CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Uszoda-cirkusz Csepelen: elúszott egy fedett uszoda és egy népszavazás, de lesz sátortetős medence

2012. november 30. 07:39 - csú

Úszás-221.gifGyorshír: a Csepel újság értesülése szerint Csepelen a csütörtök éjszakába nyúló képviselő-testületi ülésen a Fidesz bedobta a törölközőt, és a többször megismételt, egyetlen konkrét választási ígérete ellenére nem épít fedett uszodát, de a Csepeli strand területén – ha minden jól megy, akkor – a jelenleg 49,7 méter hosszú nagy medencét légbefúvásos sátorral fedik be. Így összegezhető a hónapok óta húzódó ügy újabb fordulata. A hozzá vezető út azonban  ingoványos volt. A hivatalos szócső, a csepel.hu csütörtök délben még azt közölte, hogy Werner Péter, a Csevak-utód Városgazda Zrt vezérigazgatója visszavonta a „Javaslat a csepeli strandon történő beruházás finanszírozásáról című előterjesztését. Informátorunk azonban elmondta, hogy  a csütörtöki ülésezés megkezdése előtt a városvezetők a városatyák és a városanyák  kezébe nyomták Werner úr újabb opuszát, amely a Csepeli strand 135 millió forintos megvásárlásáról és hasznosításáról, lényegében az úszómedence sátortetős befedéséről szólt.

A még nagyobb megdöbbenést kiváltó meglepetés azonban csak ezután következett – közölte informátorunk. Kiosztották a Fidesz-frakció helyi népszavazásra vonatkozó javaslatát. Tizenegy képviselő  a következő kérdést akarta feltenni olvasóinknak, a csepelieknek: „Egyetért-e Ön azzal, hogy, hogy Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata a fedett uszoda létesítésére szánt egymilliárd forint összeget a kerületi úthálózat fejlesztésére fordítsa?” A kérdésből látható, hogy a Fidesznek – talán nem véletlenül – elege lett a saját ígérete körüli herce-hurcából, nekik már nem kell a fedett uszoda. Hátha nagyobb sikert aratnak az útépítéssel. (Hány méter utat lehet építeni egy milliárdból? - kérdezték a fid eszesektől, de nem volt válasz.) A népszavazást 35 millió forint felhasználásával 2013. február 10-ig akarták lebonyolítani.

Már most eláruljuk a csepelieknek: nyugodtan szervezhetnek programot február 10-re mert nem lesz népszavazás (sem). Igaz, fedett uszoda sem lesz, ígérgetői beérik a sátortetős létesítménnyel,amely Borbély Lénárd alpolgármester veretes szakmai-politikai megjegyzése szerint "uszodának mondható". Az MSZP lényegre törő kérdései, szakmai érvei hallatán Németh Szilárd polgármester öt perc szünetet rendelt el, s arról ő már megvilágosulva tért vissza. Kezdeményezte, hogy a népszavazás helyett ötmillió forintos költséggel lakossági konzultációt szervezzenek, és ott kérjenek véleményt az elképzelésről: fedett uszodát vagy utat építsenek (persze egy milliárdért). Az igen takaros, takarékos javaslatot a kormánypárti és ellenzéki képviselők tartózkodás és ellenszavazat nélkül, egyhangúlag fogadták el.

Az éjszakába nyúló képviselő-testületi ülésen ez csak az egyik napirend volt a 44-ből. Informátoraink jelezték: újabb és újabb epizódokat közölnek majd a Csepel újság olvasóival. A folytatásban szó lesz egy bizonyos pavilonsor tervezése, építése körüli furcsaságokról, eltitkolt információkról, Németh Szilárd beszólásairól, az ellenzéki kiszólásokról, a szocialista csepeli városvezetőktől megörökölt „északi pénz” időt állóságáról, kommunistázásról, , hazugságok leleplezéséről, a polgármester állás- és üléshalmozásának csepeli következményeiről. Önök pedig népszavazás nélkül eldöntik, hogy mindez politikai munka, dráma szomorú játék vagy kabaré…(anzágo)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr484938809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása