CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Feith Bence temetése március 9-én 12 órakor lesz a Pesterzsébeti temetőben

2012. március 05. 16:42 - csú

A Csepel újságot arról tájékoztatták, hogy a 65 éves korában elhunyt Feith Bencének, a Csepeli Általános Művelődési Központ alapító főigazgatójának, Csepel egykori alpolgármesterének, az ország, a főváros és a XXI. kerület sokak által tisztelt közéleti személyiségének március 9-én, pénteken 12 órakor a Pesterzsébeti temetőben lesz a temetése.

Miként korábban beszámoltunk róla, Feith Bence február 18-án hunyt el. Feith Bencét a Csepeli Önkormányzat saját halottjának tekinti. A részvétnyilvánításokat a Nagy Imre Emlékház - 1026 Budapest, Orsó utca 43. címre lehet küldeni.

Feith Bence sok évtizedes munkássága alatt volt általános iskolai tanár, a csepeli Általános Művelődési Központ első főigazgatója, 1997-1998 között Csepel alpolgármestere, majd ismét az ÁMK vezetője,

az újbudai Bocskai István Általános Iskola igazgatója. Egyik alapítója és társelnöke volt a baloldali szellemiségű Csepeli Polgári Körnek, amely elősegítette a művészek, valamint a bal- és jobboldali politikusok csepeli bemutatkozását. Elnöke volt az Általános Művelődési Központok Egyesületének, kuratóriumi tagja a Budapesti Közoktatás-fejlesztési Alapítványnak. Nyugdíjas éveiben is aktívan részt vett a közéletben mint a Nagy Imre Emlékház igazgatója, és sok csepeli rendezvényen, kiállításon is megjelent.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr954213201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása