CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Díszcirkusz lesz a díszpolgárság és a kitüntetéseső miatt Csepelen?

2011. október 09. 23:28 - Anzágo

Ma úgy látszik:  négy nap múlva - minden fajta, több évtizedes hagyományt felrúgva - a lakosság véleményének kikérése, meghallgatása, az ellenzékkel folytatott egyeztetés és bizottsági vita nélkül Németh Szilárd mint a bűvész a kalapból a nyulat, úgy fogja kihúzni a zsebéből az idei díszpolgárok névsoráat.

Ismét nagyon gyorsan leleplezte magát a XXI. kerületi fideszes városvezetés, amely - ma már tisztán látjuk - a hiányzó program helyett a pusztuló római birodalom jelszavát tűzte saját meglovasított fehér zászlajára: " kenyeret és cirkuszt a népnek". A kenyérosztáshoz azonban a háborúzó Orbán Viktor és kormánya ragaszkodik. Németh Szilárdnak és mamelukjainak csak a cirkusz maradt. Legutóbb szeptember 29-én például példátlan arroganciával

az MSZP képviselőit zárták ki a képviselő-testület megmaradt két bizottságából. A takarékoskodás volt a bosszúból felépített cirkuszi mutatvány álcája. A lepel lehullott. Csak a pénz kellett a fideszes városatyáknak, a munka, az már nem. Október 13-án képviselő-testületi ülés lesz, de október 9-ig egyik döntéselőkészítő bizottságot sem hívták össze. A bizottsági járandóság, a pénz kiutalása felől viszont nem lehetnek kétségeink.

Ma úgy látszik:  négy nap múlva - minden fajta, több évtizedes hagyományt felrúgva - a  lakosság véleményének kikérése, meghallgatása, az ellenzékkel folytatott egyeztetés és bizottsági vita nélkül Németh Szilárd mint a bűvész a kalapból a nyulat, úgy fogja kihúzni a zsebéből az idei díszpolgárok névsoráat. A rendszerváltás óta minden évben, még a tavalyi önkormányzati választás időszakában is, ilyenkor már rég túl voltak a városatyák az egyeztetésen. Szeptember végéig kialakult a konszenzus, és megszületett a döntés a Csepel Díszpolgára cím odaítéléséről. Most semmi sem indokolja a kapkodást, de az már elkerülhetetlen. Ezért lesz rendkívüli képviselő-testületi ülés október 13-án. Így tudják 10 nap múlva az ordót feltűzni kiszemeltjeiknek. Ha a Fidesz díszpolgári címet akar osztani Csepelen - márpedig nagyon akar és nagyon sokat - , akkor  kénytelen a saját maga gyártotta szabályokat is áthágni. Megtették eddig is, megteszik most is, ezután is.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a saját kitüntetési rendeletüket kénytelenek voltak több, egymást követő képviselő-testületi ülésen  is módosítgatni, hogy a korábbi egy-maximum négy díszpolgári cím helyett az idén - ki tudja miért? - 15-öt oszthassanak szét? Az új, Csepel Örökség nevű kitüntetésből is 15-öt fognak kiosztani október 23. alkalmából.

Kiktüntetéseső lesz Csepelen? A meteorológia ezt nem jelezte, de Németh Szilárd és mamelukjai a kapkodó, rögtönzött, a bizottságokat október 9-ig elkerülő húzásai garantálják a csepeli kitüntetésesőt és az azt övező, megelőző, immár szokásossá vált cirkuszt. Csepel  eddigi és ez utáni kitüntetettjei, uram bocsá' maguk a csepeliek ennél azért többet érdemelmnének.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr93290751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása