CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A tettes ismeretlen a csepeli önkormányzatnál, a gyanú: jelentős anyagi hátrányt okozó hűtlen kezelés

2012. május 08. 10:05 - csú

A Csepel újság értesülése szerint a fideszes vezetésű csepeli önkormányzatnál tapasztalt hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen  feljelentést tett a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságán az MSZP Csepeli Szervezete nevében Szenteczky János elnök.

Az előzmények: Borbély Lénárd alpolgármester 2011 novemberében előterjesztést nyújtott be a helyi képviselő-testületnek „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata működésével kapcsolatban feltárt események gyűjteményének nyilvánosságra hozatalára” címmel. Az írásos előterjesztés utalást tett arra, hogy ennek a kiadványnak a lebonyolításával közvetlenül a Magyar Ház Kft-t bízza meg az önkormányzat. A képviselő-testület ezt a javaslatot elfogadta. Ezt követően Ábel Attila alpolgármester szerkesztésében, Németh Szilárd polgármester felelős kiadásában Csepel Önkormányzata 35 ezer példányban kiadta a „Vörös Csepel” című „Gyilkosság, visszaélések, mutyivilág a XXI. kerületben” alcímű kiadványt.

Ez a közpénzből készített kiadvány kizárólag egyetlen párt, a Fidesz és ezen belül a Fidesz csepeli szervezetének az érdekeit szolgálja közéleti riválisának, az MSZP-nek, illetve az MSZP tagjainak a lejáratásával.

A kiadvány előállítása mintegy nyolcmillió forint közpénzbe került. A helyi önkormányzatokról szóló törvény nem teszi lehetővé a konkrét pártpolitikai célokat szolgáló és az azokat népszerűsítő kiadványok finanszírozását, terjesztését. A feljelentéshez csatolt iratokkal ezeket a tényeket támasztották alá a csepeli szocialisták.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr844492529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása