CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jön, jön! Csepelre jön Kövér László! Jó lesz vigyázni a díszőrséggel!

2012. július 03. 00:05 - csú

Kecskeméti veszélyesek.PNGSok vidám perc vár a csepeliekre Kövér László országgyűlési elnök csepeli látogatásának napján, július 18-án, ha csak egy kicsit is hasonlóan alakulnak a dolgok a XXI. kerületben mint nem rég Kecskeméten. Ott emlékművet lepleztek le, Csepelen meg országzászlót avatnak majd. Peregnek az események Kecskemét és Csepel között. Bács-Kiskun megye székhelyén azonban malőr történt: a nemzetbiztonságiak lefegyverezték a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület díszőrségre készülő tagjait. Csepelen is jó lesz vigyászni, mert aztán a Szent Imre téren az érkező Kövér László miatt a hódolókkal együtt jöhet az általános és teljese leszerelés, a fegyverletétel. Valakinek még baja lehet, ha mástól nem, akkor a fuldokló kacagástól. Ezt, vagyis a bajt szeretnénk megelőzni, ezért ismertetjük a kecskeméti kalandot, amelyet a 21. kerületi hírhatár tett közzé első kézből, Kecskemétről:

Le akarta fegyverezni egy nemzetbiztonsági tiszt a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület azon tagjait, akik Kövér László kecskeméti látogatása alatt, a kuláknak bélyegzett magyar gazdák emlékművének avatásánál díszőrséget adtak volna. A huszárok nem engedtek a megalázó követelésnek, nem tették le a fegyvert, inkább otthagyták az ünnepséget.

* Ők jelentettek veszélyt Kövér Lászlóra

Az afférnak szemtanúja volt a Kecskeméti Hírhatár is, ezért megkerestük Kun Attilát, a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület titkárát. Aki érdeklődésünkre elmondta, hogy mérhetetlenül csalódott. Úgy fogalmaz, hogy nem a kormányban, nem is Kövér László házelnökben, hanem személy szerint az általa választott – Kun Attila meggyőződéses jobb oldali szavazó - kormány egyik tisztviselőjében csalódott. Aki saját fontosságát, beosztását túllihegve alázta meg őket.

- A polgármesteri hivatal kért fel minket arra, hogy díszőrséget adjunk az ünnepségen – mondta Attila. – Máskor is volt már ilyen, így természetesen azonnal igent mondtunk. Az ünnepség megkezdése előtt ért a főtérre 3-4 teljes díszbe öltözött hagyományőrző huszárunk és 8-10 gyalogos. A biztonságiak átvizsgálták a fegyvereinket, barátaim ugyanis szokás szerint korhű kardot, illetve puskát vittek magukkal, és mindent rendben találtak. Majd odajött egy fiatal, mitugrász tisztecske, aki közölte, hogy szó sem lehet arról, hogy szúró-vágó eszközt, azaz kardot, valamint lőfegyvert vigyünk Kövér László közelébe.

A nemzetbiztonsági ember ultimátumot adott a huszároknak és a gyalogosoknak: ha leteszik a fegyvert, engedélyezi a jelenlétüket. Egyébként nem. 

- Annak ellenére döntött így, hogy a polgármesteri hivatal munkatársai személy szerint is garanciát vállaltak volna értünk – folytatta Attila. – Nem csak a jelen lévő hagyományőrzőkért, hanem magáért az egyesületért is kiálltak. Hiába. A tisztecske hajthatatlan volt…

A huszárok úgy döntöttek, hogy nem vállalják a megalázó fegyverletételt. Inkább otthagyták az ünnepséget, mely miatt díszbe öltözve, saját idejüket feláldozva, szabadnapot kivéve, vagy évi rendes szabadságuk terhére mentek a városközpontba, péntek délben. Egy honvédtiszt maradt csak ott, aki a tömeg mögött, a házelnöktől jó messzire, a háttérből nézte végig a szoboravatást. Miközben arra gondolt, hogy a nemzetbiztonsági tiszt öröme teljes lehet, sikerült megaláznia a hagyományőrzőket.

- Meggyőződésem, hogy ez a vita, és annak híre el sem jutott Kövér Lászlóhoz. Biztos vagyok benne, hogy ha tud róla, engedélyezi a jelenlétünket korhű fegyverekkel – állítja Kun Attila. Aki jobb oldali szavazóként azért is csalódott, mert 3-4 éve az MSZP-vel, Szili Katalin házelnöksége idején volt már egy hasonló vitájuk a budapesti várban. Akkor ők „győztek”: nem kellett letenniük a fegyvert. Most pedig megtörtént, amire korábban egyáltalán nem számítottak volna: éppen egy jobb oldali kormány idején kaptak „pofont” egy túlbuzgó kormányhivatalnoktól…

Forrás: HÍRHATÁR (21. kerület és Kecskemét)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr84624372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2012.07.03. 08:27:10

Ezt Kun Attilát csak azért sajnálom mert a Szili ügyben győzelemről beszél (megegyezés helyett), itt pedig a sajátjai által történt megalázáskor pedig hivatalnoki túlbuzgóságról értekezik!Talán észre kellene vennie , hogy a jelenlegi hatalom még a sajátjait is semmibe veszi és a félelme már odáig terjed, hogy egy hatástalanított fegyvertől is fél!Tisztelt jobb oldaliak nem ártana már kinyílt szemmel körül nézni!
süti beállítások módosítása