CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Méry György, a Csepel újság volt főszerkesztője

2011. szeptember 03. 11:38 - Anzágo

A gyászoló család közleményben adta hírül, hogy egy hete, augusztus 27-én, szombaton, életének 82. évében elhunyt MÉRY GYÖRGY, újságíró, a Csepel újság egykori főszerkesztője. 
 
Idén áprilisban így írt róla a 21. kerületi Hírhatár, amikor a Csepel újság 66 éves történetét dolgozta fel. "1963-ban, az első szám már más néven jelent meg: A Fogaskerék után ekkor vette fel a lap a Csepel nevet. Felelős szerkesztője Méry György lett. E lapban a politikai jellegű cikkek mellett már teret szenteltek a termelési eredmények ismertetésének is. Rendszeresen közölt tudósításokat a lap a többi csepeli vállalatról és a lakóterületekről is. Ebben az időszakban máig emlegetett irodalmi melléklettel gazdagodott a lap, melynek címe „Olvasó Munkás” volt. Műszaki-közgazdasági melléklete „Fogaskerék” címmel jelent meg.
 
MÉRY GYÖRGY a Csepel újságon kívül főszerkesztője volt a Dunaújvárosi Hírlapnak valamint az Öntő Újságnak is, és dolgozott az egykori Esti Hírlapnál is.
 
MÉRY GYÖRGY temetése szeptember 4-én, vasárnap délelőtt 11 órakor lesz a Kozma utcai zsidó-temetőben. Címe: Budapest, X. kerület, Kozma utca 6.
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr513199426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása