CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli sportoló Angliában itta meg a levét a magyar börtönviszonyoknak?

2012. július 16. 00:03 - csú

Veres Richárd-olimp-futás.jpgKis híján világraszóló botrány részese, szenvedő alanya lett a hét végén Angliában Veres Richárd, a kiváló csepeli sportoló, többszörös kickbox Európa- és világbajnok. Óriási megtiszteltetés érte a népszerű fiatalembert: Kassai Viktor labdarúgó bíróval és másokkal együtt tagja lett annak a magyar sportolói csoportnak, amelynek részt vevői már angol földön az olimpiai lángot vihették egy-egy néhány száz méteres szakaszon.

A hírek szerint traktorokkal akarták eltorlaszolni Veres Richárd kick-box-világbajnok útját, aki egy kis angliai falun, Corfe Castle-n futott volna keresztül az olimpiai lánggal. A falusiakat az dühítette fel, hogy egyik társuk mostoha körülmények között ült börtönben Magyarországon.. Veres Richárd a tervezett útvonal helyett néhány kilométerrel odébb, egy másik kis angol faluban, de futott az olimpiai lánggal péntek délután.

A magyar kick-box világbajnok ellen tüntetést jelentett be Corfe Castle, az a kisfalu, ahol át kellett volna futnia, ugyanis az egyik helyi lakost, Michael Turnert és társát, Jason McGoldrickot állítólag embertelen körülmények között tartották fogva Magyarországon. A két brit férfi által vezetett Dream Espana nevű utazásszervező cég csődbe ment, ezzel több száz magyart károsítottak meg, ezért négy hónapra előzetes letartóztatásba helyezeték őket, Turner egy meghallgatáson nehezményezte, hogy bilincsbe verve, "mint egy kutyát" vezették el.

Az origo.hu a folytatásról így számolt be: "Nem tudjuk, hogy miért egy roma kick-boxoson akartak bosszút állni. A szervezők mindenesetre úgy döntöttek, hogy bár rengeteg rendőr figyel a biztonságra, nem veszik el Ricsitől ezt a hatalmas élményt, és inkább megváltoztatják az útvonalat" - nyilatkozta az [origo]-nak Róth Dániel, aki Veres Richárd klubjának, a Halker Király Teamnek a közönségkapcsolati felelőse.

Próbáltuk megkérdezni a helyieket az ügyről, de akikkel beszéltünk, nem szerettek volna nyilatkozni.

"Engem nem tudtak volna eltántorítani"  mondta az [origo]-nak közvetlenül a futás után Veres Richárd. "Persze, mi ilyenkor nem verekedhetünk, de ha akarok, tudok olyan gyorsan futni, hogy ne kapjanak el, és biztos találtam volna a traktorok között egy kis rést, ahol elfuthatok. Legfeljebb kevesebb időt lett volna nálam a láng."

Veres hozzátette, hogy sok jó dolog történt már vele az életben a kick-boxnak köszönhetően, állt a dobogó legfelső fokán, amikor szólt a magyar himnusz, de most egy semmihez nem hasonlítható érzéssel gazdagodott. A magyar harcos 300 métert futott az olimpiai lánggal, ezt a távot körülbelül három perc alatt tette meg. "Ezzel az idővel futóként nem jutnék ki az olimpiára. Próbáltam minél lassabban menni, meg is álltam integetni a helyieknek. Szerencsém volt, mert át kellett futnom egy vasúti sínen, és pont jött a vonat, így még többet lehetett nálam a fáklya."

Veres Richárd csupán húszéves, de már nemcsak a junioroknál, hanem a felnőtteknél is világbajnok, és reméli, hogy a kick-box rövidesen olimpiai sportág lesz. "Gyerekkorom óta az a vágyam, hogy olimpiai bajnok legyek. Még fiatal vagyok, és ebben a sportban idősebb korban is lehet jó eredményeket elérni. Két éve egy görög kick-boxos 44 évesen nyert Európa-bajnokságot, szóval van még időm, de szeretném, ha már a következő olimpián versenyezhetnék."

Készült: az origo.hu tudósítása alapján

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr844658993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása