CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Úgy legyen! "Az emberek pénzéhez semmi köze a kormánynak"- Orbán szerint

2012. január 06. 12:57 - csú

Simor András kezdeményezte a mai találkozót Orbán Viktorral, ahol jelen volt Matolcsy György és Varga Mihály is. A kormányfő és az MNB elnöke mindent megtesz a forint értékállóságának helyreállításáért, az NGM és a jegybank ezentúl naponta egyeztet. Részletek , valamint további információk ITT

Az elmúlt napok pletykái után a miniszterelnök tisztázta, hogy a bankbetétekkel egyáltalán nem foglalkozik a kormány. "Az emberek pénzéről nem tudok mit mondani, mert ahhoz a kormánynak semmi köze" - szögezte le a miniszterelnök.

Egy európai gazdasági fordulatot várunk, nehéz első félévre számítunk. Ha az európai válságkezelés sikerrel jár, az év második felében Európában gazdasági fordulat jöhet és ennek a fordulatnak Magyarországnak része kell hogy legyen. Ha ez így lesz, az év második felében mind az európai, mind pedig a magyr gazdaságpolitika feladata a gazdasági növekedés fenntartása, megerősítése lesz - mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint az IMF-fel kötendő megállapodás védőháló, amivel már megindulhatunk a növekedés irányába.

Kérdésre válaszolva a miniszterelnök elmondta, a magyar pénzügyi rendszer biztonságáért ma a legtöbbet az MNB teheti. A kormány mindent megtesz, hogy segítse ebben a jegybankot, mindenben Simor András segítségére lesznek, javaslatait megfogadják, szeretnék, ha az emberek érzékelnék, hogy a magyar pénzügyi rendszer stabil.

"Az emberek pénzéről szólva pedig azért nem tudok, mit mondani, mert az emberek pénzéhez a kormánynak semmi köze" - szögezte le határozottan a kormányfő." A betétesek pénze a betéteseké, a kormány ilyen kérdéssel nem is foglalkozik" - mondta Orbán. Hozzátette: "elképzelhetetlennek tartom, hogy a kormány egyáltalán ilyennek foglalkozzon, ez az emberek és a bankok magánjogi szerződése" 

A privatbankar.hu tudósítása

Újabb információk a csúcstalálkozóról

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr783524030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása