CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli rablógyilkosságok: nyáregyházi család négy tagja az áldozat

2011. október 07. 12:34 - Anzágo

Blogunk a kezdetektől nevén nevezte az észak-csepeli epresföldön feltárt bűncselekményt: rablógyilkosság történt - írtuk következetesen. Mától a bestiálisan megölt áldozatok kiléte is ismert, és a rendőrség egyértelművé tette: valóban rablógyilkosságról van szó,   mivel a tragikus sorsra jutott embereket az értékeikért ölték meg. A Magyar Távirati Iroda ma nem sokkal déli 12 óra előtt a következő hírt adta ki a csepeli rablógyilkosságokról:

Egy nyáregyházi család tagja az a négy ember, akiknek a holttestét a csepeli erdőben hantolták ki – erről Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója és Deme Tamás, az életvédelmi osztály vezetője beszélt pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. A 30 éves fiatalembert, 40 éves élettársát, a fiatalember 53 éves anyját és annak 48 éves élettársát, továbbá a másik gyilkossági ügyben a 32 éves diósdi áldozatot az értékeikért ölték meg. Az NNI két vezetője elmondta: a négytagú család – hasonlóan az elkövetői körhöz – a csepeli erdőben élt,

alkalmi munkákból, lomtalanításokból és kukázásból próbálták megélhetésüket biztosítani, míg a diósdi áldozattól – akinek munkája, jövedelme volt – a fizetésének másnapján próbálták megszerezni az értékeit. A szerb származású B. Dragant mindhárom bűncselekménnyel meggyanúsították, így most már egy eljárásban vizsgálják a rablást és a két emberölési ügyet.

A Bors című lapban szeptember végén jelent meg, hogy egy család négy tagját ölték meg a csepeli erdőben, vélhetően - írták - egy házaspárt, az ő fiukat és annak élettársát ölték meg. Az ügyben emberöléssel három embert gyanúsít a rendőrség. Az eljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda augusztus közepén azt közölte: három ügyben vizsgálódnak, s valamennyi a Csepel-sziget egy bizonyos területéhez kapcsolódik. "Személy elleni erőszakos bűncselekményekről van szó, és személyi összefüggés is van köztük, ugyanakkor egyelőre külön ügyként kezelik azokat" - mondta akkor Deme Tamás őrnagy.

Az első eljárás egy rablás, amelynek három gyanúsítottja van, a második az augusztus 11-én kihantolt négy holttest ügye, a harmadik pedig egy diósdi férfi meggyilkolása, a holttestét még nem találták meg. Ebben az emberölési ügyben, a diósdi férfi egy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsították meg B. Zsoltot, Cs. Jánost és B. Dragan 38 éves szerb állampolgárt. Őt az NNI tájékoztatása szerint ujjlenyomat alapján sikerült azonosítani. A holttesteket augusztus elején találták meg az erdőben. Az ügynek hét gyanúsítottja van, közülük négyen vannak előzetes letartóztatásban. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr233284822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása