CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Izzik a parázs, elfojtott haragtól csikorognak a fogak!

2012. október 25. 00:02 - csú

Felkiált-jel-kicsi_2.jpgCsepel polgármestere fejléces nyomtatványon, önkormányzati bélyegzővel ellátott kiadványon hívta a csepeli lakókat egy pártrendezvényre. Erre mondom én, hogy ez több mint hiba!

Az előző két évben egyre többször találkoztunk olyan jelenségekkel, amik arra engednek következtetni, hogy a kerület választott vezetői nem egészen tudják, hogy mit szabad és mit nem.
Sokszor kerülnek arra a térfélre, ahol a tilalmak vannak.

Az előfordulhat, hogy egy ember (még, ha polgármester is) téveszt, vagy bokros teendői között elfeledkezik dolgokról, de az nem, hogy ezt társai nem észlelik, és erre nem figyelmeztetik. Azért vannak a helyettesei és azért van a felkészült szakapparátus a jegyzővel az élen, hogy figyelmeztesse, hibázott. A meghívás kitalálása, közzététele a valóság és a törvények teljes félreértéséről tanúskodik. Ez a cselekedet, a közpénzek gátlástalan átpumpálását jelenti a pártkasszába.
Az is előfordulhat, hogy minden érintett látja, hogy mekkora hibát követ el a vezér, de mivel utálják, hagyják, hogy belesétáljon abba a verembe, melyet évekkel ezelőtt éppen ő ásott másoknak. Lehetséges az is, hogy látják az érintettek a hibát, de mivel olyan légkör van a hivatalban, hogy a vezér hibáinak kimondóit kirúgják a munkahelyéről, nem mernek szólni. Az eredmény szempontjából, teljesen mindegy.
A hiba az hiba! A bűn, meg bűn! Az, hogy a számonkérésnél, hányan ülnek a sorban teljesen lényegtelen, csupán szék kérdése.
Erre a meghívóra, - a jelek és hírek alapján az gyanítható- a Fidesznek nem kellene pénzt kiadnia!

Kiépítette már, és működteti azt az oligarcha szervezetet, amelyek hálásak, és amelyek erre a célra a szükséges pénz sokszorosát is ki tudják fizetni. Rendezik, a buszok költségét, az ebédeket, a sörrel, borral folyó lakomákat, stb, stb. A kompenzáció úgyis menetrendszerűen érkezik.
Akkor meg minek ez a botrány?
Arra gondolnak talán, hogy olyan rosszul áll a szénájuk, hogy mindez már kevés?
Rá kell erősíteni, és a kivéreztetett önkormányzatok kevéske pénzét, pártbefolyás alá került kommunikációs kapacitását is erre kell fordítani? Demonstrálják a hűségüket!
Ez, több mint hiba!

Akkor, amikor a "lakosságot nem érintő" megszorításokat foganatosítanak egymás után, amikor minket gúnyol, szapul az egész fejlett világ, amikor még az azeriek is "átverik" a vezetőinket, gátlástalan a tobzódás, óriási a pazarlás.
Csepelen is lefejezték a kultúrát, sanyargatják a Munkásotthont és a sport klubot, szakrendeléseket szüntetnek meg. Azt hallani, hogy visszavesznek minden régen működő kedvezményt. Elvették a dolgozók BKV bérletét, visszaveszik a szolgáltatást végző köztisztviselők és közalkalmazottak telefon hozzájárulását, nem fizetik időben a vállalkozó orvosok megdolgozott járandóságát, hogy csak a legkirívóbbakat említsem. Közben meg szórják a pénzt! Utcákat neveznek át és revíziós emlékművet építenek, pártrendezvényt pénzelnek, kocsikat vásárolnak, buszokkal erőltetik Csepelre az erdélyi magyarokat állampolgársági esküt tenni. A mi pedagógusainkat, meg erdélyi látogatásra kényszerítik a szabadidejükben az önkormányzat által fizetett buszon, rendelt szállásokon.
Az emberek, meg mennek. Látszatra, alávetik magukat a hatalom arroganciájának.
Belül, viszont már egyre jobban izzik a parázs, elfojtott haragtól csikorognak a fogak! 

Eredetiben: Horváth Gyula

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr264868617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turai 2012.10.25. 16:20:52

Kedves Gyula!
Kinek-kiknek vették el a BKV bérletét?Azt írja elveszik szolgáltatást végző köztisztviselők és közalkalmazottak telefon hozzájárulását - azt hallani. Az milyen juttatás volt,milyen szolgáltatást végeztek?Remélem nem emeltdíjas?És kitől vették el?
Azt hallani? Esetleg konkrétabban nem csak a kocsmában hallottak szerint..
Egyébként milyen fejléces meghívásról szól a cikk? Ez nem derült ki.

hope2 2012.10.27. 01:16:19

@Turai: Csepeli közalkalmazottakkal és köztisztviselőkkel nem a kocsmában találkozik az ember. Panaszukat az hallja meg, kinek füle van a hallásra. Még csak az kellene, hogy valaki az informátor nevét kiadja, az illető már másnap munkanélküli lenne. Indoklás nélkül, ahogy az ma "törvényes".

Turai 2012.10.27. 13:54:21

Én azt tudom, hogy csepeli közalkalmazottaknak nem járt eddig sem bérlet és telefon.Csak akkor ha a munkájukhoz szükség volt.Ez most is így van a mi intézményünkben is.
Aki szeretné, a cafeteriaszabályzat szerint kaphatott-kaphat bérletet.
süti beállítások módosítása