CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szembesítés: Németh Szilárd találkozása saját szavaival és a tényekkel – 8. rész

2012. augusztus 16. 00:05 - csú

NSZ-szuper-1_1.PNGEgy évvel az önkormányzati választások után, új rovatot indítottunk, Szembesítés: Németh Szilárd találkozása saját szavaival és a tényekkel címmel.

Rovatunkban a kerület 2010. október elején megválasztott  fideszes polgármestere, Németh Szilárd által elmondottakat és a tényeket „állítjuk” egymás mellé –, a csepeliek tényszerű tájékoztatása érdekében. 

A sorozat nyolcadik  írása  a polgármester korábbi beszédeivel foglalkozik.

Németh Szilárd azt mondta:

A Demokrata c. folyóirat 2010. évi 36. számában az akkor még csak polgármester-jelölt Németh Szilárd:

1) Weiss Manfréd munkájának méltatását követően azt válaszolja az újságírónak: „…ha látná, mit műveltek  /a kommunista, szocialista vezetők – szerk. megj./ az általa létrehozott gyárral, kórházzal, sportteleppel.”

2) Az újságíró Csepel SC –vel foglalkozó kérdésére többek között azt válaszolta, hogy „A sportegyesület alapítása Weiss Manfréd nevéhez fűződik”,  illetve „Csepelen majdnem minden sporttelepet, pályát bezártak, eladtak, felszámoltak.”

3) A kerület közbiztonságával összefüggésben, a térfigyelő kamerákról beszélve, a következőket állítja: „…a jelenlegi kamerákhoz nem rendeltek pénzt, vagyis jelenleg használhatatlanok:”

4) Az önkormányzat pénzügyi helyzetéről pedig kijelenti: „…hét milliárd forintos mínusszal indul a kerület következő vezetése.”

Ezzel szemben tény:

1) Weiss Manfréd, 1922. december 25-én elhunyt, így nem volt köze a sporttelephez. Örökösei, a gyár akkori tulajdonosai segítették anyagilag a csepeli sporttelep létrehozását, 1938-39-ben. Az 1924-ben épült Csepeli Kórház sem a gyáralapító, hanem utódai munkájának köszönhető.

2) „A sportegyesület alapítása Weiss Manfréd nevéhez fűződik”. Nem igaz, lásd az 1) pontban leírtakat! A 2) pont alatti kijelentés második része sem igaz: amikor Németh Szilárd átvette a kerület vezetését, működött a Csepel SC, a Szabadkikötő SC sporttelepe, valamint az ún. Posztó pálya, valamint az önkormányzat Hollandi úti sporttelepe is.

3) Az önkormányzat képviselő-testülete, a csepel.hu önkormányzati honlap szerint,  2010. június 15-én tárgyalta a 2010. évi költségvetés teljesítésének helyzetét. A jegyzőkönyv szerint az ülésen Németh Szilárd képviselőként jelen volt, így tudnia kellett arról, hogy a 2010. évi költségvetésben a térfigyelő kamerák működésére biztosított 60 millió forintból az első félévben csak 30 millió forint lett a rendőrségnek átutalva. A kamerák működéséhez a pénz tehát biztosítva volt.

4) A „hét milliárd forintos mínuszt”  pedig már több írásban is cáfolta szerkesztőségünk, illetve egyik szerzőnk, vox, míg az MSZP Csepeli Szervezete áprilisban megjelent, csepelieknek írt levelében is találkozhattunk az átadás-átvétel időszakának valós hiányáról. Az olvasók tájékoztatása azonban megköveteli, hogy két tényt ismételten felidézzünk hírblogunk korábbi írásaiból: 2010 augusztusában a valós hiány 3,7 milliárd forint volt, viszont a bankban 3,6 milliárd forintja volt a csepeli önkormányzatnak. /2010. augusztus 31., átadás-átvételi jegyzőkönyv, csepel.hu/

„A múlt ismerete nélkül nem lehet jövőt építeni” mondta Széchenyi. Németh Szilárd a régmúlt és a közelmúlt pontos ismerete nélkül, a tények figyelmen kívül hagyásával, nem a jövőt építi Csepelen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr214714737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása