CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fejétől bűzlik a hal... meg a kuka és Csepel is: a Bánya utcai líra elemzése

2012. december 02. 00:07 - csú

Róka-1.jpgOlvasónk, Verdade írja a Bánya utca környékéről: Hmm. Szemét egy helyzet van Csepelen. Írtam is rá egy kis versikét: „Béka van a lépcső alatt, bokor alatt bújik róka,/ Kutyasz...s kicsiny zacskó, telerakott nagy peluska./Ember talpán ki takarítja, mert a róka bentről jön ki,/Kalappal le ember előtt, ki szemeted felszedi."

Tömör, és érthető kis vers.Csak durvára bűzlik! Elemezzük:

A béka: mint olyan megtalálható a lépcsőházaknál, manapság mindennapos vendégek a lakótelepeken. Engem speciel nem zavarnak, bár lehet, hogy csúsznak kissé, ha sötétben rálépünk. Előfordulási helyük, lépcsőházi átjáró. lsd. Csepel city.A róka: mint olyan, sűrűn megfordulni látszik a csepeli lakótelepek belső területein is. Van is mit ennie, hisz az emberek gondoskodnak az etetésükről. Szemét a kuka mellé, mert így tanultuk. Ugye?!

Legutóbbi észlelési helye, (jegyzőhöz is bejelentve) XXI. Ker. Bánya utcai lakótelep COOP közért felöli sarok.

Kutyagumis zacskó: Sokfelé fellelhető, de többnyire nem a rendeltetésszerű, kidobására használható zöld dobozkákban landol. Csúszni ezen is lehet, nem kell ahhoz béka. (No és jégpálya sem...) Telerakott nagy peluska: Szégyen. Annak, aki rakja. Mármint aki kuka mellé a kis tárlóházakba kirakja. Nem szemetes zacskókba és jól elrejtve, hogy így tiszteljük és elrejtsük annak a fájdalmát, aki felnőtt létére kénytelen így végezni a dolgát.

Legyünk végre Emberek! Tiszteljük azokat is aki a szemetünket egy héten kétszer rendbe rakják. Ők is közénk tartoznak. A szelektív hulladékgyűjtés, még mindig problémát okoz az embereknek. Itt Csepelen biztosan. Jól látom, mert magam is itt élek és járok nap, mint nap. Hogyan várjuk el, és hogyan tanítsuk gyermekeinket a Föld védelmére, ha MI felnőttek sem tesszük, amit tennünk kellene!

A legnagyobb ütést tegnap kaptam. A kutyám séta közben felvette a filmekben látható gyanakvó állatok pózolását. Tudják, amit akkor szoktak tenni, amikor a sötétből hirtelen elő fog ugrani, egy „valami". Ne reszkessenek! Én sem tettem! Ehelyett bátran lépésről lépésre közelítettem meg a sötét aljú bokrot, és bátor ebemmel felkészülten vártuk a támadást! A hanyatló fénynél, hirtelen megmozdultak a bokor alsó ágai... A kutyám szűkölve húzott volna el... DE ekkor csak egy jóllakott cicamica bukkant elő, és jó ízű böffenés mellet elhúzott a ... sunyiba.

Hogy a bűntény végére járjak, bártan félrehúztam a bokor ágait, és telefonom fényénél bepillantottam a sötétbe. Egy nagy kupac... döglött hal volt a bokor alatt! Megdöbbentő! Csepel közepén, egy élelmiszerbolt mellett!A sokadik század ban élünk, állítólag, bár néha kételkedem benne. Megértem az állatokat, hogy IDE jönnek hozzánk enni, ha már az élőhelyükön nem találnak semmit. Hova csapódjanak, ha nem hozzánk?! Mert néha úgy viselkedünk mint Ők! Csak náluk ösztönös. Üdvözlöm Őket Csepel lakosai között. Teljes jogú szigetlakók lettek. Hip hip hurrá...

Hát ezért bűzlik a fejétől a hal. És vele Csepel is...

Üdv.: Verdade

UI.. Most kaptam a táviratot, letelepedési engedélyért folyamodtak a havasi farkasok, és a barna macik is... kérésüket azzal indokolták, hagy a hírek szerint nincs még elég állat nálunk...Tényleg?! Döntsék el Önök!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr784942496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása