CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Összefogást a változásért!

2012. november 11. 12:20 - csú

Együtt-2014.PNGÖsszefogást a változásért! http://www.peticiok.com/egyutt2014

A Magyar Szolidaritás Mozgalom, a bejegyzés alatt álló Milla, valamint a Haza és Haladás Egyesületek 2012. október 23-án létrehozták az Együtt 2014 Választói Mozgalmat

A három szervezet annak érdekében lépett együttműködésre egymással, hogy a következő parlamenti választásokra létrejöjjön egy olyan széles választói szövetség, amely le tudja váltani a jelenlegi hatalmat, majd a választási győzelem után Magyarországot az alkotmányosság és a jó kormányzás útjára tudja vezetni. 

Részlet az Együttműködési Megállapodásból: 

„Magyarország ma végletesen megosztott ország, megosztottsága pedig gyengévé teszi: kiszolgáltatottá gazdasági és politikai értelemben egyaránt.

(…)

Ez a megosztottság, ez az értékválság és a belőlük következő rossz kormányzás volt az alapvető oka annak, hogy Magyarország utat vesztett. A világválság ezért találta hazánkat különösen legyöngült állapotban és Magyarország ezért volt képes kevésbé ellenállni a hatalomkoncentráló politikai törekvéseknek és politikusi ambícióknak, mint más demokratikus berendezkedésű országok.

Magyarország ma mély válságban van.

Ahhoz, hogy a hazánkat kivezessük a válsághelyzetből és újra olyan országgá tegyük, amely képes a következő két évtized nyertesévé válni, a hazájukat szerető demokraták összefogására van szükség

Összefogásra annak érdekében, hogy a változások legfőbb akadályát jelentő kormányt leváltsuk. Összefogásra annak érdekében, hogy a változást akaró erőknek elegendő felhatalmazásuk legyen az alkotmányos hagyományainkat megtagadó rezsim lebontására, az új, jogállami keretek kialakítására és a jó kormányzás, egy új, demokratikus politikai rendszer megvalósítására.” 

Az új választói szövetség három szervezete közösen vállalja, hogy az új politika középpontjában:

  • a nemzeti közösség,
  • a magántulajdon tisztelete,
  • a szolidaritás,
  • a jogállamiság
  • és az Európa iránti elkötelezettségnek kell állnia. 

Mi, az Együtt 2014 Választói Mozgalmat megalapító szabad közéleti egyesületek e cél érdekében veszünk részt hazánk közéletében. E célok érdekében kezdjük el szervezni a választópolgárok, illetve pártok összefogását és dolgozzuk ki egy új Magyarország megvalósításának programját. 

Ebbe a munkába hívjuk és várjuk társként minden demokrata, a hazáját szerető honfitársunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr524901668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása