CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem mer a csepeli pedagógusok szeme elé kerülni Németh Szilárd?

2012. június 04. 00:12 - csú

Olvasóink így foglalták össze helyszíni tapasztalataikat: A sekélyes csepeli pedagógusnapi beszédet gyér taps követte… A beszéd alatt mintegy 6-8 fő felállt, s kiment a teremből, néhányan - hallani lehetett - felháborodásuknak adtak hangot!

Furcsa hagyományt honosított meg Csepelen Németh Szilárd . A polgármester módszeresen kerüli azokat a helyeket, amelyeken sok tanár, tanító, óvónő gyűlik össze. A 2011-es gyakorlatot követve az idén sem ment el a Királyerdei Művelődési Házba. Pénteken a pedagógusnap alkalmából ott köszöntötték a csepeli oktatásügy robotosait. A kerületi pedagógusok többsége asszony vagy lány és fegyelmezett ember. Ünneplőbe öltözve töltötték meg a széksorokat, és vártak. Vártak egy őszinte jó szót, de még inkább néhány világos mondatot arról, hogy mire készüljenek, mit akar tenni velük a kormány és mit az önkormányzat. Németh Szilárd egyszerre kormánypárti országgyűlési képviselő, politikus és kerületi polgármester. Lett volna miről beszélnie. A várakozók hiába vártak. A politikus polgármester helyett be kellett érniük az iruló-piruló Morovik Attila alpolgármesterrel, aki

ugyan átadta a kitüntetéseket és a polgármester üdvözletét, de érdemben semmit sem volt képes mondani a felfokozott érdeklődéssel érkezett pedagógusoknak.  Arról beszélt, hogy  nehéz helyzetben van az ország, egyesek meg felelőtlenül 20 %-os béremelést követelnek a pedagógusoknak, amit fejlettebb országokban sem tudnak megcsinálni. (Moraj a teremben, valószínűleg még az előadó is érzékelte, mert egy pillanatra meg is állt beszédében.) Emlékeztette a részt vevőket, hogy 2009 decemberében bőkezűen adta a pénzt a pedagógusoknak az akkori vezetés, aminek nem volt meg az alapja (ismét moraj a teremben), végül megköszönte a pedagógusok munkáját. Olvasóink jelzése szerint a sekélyes beszédet gyér taps követte; a résztvevők 10 százaléka tapsolt. A beszéd alatt mintegy 6-8 fő felállt, s kiment a teremből, néhányan - hallani lehetett - felháborodásuknak adtak hangot!

Ezt követően az alpolgármester átadta az elismeréseket. Szerkesztőségünk értesülése szerint több esetben feltűnő volt a kitüntetettek "távolságtartása" az alpolgármester úrtól! Következett a fogadás a kamarateremben, ahol a kerületi politikusok közül csak a szocialista frakció tagjai vettek részt. A pedagógusok közül sokan hiányolták a polgármestert, és ezt szóvá is tették: „ide süllyedt a színvonal!" „A polgármester "nem mer eljönni közénk?!" 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr544563718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bögre56 2012.06.04. 17:54:17

A cikk minden szava igaz.Többen, pedagógusok is úgy látják, hogy Németh Szilárd fél a 25-40 éve a kerületben dolgozó pedagógusok közé jönni.Sokkal egyszerűbb egyenként "kicsinálni" őket, mint szembenézni az ismerős arcokkal és esetleg a véleményekkel.
Arról még nem is esett szó, hogy a több, mint 20 éve alapított "Csepeli Gyermekekért" kitüntetést szó nélkül megszüntették, "eltüntették"!( Spóroltak rajta 2-3 milliót!Kellett a Skodákhoz...?!).

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2012.06.05. 20:13:53

Szarházi, rongyember, iskola-és egyéb gyilkos ez a Németh. Csak addig kellettek neki a Zemberek, amíg hatalomra nem jutottés Orbánhoz hasonlóan (kisebb rangban ugyan, de) a neve elé(alá, mellé) nem írhatta, hogy POLGÁRMESTER... Nem mer elmenni az emberek közé , hazudik nekik, fél a volt kollégáitól és odaküldi ezt a nímandot, akinek élete legnagyobb dobása, hogy tornatanárból alpolgármester lehetett... De ez(ek) kellett(ek) a csepelieknek, így jártunk. Köszönjük a kedves padagógusoknak(is)!
süti beállítások módosítása