CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen a koronával együtt még az angyalok is fejtetőre álltak

2012. július 19. 01:34 - csú

Országz-Kövér.PNGCsoda történt ismét Csepelen. Az első csoda egy éve esett meg a Szent Imre téren, a polgármesteri hivatalban. Akkor, amikor Németh Szilárd, a XXI. kerület fideszes polgármestere bejelentette, hogy "Csepel újjáépítésének 300. évfordulója" alkalmából ünnepségsorozatot akar szerveztetni. Kedvenc fejbólintó mamelukjai gondolkodás nélkül nyomták a gombot, és adták a pénzt. Nem ez volt a csoda, mert 2010 októbere óta ez a dolgok természetes menete a béna leventékből álló fülkeforradalmi testületnél. A csoda abban állt, hogy a plafon nem szakadt rá Németh Szilárdra a hatalmas hazugságtól, már ami Csepel törökdúlást követő újjáépítésének dátumát illeti. 

Helytörténészek, tudósok bizonyították, hogy az önkényesen kiválasztott dátumnak csak Németh Szilár uralkodásához, saját maga, esetleg a Fidesz ünnepeltetéséhez van köze, de a valósággal köszönő viszonyban sincs. A plafon és a felhajtás maradt. (Az utóbbi egészen tegnapig egyre csak fokozódott, s ki tudja vége van-e végre?)

A legfrissebb csoda tegnap esett meg Csepelen, szintén a Szent Imre téren, de most kinn a szabadban, nem a plafon leszakadással veszélyeztető hivatalban. A csodának sajnálatosan nagyon kevesen, az MTI becslése szerint mintegy 100-150-enen lehettek szemtanúi. Szerencsére – miként cikkünk elején látják ‑ fénykép is készült a különös látványról.  Most nem a polgármester volt a főszereplő, ő hozta és adta a szokásos formáját: egy kis történelemhamisítás, egy kis kommunistázás után kijött az eszmei mondanivalójával: „Németh Szilárd úgy látja, a két évvel ezelőtti önkormányzati választás a háromszáz évvel ezelőttihez hasonló újjáépítésre adott felhatalmazást a jelenlegi városvezetésnek” – idézi az MTI Csepel mai első polgárát.

A csoda Kövér László beszéde alatt esett meg. A jeles szónok, Magyarország (nem ám a Magyar Köztársaság!) Országgyűlésének elnöke megajándékozta hallgatóságát. Kijelentette. „Az idő nem jár visszafelé…” Ez a kijelentés szemlátomást a reveláció erejével hatott a jelenlévőkre, többen megbökték feleségüket: „Na, asszony, ezt hímezd a házi áldásra” – súgták párjuknak. Már ekkor érezni lehetett a vibrálást a levegőben, ami csak fokozódott, amikor Kövér közölte: „"mindig össze tudtuk szedni magunkat, mindig fel tudtunk állni" Akkor, amikor ez a frenetikus bejelentés elhangzott, akkor még igen, akkor fel tudtunk állni. De jött az adu-ász, és örülhettek akik ültek (volt, maradt bőven ülőhely), mert különben hanyatt estek volna, amikor elhangzott Kövér beszédének legszebb része: "Hinnünk kell, ha megépül a paplak, lesz majd hozzá pap is, ha állni fog a templom, lesznek benne hívek is" – jelentette ki ezt az országgyűlés elnöke alig öt méterre a Szent Imre tréi templomtól és két lépésre az áldásosztásra készülő papoktól. Ez volt az a fennkölt pillanat, amikor az angyalok a koronával együtt fejtetőre álltak a felhúzásra váró országzászlón. Onnan nézték nagy megelégedéssel, hogy a lezárt téren túl az emberek élik világukat, mintha mi sem történt volna, s látták, a csepeliek nem estek a fejükre.

L U X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr664665457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása