CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lázadás és botrány politikai nyomás miatt Csepel szomszédságában

2012. április 04. 23:34 - csú

Teljes a felháborodás az igazgatóváltás után a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban. A helyi vélemények szerint pályáztatás és bármiféle szakmai megalapozottság nélkül, egyértelműen politikai nyomásra nevezték ki az új vezetőt. A tanárok nem akarnak együtt dolgozni az új igazgatóval, aki egyes hírek szerint Kövér László házelnök közeli barátja. Huszonketten inkább lemondtak osztályfőnöki megbízatásukról. (Kövér hivatala a baráti kapcsolatot cáfolta)

A gimnázium tanárainak küzdelméről, lemondó nyilatkozatairól, a szülők reagálásáról ITT, a GIMNÁZIUM HONLAPJÁN OLVASHATÓK A LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓK

A stop.hu beszámolója az eseményekről, percről percre. Az index.hu összefoglalója az előzményekről, a pedagógusok lázadásának okairól: 

Április elsejéig az összes, korábban a megyei önkormányzatok fenntartása alá tartozó, most az államhoz átkerülő középiskolában újra kellett pályázni az igazgatói tisztségre. Emiatt 210 iskolaigazgató megbízatása megszűnt, köztük van a szigetszentmiklósi gimnázium is.

Míg korábban az iskolaigazgatók kinevezéséről a képviselő-testületek vagy a megyei közgyűlések döntöttek, a pályázatokat mostantól a kormányhivatalok bírálják el. A középiskola irányítására a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ írt ki pályázatot január elején. 

 

Az egyik pályázó a tavaly augusztus óta megbízott igazgatóként dolgozó Czita Zoltán, a másik jelölt Mede Norbert, a nevelőtestület magyar-történelem szakos tanára volt. A két induló közül a tantestület végül 39:2 arányában Czita pályázatát támogatta.

Múlt pénteken aztán a gimnázium levelet kapott a Pest Megyei Intézményfenntartó Központtól, miszerint a Nemzetierőforrás-minisztérium (Nefmi) valamennyi Pest megyei közoktatási intézménybe kiírt intézményfenntartói pályázatot érvénytelenített, ezért új pályázatot írnak ki április közepéig. Kedden délután közölték egy alkalmazotti értekezleten, hogy az új pályáztatás eredményes befejezéséig, azaz legkésőbb július 31-ig Mede Norbertet jelölik ki a gimnázium ideiglenes igazgatójának.

Czita Zoltán, a gimnázium korábbi megbízott igazgatója az Indexnek elmondta, nem érti a döntést, ami a száz legjobb középiskola rangsorában huszadik helyezést elért gimnázium esetében nem látszik szakmailag megalapozottnak, csak a dolgozói közösség arcul csapásának tartja. (INDEX.HU)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr594364466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imádkozó sáska 2012.04.05. 06:52:55

Úgy látszik , a nepotizmus, a szervilizmus általánossá akar lenni. Ha hagyjuk, lehet is. De van még állampolgári öntudat, létezik még szakmai szolidaritás. Ugye, Imádkozó Szilárd??! Ha a szocik ennek a töredékét meg merték volna tenni, amit most te művelsz, szarházi-mutyivári iskola-és egyébgyilkos imádkozó szilárd, akkor te már rég talicskával toltál volna be a Városházára alélt Morovik Attilákat , ölükben pihegő Kanyikokkal, akik kezükben pénzt és modellautókat tartanak...
süti beállítások módosítása