CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rablógyilkosságok Csepelen: Orbán üzent, gyanúsított még nincs, vádalku van, a szerb már macedón

2011. augusztus 12. 20:55 - Anzágo

A Magyar Televízió tudósítása a mai 19 óra 30 perces Híradóban kattintás után ITT LÁTHATÓ

Csepelen tegnap négy holttestet találtak egy erdős területen. Az MTV Híradója szerint az még nem tisztázott, hogy az őrizetbe vett férfi volt-e a tettes. Az viszont tény, hogy a csepeli rablógyilkosság után Orbán Viktor miniszterelnök - ugyancsak az MTV Híradójának közlése szerint -  a hajléktalanok szigorúbb ellenőrzésére hívta fel a figyelmet, mert szerinte az elhagyatott helyeken nagy számban tartózkodnak "fedél nélküliek".

A csepeli rablógyilkosság pénteki fejleményei: 

Az MTI Hírcentrum tudósítója az MTV Híradójában elmondta: a megdöbbentő bűncselekmény helyszínére a volt Jugoszlávia területéről származó férfi vallomása alapján bukkantak, őt azután fogták el múlt hétvégén, hogy egy férfi személyleírást adott róla.

Az őrizetbe vett férfi állítólag két hajléktalan segítségével megvert, fojtogatott, majd nyakig földbe ásott egy erdélyi férfit, akinek végül sikerült kiszabadulnia. Ezután ment a rendőrségre.

Most egy védett házban van, mert úgy érzi, továbbra sincs biztonságban. A túlélőről és családjáról most a Magyar Nemzet újságírója, Lukács Csaba közreműködésével a Baptista Szeretetszolgálat gondoskodik. "Tegnap este a Baptista Szeretetszolgálattól védelmet kért. Egy védett házba vitték. Úgy érezte, hogy ő és a családja nincs biztonságban. Tart attól, hogy az elkövetőnek lehettek társai, barátai, akik megbosszulják azt, hogy ő feladta őket a rendőrségnek."

A személyleírás alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság még aznap elfogta a gyanúsítottat, a hajléktalan férfit és a fiatalkorú lányt.

Egyes hírek szerint az erdélyi férfi földbe ásását kitaláló férfi szerb, és a délszláv háború idején tevékenykedő egyik kegyetlen zsoldos csapatában, Arkan kapitány egységében szolgált: ezek a fegyveresek bestiális kegyetlenséggel gyilkoltak és raboltak a horvátok és magyarok lakta területeken.

A szerb nagykövetség információi szerint viszont az emberrablás kitervelője nem szerb állampolgár és nem is szerb nemzetiségű, hanem macedón.

A bíróság a hét végén előzetes letartóztatásba helyezte a három embert. A külföldi férfi ekkor feltehetően nyomozási alkut ajánlott a rendőröknek. Azt mondta, mutat egy helyet a csepeli erdőben, ahol négy halott van elásva.

Az általa megmutatott területen találta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda tegnap a négy holttestet. Az áldozatok maradványainak boncolása és azonosítása délelőtt kezdődött az Igazságügyi Orvostani Intézetben. A férfi ellen egyelőre rablás és személyi szabadság megsértése miatt folyik eljárás, emberöléssel nem gyanúsítják, miként társait sem.

A nyomozás most két szálon fut: egyrészt a rendőrök azt próbálják meg bizonyítani, hogy a négy embert a letartóztatott férfi ölte meg. Másrészt azt kell kideríteniük, hogy ha nem ő, akkor ki a gyilkos.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr943149743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása