb adósságállománya. Az eladósodást a Fővárosban az V. kerület „vezeti”, ahol az egy főre jutó adósságállomány több mint hétszerese a kerületinek. A lista első helyét egyébként az évek óta fideszes vezetésű Hódmezővásárhely „vívta ki”, 20 milliárd forint körüli adósságállománya közel kilencszerese a csepelinek.

Forrás: csepel.blog.hu 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr293132903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása