CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tolvaj! Üzeni: nem mond le!

2012. március 28. 11:04 - csú

Szöulból üzeni DR. Schmitt Pál: nem mond le államfői tisztségéről.

Bebizonyosodott, Schmitt Pál méltatlanná vált a doktori címére. De ami ennél lényegesebb: méltatlan az államfői címre, amit makulátlan elődei – Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom László – csiszoltak fényessé. Jogilag ugyan még köztársasági elnök, erkölcsileg azonban már nem az. Minden posztján töltött újabb nap csak a szégyent növeli. Az övét és Magyarországét.

Az e célra alakult vizsgálóbizottság megállapította, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációja hosszú oldalakon át „teljes szövegazonosságot tartalmaz” Klaus Heinemann egyik írásával, további 180 oldal pedig részleges egyezést mutat „egy Nikolai Georgiev-munkával”.

Magyarul: Schmitt Pál doktori disszertációja olyan elemeket tartalmaz, amelyeket más írt.

Ezt szaknyelven plágiumnak hívják. Másképp fogalmazva: Schmitt Pál olyan tartalmakat jelenített meg a kisdoktorijában, amelyeket mások már leírtak, s eközben azt a látszatot próbálta kelteni, hogy ezek a gondolatok az övéi. Vagyis: Magyarország köztársasági elnöke annak idején mások szellemi termékét tüntette föl a sajátjaként.

Sokféleképpen csűrhetjük-csavarhatjuk a szót és a jogot, a lényeg mégis az, hogy Magyarország köztársasági elnöke, az ország legfőbb közjogi méltósága, vagyis első embere, az a férfi, aki úgy idehaza, mint külföldön a magyar nemzet egységét hivatott megjeleníteni, tehát személyében támadhatatlannak és erkölcsileg megingathatatlannak kell lennie, lopott. Ezen szemernyit sem szépít, hogy nem kiflit, hanem mások gondolatait. Ráadásul olyan arcpirító méretekben, hogy Schmitt ezek után a plágiumnak lehetne immár nem kis-, hanem nagydoktora.

Mivel ez bebizonyosodott, Schmitt Pál méltatlanná vált a doktori címére. De ami ennél lényegesebb: méltatlan az államfői címre, amit makulátlan elődei – Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom László – csiszoltak fényessé. Jogilag ugyan még köztársasági elnök, erkölcsileg azonban már nem az. Minden posztján töltött újabb nap csak a szégyent növeli. Az övét és Magyarországét. 

A NÉPSZABADSÁG szerkesztőségi cikke

4 komment
Címkék: schmitt ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr984345414

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:13

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.28. 12:31:32

Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sincs:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1490_dr._kosa_lajos
Magyarhonban mostantól mindenki legyen doktor!

magánzó és kamikáze 2012.03.28. 14:53:38

Megértem, ha a mocsár közepén nem izeg-mozog az ember. De mi is legyen a jövő?
Ki fog, ha nem is kezet nyújtani, de legalább egy deszkát behajítani a zemberek emberének (úgy is mint motor).
És miért is hiányzott egy évtizedekig köztiszteletben álló embernek ez a méltatlan helyzet.
És velünk zemberekkel most mi lesz?
Most, hogy a koalíció is megnyugodott a helyzet rendezésén, érdekel ez valakit?

magánzó és kamikáze 2012.03.28. 15:10:06

Hackerek!
Innentől kezdve minden illegális belépés, letöltés, felhasználás legális!
A hiba midíg az adott szerverben van.

Korrekt007 2012.04.02. 15:06:09

Már nagyon eleged van a mindennapi robotból, az állandó mókuskerékből? Itt az idő, hogy végre változtass az életeden! Regisztrálj most a honlapunkon és tanulj a legjobbaktól! A belépéshez szükséges linket megtalálod a rövid leírásokkal együtt a:

"MLM a siker útja" blog alatt!
Siess regisztrálj még ma, indítsd el a haszonszerzést, amely megváltoztatja az életed!!!
mlmpenzcsap.blog.hu/
süti beállítások módosítása