CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ismét Mesterházy Attilát választotta pártelnökké a Magyar Szocialista Párt

2012. március 31. 17:07 - csú

"Erős párt, erős program, erős szövetség és erős jelölt, ez a helyes sorrend"

Újabb két évre Mesterházy Attilát választotta a Magyar Szocialista Párt elnökévé az MSZP tisztújító kongresszusa szombaton. A tisztséget 2010 óta betöltő politikus újraválasztását a 373 érvényesen szavazó küldött csaknem 70 százaléka támogatta. Mesterházy Attila 258, kihívója, Szanyi Tibor 115 szavazatot kapott. Simon Gábor   56:44 arányban  győzte le az előzőleg a pártelnökválasztáson Mesterházy Attilával szemben alulmaradó Szanyi Tibort, miután az eddigi elnökhelyettes, Balogh András visszalépett a jelöltségtől. A küldöttek alelnökké választották Horváth Csabát, a szocialisták fővárosi frakcióvezetőjét és Gúr Nándort, az MSZP borsodi elnökét. Az MSZP választmányának új elnöke: Botka László, Szeged polgármestere.

Mesterházy Attila szerint amíg két éve sokan azt mondták, hogy az MSZP eltűnik a süllyesztőben, az utóbbi hónapokban a párt támogatottsága elmozdult a mélypontról, és kiderült, azoknak van igazuk, akik szerint a szocialisták nélkül nem lehetséges a kormányváltás 2014-ben. Az MSZP szombaton újraválasztott elnöke a párt kongresszusán elmondott beszédében hangsúlyozta, "az MSZP ma már nem ugyanaz a párt, mint két éve volt". Az új elnökségnek a következő években úgy kell dolgoznia, hogy 2014 tavaszán az ország többsége mondja azt: "újra MSZP!" - jelentette ki. Hozzátette: egyre többeknek számít, ki lesz a szocialisták kormányfőjelöltje, de úgy gondolja, ezt a kérdést még nem kell megválaszolniuk. "Erős párt, erős program, erős szövetség és erős jelölt, ez a helyes sorrend" - mondta. (MTI)

További részletek a Népszavában és ITT

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr814352317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása