CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A botrányt kavart drapériát, az általa sugallt eszmét kitiltják a csepeli stadionból!

2012. szeptember 20. 13:16 - csú

Csepel FC-x.PNGLapunk tegnap Szadista náci neve mögött szurkol egy csoport a Csepelnek?! címmel közölte a csepeli sportbarátok és lokálpatrióták körében nagy vihart kavaró, jogos és heves indulatokat kiváltó cikket a Hír24 című internetes portál közlése alapján. Az esetről - egyes tényeket tévesen, megtévesztően, elferdítve, hamis színben feltüntetve - más hírblog is beszámolt.

Ez után a Csepel FC Kft. ügyvezetője és a Csepel FC Sportegyesület elnöke is közleményt adott ki, amelyekben elhatárolódnak a náci eszméket hangoztató csoporttól, annak megnyilvánulásaitól. "A továbbiakban szigorúan fel fogunk lépni az ilyesfajta magatartás ellen. Aki ennek a kérésnek nem tesz eleget, haladéktalanul kitiltjuk a stadionból, és a továbbiakban nem látogathatja a Csepel FC mérkőzéseit, ezzel megőrizve a Csepel FC 100 éves jó hírét!" - olvashatjuk a Kft ügyvezetőjének írásában. Miként a vitát kiváltó cikket, úgy a két közleményt is szó szerint közöljük:

  Közlemény

A szeptember 19-én az egyik internetes portálon megjelent „Szadista náci nevét viseli egy budapesti szurkolócsapat” című cikk arról ír, hogy a Csepel FC egyik szurkolói csoportja egy náci háborús bűnös nevét vette fel, és a klub mérkőzésein annak nevével ellátott drapériát használ szurkoláskor.

Ahogyan a cikk is említi, a szurkolók többsége elhatárolódik az esettől, és ehhez csatlakozik az NB III Duna csoportjában szereplő felnőtt csapatot működtető Csepel FC Kft. és az utánpótlás nevelésért felelős Csepel FC SE, annak játékosai és vezetői is.

A csepeli labdarúgás és annak rajongótábora a klub NB I-es tagsága alatt sem a balhéiról, kulturálatlan viselkedéséről volt híres, s azt a jelenséget a jövőben is szeretnénk elkerülni.

Märtz János 
elnök
Csepel FC Sportegyesület 


Újabb közlemény
2012.09.20. 12:05

A Csepel FC Sportegyesület elnöke után a Csepel FC Kft. ügyvezetője is közleményt adott ki az online sajtóban megjelent szerdai cikkekre reagálva.

Közlemény:

„Szadista náci nevét viseli egy budapesti szurkolócsapat"

Ezúton szeretném tájékoztatni a közvéleményt, a szurkolókat, sportolókat, valamint azokat, akik aljas módon politikai hasznot szeretnének kovácsolni ebből a futballpályára nem való történetből!

A Csepel FC KFT. vezetősége, szakmai stábja, sportolói, valamint szurkolói nevében, teljes mértékben elhatárolódok minden eszmétől és cselekedettől, amely Oscar Dirlewanger nevéhez fűződik.

Megjegyezném, hogy véletlenül sem szabad összemosni a csepeli szurkolókat, valamint az ultrákat a fent említett társasággal. A hírportálon megjelentekkel ellentétben nem 20-30 fő, hanem maximum 4-6 fő ennek a társaságnak a tagja. A többi ultra nem tartozik ehhez a csoporthoz, bár közösen buzdítják hétről hétre a csapatot.

Semmiképpen nem elfogadható a Csepeli Stadionban egy ilyen látvány!

A Csepel FC KFT. vezetősége úgy döntött, hogy a botrányt kavart drapériát, az általa sugallt eszmét kitiltja a stadionból! Valamint a továbbiakban megkér minden szurkolót, hogy a politikai, vallási, etnikai megnyilvánulásokat mellőzze a Csepel FC mérkőzésein idegenben és hazai pályán egyaránt!

A továbbiakban szigorúan fel fogunk lépni az ilyesfajta magatartás ellen. Aki ennek a kérésnek nem tesz eleget, haladéktalanul kitiltjuk a stadionból, és a továbbiakban nem látogathatja a Csepel FC mérkőzéseit, ezzel megőrizve a Csepel FC 100 éves jó hírét!

Hajrá Csepel! Hajrá Szigetország!

Tisztelettel: Katona Csaba


Szólj hozzá!
Címkék: Csepel FC

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr624790234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása