CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd hazudik, vagy kupleráj van a csepeli és a fővárosi vezetésben?

2012. szeptember 30. 13:49 - csú

Stop221_2.jpgNem akarjuk bántani a nyilvánosházakat, mert – hiányosságunk, de – nem ismerjük ezeket a műintézményeket. A magyar köznyelv azonban rájuk hivatkozva érzékelteti, ha valahol fejetlenség van. A XXI. kerületi és a fővárosi fideszes vezetésnél kétségtelenül a zűr, a fejetlenség lett úrrá.

A Csepel újság már pénteken közölte a suttogó propaganda útján terjedő hírt, amely szerint a hónapokkal korábbi bejelentéssel ellentétben OKTÓBER 8. ÉS 18. KÖZÖTT NEM LESZ LOMTALANÍTÁS CSEPELEN! A falkaforradalmi fideszes városvezetés ezt az információt két nappal később, vasárnap tette közzé hivatalos szócsövében, a csepel.hu internetes portálon. Megdöbbentő. Nem csak a késlekedés, hanem a közlés tartalma is.

Miként olvasóinknak jeleztük, az azóta többszörösen megerősített információink szerint a szeptember 27-i képviselő-testületi ülésen – állítólag hangfelvétel is készült erről a polgármesteri hivatalban – Németh Szilárd azt mondta, hogy a csatornázás miatt személyesen ő tiltotta meg a lomtalanítást. Ezzel szemben mit olvasunk a hivatalos szócsőben? A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt megszaggatja saját ruháját, és mindent magára vállal. Így: „Az FKF Zrt. szíves elnézésüket kéri, amiért a lomtalanítási időpont megállapításánál nem vette figyelembe az Önök kerületében jelenleg folyó szennyvíz-csatornázási munkálatokat.” Tiltásról, hasonlóról szó sincs. Annál inkább ki van domborítva Németh Szilárd szerepe. A polgármester György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettesnél járta ki, hogy lefújják a lomtalanítást. Tiltakozásról, persze itt sincs egy árva szó sem. aggodalomról viszont annál inkább.

Valóban: aggodalomra van ok bőséggel. Csepel közterületein már megjelentek az első kitett elhasznált bútordarabok, lomok. Helytelen, de az évtizedes szokások miatt nem lehet csodálkozni rajta. Csepel lakásaiba ugyanis már hetek óta megérkeztek a lomtalanításról szóló értesítések, a társasházakba kitették a falragaszokat. Néhányan már ilyenkor elkezdik kihordani a felesleges tárgyakat. A lomtalanítás lefújásáról az internet világán és a suttogó propagandán kívül nincs más hír. A lom-tulajdonosok többségének pedig nem futja számítógépre, internetre. Az ingyenes helyi televízió, a szebb napokat (évtizedeket) látott Csepp TV felszámolva, a hetenkénti helyi híreket közlő lap, a nyomtatott Csepel újság megszüntetve. Utódja, a két hetenként házhoz szállított szócső, a Csepeli Hírmondó lassú, körülményes, a szalagokat vagdosó polgármesteren és a valóban elragadó mosolygós óvodásokon kívül sok mást nem közöl. Talán majd a következő számban. addig meg csak gyűlik, gyűlik a lom és a harag. Harag a várható atrocitások miatt, ami majd a kitett lomok gazdái és a közterület-felügyelők között zajlanak majd. A harag az átverés miatt gyűlik elsősorban. A csepeliek ugyanis mindent megértenek. Persze, hogy megértik a csatornázással járó helyzetet is. Őrültség volt olyan időpontra tenni a lomtalanítás, amikor Csepel jó nagy része fel van túrva. Az októberi időpontot az év eleji trehányság után – a XXI. kerület fideszes vezetőinek bevonásával – közösen jelölte ki a főváros, az FKF Zrt és Csepel falkaforradalmi vezérkara. A falka törvényei azonban nem engedik, hogy a felelősök kiálljanak a nyilvánosság elé, és beismerjék, hibáztak. Helyette tiltakozást, nagy megértést, egymás nyakába borulást színlelve, egy budapesti közmű cég becsületét vetik oda koncnak. Nos, akciótól függetlenül az ilyen megoldásokat, és annak csepeli, fővárosi megtestesítőit kellene elsőként a méltó helyükre tenni: a lomok közé. (CSÚ-anzágo)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr584811337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2012.09.30. 15:39:10

Nono!! Akár csak FŐNÖKE ő sem hazudik soha!!! Miért kell ilyeneket mondani szegény emberről! Miért kellene egy polgármesternek tudnia tavasszal , hogy ősszel csatornázni fognak a kerületben???(úgy volt vele , hogy a főváros már vagy nyolc éve ígérte , oszt soha nem volt)És miért kellene tudnia a tisztelt polgármesternek hogy a lomtalanítás és a csatornázás zavarja egymást? Szegénynek úgy is annyi teendője van , hogy két év után jut el az egyik testvérvárosunkba is !! Egyszerűen nem értem a kerület lakóit, hogy miért nem inkább imádkoznak a polgármesterükért (és főnökéért), miért nem mondanak minden vasárnap értük óvó imát!! Ha már ilyen elsöprő többséggel megválasztotta az isten adta nép őket akkor senki ne mondja , hogy hazudnak!!! (legfeljebb másként értelmezik a dolgokat)Nnnna!!! Lassan fel kellene ébrednem rémálmomból!!!

Some1 2012.10.02. 02:55:06

Jaj de jó lett vóna ha a csepelújság a cseppTV-vel egyetemben (direkt kis betűkkel) annak is utána járt volna, hogy a galvániszapos hordók az őrizet mellett is miért gyarapodnak szüntelen (amit állami pénzből takarították el innét), és hogy a 3. öblöt miért titokban és mivel kezdték el (milyen érdekes, hogy 2006-ban adták bérbe a területet és 2007-ben már kezdődött is a "buli") feltölteni annak idején (amit állami pénzen kotortak ki anno). Ehhez képest, hogy mikor lesz lomtalanítás most vagy később, ennek a hírértéke kb... bolhafing? De ha már ez hír akar lenni: tényleg logikus, hogy elhalasztották a lomtalanítást, mindegy kinek volt az ötlete. Aki kihordta a cuccot már most az nem szabályosan jár el és büntetést von maga után, ez a van. És lehet, hogy közösen döntöttek, év elején, de akkor még nem tudhatták pontosan milyen fázisban lesz a csatornázás. Adtak valamilyen prognózis alapján egy választ. Közösen, amit jónak láttak. De más helyzet alakult ki. Az élet már csak ilyen. És hogy ezért a csepeli polgármester vállalja a felelősséget, ami tulajdonképp fővárosi beruházású projekt (csatornázás) és FKF által kivitelezett dolog (lomtalanítás) az kissé cifra dolog, nem? Viszont most belátta ez így nem működne és az FKF-t is jobb belátásra bírta. Ez aztán a "szuperleleplező" cikkek netovábbja, csak így tovább csú!
Nem tökéletes most se minden, közel sem. És elárulom nem is lesz tökéletes minden soha. Viszont sokkal JOBB, mint volt. Nem a balsors jár Csepelnek, hihi. =D "Balsors akit régen tép, hozz rá víg esztendőt..."

hope2 2012.10.04. 16:24:52

Tisztelt Some1!
Ez a lendületes, fojtott indulatú hozzászólás akár alpolgármesteri értekezés is lehetne. A galvániszap lejárt lemez, Fodor Gábor (SZDSZ) megoldotta. Viszont örömmel hallom, hogy a csatornázás fővárosi ügy! Akkor minek is glancolja glóriáját Németh Szilárd egy propagandaízű telefonos akcióban? "Megbűnhődte már e nép..."

Some1 2012.10.05. 06:03:04

Tisztelt hope2! A csatornázás a Fővárosi Önkormányzat feladata. Örülök, hogy ez az információ boldogsággal tölti el. Én nem tudom hogy értekezik egy alpolgármester, mert nem kísérem ezt figyelemmel, de a galvániszap addig nem lejárt lemez, amíg a felelősök nem kerülnek elő. Tudnunk kéne, hogy kik gyarapították az iszap mennyiségét. Mert ha nem tudjuk, akkor ezt máshol is megtehetik sajnos, esetleg más jellegű veszélyes hulladékkal, vagy pont ezzel, ugye érti. És akkor már nem lesz ott Fodor Gábor. Veszélyes hulladék annál inkább. Lehet most épp nem Csepelen pakolják engedély nélkül a hordókat, hanem máshol. Ki tudja? De engem ez a gondolat se nyugtat meg különösebben.
Az lenne az igazi lomtalanítás ha az ilyen mások kárára nyerészkedőket el lehetne takarítani, nem? Pár használt bútor ehhez képest igazán nem nagy ügy szerintem. Tudom, ettől függetlenül lomtalanítani is kell évente, de szerintem ez nem akkora kockázat, hogy ez milyen időpontban történik.
Németh Szilárdnak semmi szüksége glória fényezésre, vagy telefonálásra. Én a 2 év alatt több pozitívumot tapasztaltam Csepelen, mint az előzőeknél több év alatt. Most már kezdem magam csepelinek érezni, eddig nem is akartam ezzel azonosulni,ha érti. Remélem azért nem vettem el nagyon a bizakodó kedvét, hogy leírtam az aggályaimat a galvániszapról.

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2012.10.06. 03:39:24

Gyökér Ábelke(ka?)!
Azt hiszed, ha váltasz csepeli galvániszapról, akkor nem lehet felismerni?! Szégyen, hogy te ,meg a hozzád hasonló tetvek hatalomra kerülhettek Csepelen!! Mivel nem akartál azonosulni, te nyomoronc?! Ezzel,ami most folyik, tudsz? Persze, hiszen tele a zsebed, végre valakinek érezheted magad és már az erdélyi örömlánynál hagyott órád miatt sem fája fejed, hiszen rég újat vehettél helyette.. Ti vagytok hatalmon kettő plusz fél éve-és nem tudjátok, hogy ki pakolta le a galvániszapot?! Mi lesz így veletek,fijjug? Elfogy a gazda türelme, oszt mehettek dolgozni-mondjuk akkor speciel pont fel fog kopni az állatok. Mert dolgozni egyikőtök sem tud(ott).. És mi vana dicsőséges polgármester és iskola-és egyéb gyilkos pénzügyeivel?! Budai gyuszit nem érdekli a nyugdíjasok pénze?! Hajrá Szenteczky, abcug németh és bandája! (direkt,így kisbetűvel, te féreg...)

Some1 2012.10.06. 05:22:09

@Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör:
Te jó ég hova kerültem! xD Ha leírom az őszinte véleményem, akkor már alpolgármesternek néznek, ezt nem hiszem el. xD Úgy látom valakinek elgurult a gyógyszere... A csepelinfo se piskóta, de ott legalább van humor a beszólások között. Itt még sötétebb hozzászólások vannak úgy látom. Nem igaz, hogy sehol nem lehet normálisan társalogni helyi dolgokról, mindenki egymás torkát vágná el aki nem ugyanazt gondolja, amit ő. Szerintem az alpolgármesternek jobb dolga is van, minthogy itt kommenteljen több név alatt is. xD Én soha nem leszek alpolgármester. Én kb. annyira vagyok alpolgármester, mint amennyire sok a villanykörtében a vitamin.xD Nem érdekel mit címezne az alpolgármesternek, mert nem tartozik rám. Keresse föl és beszélje meg vele, engem ilyennel hagyjon békén. Többször nem fogom leírni. Már értem miért nem ír ide szinte senki, mert ilyen eszelős hozzászólókkal nincs is miről beszélni. :/ Szerintem inkább relaxáljon, ne pedig ezt olvasgassa, mert még idő előtt szívrohamot kap, ha így folytatja. Én semmi rosszat nem akarok önnek. A saját egészsége érdekében ideje lenne megtanulni tolerálni mások véleményét is és nem esküdt ellenségnek látni azt, aki le is írja. Nagyon szánalmas a hozzáállása, ahogy reagált a véleményemre. Azt szokták mondani: mindenki magából indul ki... Milyen jó, hogy jobban tudja ki vagyok, mint én magamról. Vagy szépen válaszoljon a véleményemre, vagy ne is olvassa el amit írok és ne foglalkozzon vele, ezt nyugodtan megteheti. Normális emberi hangnemben bárkivel szívesen értekezek, még ha mást is gondol ugyanarról a témáról. Semmi okunk nincs, hogy utálkozzunk egymás közt, ezért várom a bocsánatkérését, amiért teljesen indokolatlanul így kikelt magából, mert közöltem egy véleményt. Mintha nekem tudnom kellene miről mit gondolnak az alpolgármesterek, pff... Nem is olvastam az itteni hozzászólásait se, én a saját véleményemről írtam. De nem fogok mást gondolni és leírni se az ön, se más kedvéért. Én minden jót kívánok önnek, és remélem még fogunk emberi hangnemben társalogni itt a továbbiakban is.

efgyé 2012.10.08. 18:52:50

Somei-nek üzenném, hogy örülök neki, amiért szeret Csepelen élni. Én is szerettem itt élni, tősgyökeres csepeli vagyok, születésem óta. De már nem szeretek itt élni, csak nincs lehetőségem máshol élni. Ön azt sem veszi észre, ami az orra előtt folyik. Sokkal több pénzt szórnak el felesleges dolgokra, mint az elődeik. Rögtön itt van mindjárt a javadalmazásuk. Közalkalmazottként szeretnék annyit keresni, mint ők csak egy megbízásuk alapján. Mióta Fideszes a vezetés ( 2010. október ) személy szerint nekem bttó 37.000 Ft-tal lett kevesebb a pénzem. De sorolhatnám a kollégáimat és ismerőseimet is. Hasonló cipőben járnak. Feljelentenek volt önkormányzati vezetőket, de arról nem beszélnek, hogy a feljelentésüket kiröhögik vagy nem is indítanak eljárást. Jól bejáratott napközis tábort akartak bezárni, hogy a gyerekeket egész nyárra az ÁMK-ba tereljék. Szerencsére ez nem sikerült, az elképzelés nem jött be. Eszement költekezéssel kiadványokat készítenek egy történelmileg nem igazolt esemény "tiszteletére" és még fizetnek annak is, aki a postaládákba dobja. Olyan könyvekért adnak ki pénzt, ami nem kell a középiskolásoknak. ( kivétel az új "alkotmány", az valóban egy ízléses, szép kiadvány ). A lakosok lerakják autóikat, mert nem tudják fizetni a járulékokat, de ők bezzeg korlátlanul vagy magasra tett korláttal használják a közpénzen vett autóikat. ( talán még sofőrjük is van ?!) Náci barát erdélyi"magyar" íróról elnevezett vetélkedőbe kényszerítik a középiskolásokat, szülői tiltakozásra, zászlót, harangot, emléktáblát avatnak és még lehetne sorolni, mind-mind közpénzből. Közben az egyszerű dolgozó ( már ha van munkája ) gebedjen meg, átszervezésekkel, összevonásokkal kijátszák, hogy még csak végkielégítést se kelljen fizetni. A dolgozót megüti a guta és legalább nyugdíjat sem kell neki fizetni ( úgysincs miből a magánnyugdíját már rég elvették ).Nos azt hiszem még holnap hajnalig tudnám sorolni, de nem teszem. Hát ezért kezdem úgy érezni, hogy már nem szeretek Csepelen élni. De hát ez van, ezt kell szeretni és punktumm!!
süti beállítások módosítása