CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Csepeli Zeneiskola érdekében kérik: zárják ki a szerzői jogokat megsértő igazgatói pályázatot!

2012. április 25. 15:57 - csú

A Csepel újság értesülése szerint Csepelen megtalálták  Schmitt Pál első követőjét, példájának másolóját.

Az önkormányzati Fasang Árpád Zeneiskola egyik igazgatói pályázatának,  Balogh Gábor versenymunkájának tüzetesebb áttekintése után jutott erre a következtetésre az iskola védelmében még tavaly létrejött facebook-csoport. Az általuk feltárt és részletesen bemutatott tényeket eddig nem cáfolta senki. A Mentsük meg a Fasang Árpád Zeneiskolát elnevezésű csapat ezt írja:  "a mai napon közzétesszük a Balogh Gábor pályázatában felhasznált, de fel nem tüntetett más szerzők műveit. Az anyagban 7 szerző 8 művére sikerült ráakadnunk, mely idézetek összességében meghaladják a pályázat tartalmi részének a 95%-át."

Törzsanyag. Schmitt Pál plagizált, magyarán lopott kisdoktori disszertációja óta fogalommá vált ez  a kifejezés. Mint tudjuk, a lemondott köztársasági elnök még 1992-ben doktori értekezésének több mint 90 százalékát egy bolgár és egy német tudóstól lopta.  

Néhány napja közöltük: december  után most ismét csata zajlik  a nagy múltú, önkormányzati tulajdonú Csepeli Zeneiskoláért, a Fasangért. Pedagógusok, szülők aggódnak az intézmény jövője miatt. Lapunkban közreadtuk azt a két vezetői pályázatot, amellyel az igazgatói posztot szeretnék elnyerni. Az önkormányzati zeneiskola jelenlegi igazgatója, Miskolciné Hajtun Zsuzsa így foglalta össze terveit. Balogh Gábor, aki jelenleg a magánkézben levő  csepeli Egressy Béni Zeneiskolát irányítja, szintén pályázik az önkormányzati zenei intézmény vezetésére. Az utóbbi pályázat plagizálását alátámasztó, a zeneiskola magementésére szerveződött csoport által közzé tett, és eddig meg nem cáfolt BIZONYÍTÉKOKAT ITT KÖZÖLJÜK

"A MENTSÜK MEG! Facebook csoport az alábbi állásfoglalást teszi közzé Balogh Gábor pályázatával kapcsolatban: Balogh Gábor pályázata látszólag szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos anyagon alapul, a források megjelölése nélkül, ezért a döntéshozó testületet arra kérjük, amennyiben a plágium bebizonyosodik abban az esetben zárják ki a szerzői jogokat megsértő pályázatot." További információk a Fasang zeneiskola honlapján és a facebook-on szerveződő iskolavédő közösségnél. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr84472984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása