CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ellenállásra buzdított Budapesten 24 szobor az LMP plakátjaival

2012. január 01. 23:12 - csú

A tudatlan király olyan mint a koronás szamár - Mátyás király, az igazságos, a rendőrök és a tűzoltók kiérkezéséig 2012 első napján a Hősök terén egy táblán ezt közölte az arra járó magyarokkal és külföldiekkel több Árpád-házi és más dinnasztiából származó koronás fő társaságában. Távolabb Petőfi és Liszt szobra is az új ellenállásra buzdította a szemlélőket.

Az LMP aktivistái 2012. január elsején, hajnalban budapesti köztéri szobrokon transzparenseket és az Új Ellenállás logóját helyezték el. A párt ezzel akarja felhívni a figyelmet arra, hogy az újév nem csak naptári fordulatot jelent; az alaptörvény életbelépésével a Fidesz betonba önti saját hatalmát. Miként z LMP közleményében olvasható, " Ez ellen az uralmi törekvés ellen hirdettük meg decemberben az Új Ellenállást. Ennek legerősebb fegyvere az igazság. Ez a rendszer meg fog bukni, el fog tűnni, amint a társadalom egésze megtudja róla az igazságot, s ha az ellenzék hangot ad ennek az igazságnak." Kattintás után mind a 24 tiltakozó szobor látható itt. 

Ennek értelmében helyeztek el éjszaka 24 köztéri szobron transzparenseket az LMP aktivistái. A feliratok egy-egy magyar történelmi alak idézetével reflektálnak az Orbán-rendszer politikájára, és azt hirdetik, hogy az LMP tagjai, aktivistái, és szimpatizánsai nem a Fidesz országában, hanem egy szabad és demokratikus Magyarországon akarnak élni. Az akció közben a párt két aktivistája ellen a rendőrség szabálysértési eljárást indított. az LMP aktivistái hétfőn, január 2-án este fél 7-kor az Operaház előtt demonstrálnak a köztársaságért.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr733512415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása