CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel Kapuja Projekt - Átfogó városrehabilitáció a XXI. kerületben

2012. február 02. 09:43 - csú

Ingatlanfelújítással, energiahatékonysági, valamint szociális és közösségi programokkal egybekötött városrehabilitációs program indul Csepelen - adta hírül az MTI-Fidesz.hu. Németh Szilárd (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület polgármestere a projekt szerdai nyitórendezvényén arról számolt be: a városrészben a Budapesti Központi Szennyvíztisztító-telep beruházását leszámítva 12 milliárd forint értékű uniós forrást használtak, illetve használnak fel. A megkezdett projektek között említette a csepeli gerincutat, a csatornahálózat kiépítését, és az Ady-projektet, amelyhez kapcsolódóan szintén városrehabilitációs program fut.

A polgármester a most induló, Csepel Kapuja elnevezésű, szociális célú városrehabilitációs program kapcsán elmondta: hat társasház újul meg, energiahatékonysági beruházásokat valósítanak meg, átalakul a környezet, több lesz a zöldfelület és közösségfejlesztési programok is indulnak. Ismertette azt is, hogy a beruházás 1 milliárd forintba kerül, amelyből 813 millió forint a megítélt uniós támogatás. Hutiray Gyula, városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes jelezte: a főváros szeretne együttműködni a városrésszel. Fontosnak nevezte, hogy Csepel élhető legyen, markáns, kellemes városközpontot kapjon, és minél zöldebb legyen. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint minden reális esély megvan arra, hogy a kitűzött célok valóra váljanak, vagyis mind a célok, mind a források, mind pedig a résztvevők garanciát jelentenek erre. Kiemelte, hogy nemcsak az érintett lakóépület 800 háztartása jár jól, hanem a kerületben élők is. Az államtitkár elismeréssel szólt arról, hogy az érintett területen térfigyelő kamerarendszert is kiépítenek, amelynek révén javul a biztonság. Hozzátette: a biztonságot a kormány nemzeti ügyként határozta meg, így örül annak, hogy ezt az önkormányzat is a beruházás részévé tette. Emellett fontosnak nevezte a gyermekeket és fiatalkorúakat érintő közösségi célokat is.(MTI-Fidesz.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr964050220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása