CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Közel a csepeli kettős gyilkosság végkifejlete - közölte a bíró

2012. március 08. 13:51 - csú

Ha minden a tervek szerint halad, április végére befejeződhet a bizonyítási eljárás a csepeli kettős gyilkosság több mint három éve húzódó ügyében. Elkészült az újabb szakértői vélemény az ügy kulcsbizonyítékáról, a gyilkosság perceit rögzítő diktafonfelvételről. Eszerint semmi nem utal arra, hogy a felvételt manipulálták volna, bár ezt teljes bizonyossággal soha nem lehet kizárni -írja mai tudósításában Janecskó Kata, az index.hu munkatársa. A beszámoló így folytatódik:

Elmaradhatatlan szerencsehozó zöld szatyraikkal újra megjelentek a Fővárosi Törvényszék előtt csütörtökön a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjai: a gyilkos lövések leadásával vádolt biztonsági őr, Kun Tamás, valamint a bűnsegédlettel vádolt volt igazgató,  Deme Gábor. A csütörtöki tárgyalásra Deme védőjének, Ruttner Györgynek az indítványára tanúskodni hívták azt a nyomozót, aki az ügy első számú előadója volt.

A védelem régóta próbálja megkérdőjelezni az ügy tárgyi bizonyítékait. A gyilkos fegyverrel kapcsolatban többek közt azt feszegetik, hogy lehetséges az, hogy az iratokban két különböző típusnév bukkan fel, illetve hogy a fegyver csövét valamikor kicserélték, ütőszegét pedig szintén kicserélték vagy javították. Ezekről a dolgokról kérdezgette Ruttner a tanút, aki a típuskeveredésről azt mondta: a két típus nagyon hasonlít egymásra, az egyik csepeli nyomozó emiatt téveszthetett, és az iratokban véletlenül, elírásként maradt benne a kezdeti tévedés. A cserékkel kapcsolatban pedig azt mondta a nyomozó: nem vizsgálták, hogy azok történhettek-e a gyilkosság után, mert ezt kizártnak tartották. Az ügyvéd sok kérdésére nem tudott válaszolni a nyomozó, mondván, nem emlékszik. Ruttner többször is kifakadt, hogy ez milyen szomorú.

A tanú vallomása után szót kért a továbbra is ártatlanságát hangoztató Kun Tamás. Azt kérdezte a nyomozótól, mi lett azzal az indítványával, hogy tegyék át az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészségre, mert politikusok is érintettek az ügyben. A tanú erre azt felelte, hogy nem tud ilyen indítványról, viszont azt felidézte, hogy a nyomozás során a biztonsági őr olyan megjegyzéseket tett a rendőröknek, hogy ők kishalak, ez az ügy sokkal nagyobb náluk, és úgyse értenék meg. Ezt nehéz komolyan venni, ezt Kun Tamás is beláthatja, és egyébként se konkretizálta, hogy mire gondol, jegyezte meg a nyomozó.

Deme is hozzászólt a vallomáshoz, ő a nyomozás során ejtett formai hibákat emlegetett fel, például azt, hogy állítása szerint a szakértői kirendelésekről nem kapott értesítést. A bírónak pedig arra panaszkodott a másodrendű vádlott, hogy hallja, ahogy a hallgatóságból megjegyzéseket tesznek rá. A bíró erre figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak csöndben, különben mindenkit kiküld.

A bíró ezután a legutóbbi tárgyalás óta elkészült kiegészítő szakértői véleményeket olvasta fel, ezek közül a legérdekesebb a hangszakértői vélemény volt. A bűnügy ritka, különleges bizonyítéka az a hangfelvétel, amelyet az egyik áldozat zsebébe elrejtett diktafonon találtak. A biztonsági őr bűnösségére nézve perdöntő lehet ez a hanganyag, ugyanis a második áldozat utolsó szavai rá vallanak. A védelem igyekszik megkérdőjelezni a hangfelvétel valódiságát, ezért is kértek újabb szakértői véleményt arról: előfordulhat-e, hogy manipulálta valaki. A szakértő arra jutott, hogy semmilyen nyom nem utal arra, hogy a felvételt manipulálták volna, ugyanakkor ha nincsenek is nyomok, teljes bizonyossággal soha nem lehet kizárni, hogy egy hanganyagot manipuláltak. A konkrét ügyben mindenesetre semmi nem utal erre, és nagyon profinak kellett volna lennie annak, aki a manipulációt gyorsan, nyom nélkül oldotta volna meg.

A büntetőügyben április 3-ra tűzték ki a következő tárgyalási napot, várhatóan eddigre elkészülnek az utolsó kiegészítő szakértői vélemények is. A rákövetkező tárgyalási időpontot még nem jelölte ki a bíró, de utalt arra: elképzelhető, hogy április végére lezárul a bizonyítási eljárás, és következhetnek a perbeszédek. „Közeleg a végkifejlet" – mondta. A tárgyalás végén szó volt róla, hogy április 3-án valamiféle nyilatkozattételre készül Deme Gábor. Ügyvédje egyelőre nem akarta elárulni, mivel fog előállni.

A gyilkosság több mint három éve, 2009. január 7-én történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Az intézményvezetőt, Takács Józsefet és munkatársát, Papp Lászlót lőtték agyon. (Forrás: INDEX.HU -Janecskó Kata)

Előzmények: 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr214297605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása