CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vissza a 60 éves nyugdíjkorhatárhoz annak, aki 18 éves kora óta dolgozik

2012. november 03. 00:02 - csú

Francia-221.jpgFrancois Hollande államfő a tavaszi elnökválasztási kampány idején ígérte meg, hogy megválasztása esetén eltörli a Sarkozy-kormánynak azt a 2010-es döntését, amely általánosan 62 évre emelte a korhatárt. Az előző jobboldali kormány intézkedése annak idején nagy felzúdulást váltott ki az országban, és  mostani döntését Hollande a „társadalmi igazságosság helyreállításának” igényével indokolta. Az új rendelkezések szerint mostantól az a munkavállaló vonulhat 60 évesen nyugdíjba, aki 18. életévének betöltése óta gyakorlatilag végig munkaviszonyban állt, és rendszeresen fizetett nyugdíjjárulékot. Ez évben 28 ezer, jövőre pedig 110 ezer munkavállalót érint majd az intézkedés.

A nagy szakszervezetek üdvözölték a baloldali kormány nyugdíjreformját. Jean-Louis Malys, a CFDT szakszervezet elnöke szerint az elnöki dekrétum korrigálja a két évvel ezelőtti nyugdíjtörvény legsúlyosabb igazságtalanságait, miután a nyugállományba vonulás fő kritériuma az lett: ki mennyi ideig fizetett nyugdíjjárulékot. (nol,hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr54885406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása